Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Kalev/Cramo" pazūd uzbrukums, Meiera un Raimo sezona Eiropā beigusies

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

"Kalev/Cramo" pazūd uzbrukums, Meiera un Raimo sezona Eiropā beigusies
Mārtiņš Meiers. Foto: fiba.basketball

Igaunijas komanda "Kalev/Cramo" ar Latvijas basketbolistiem Mārtiņu Meieru un Zigmāru Raimo sastāvā FIBA Eiropas kausa pusfināla atbildes spēlē viesos ilgstoši nespēja sakārtot savu spēli uzbrukumā, galu galā pret Francijas "Cholet Basket" piedzīvojot sakāvi gan mačā, gan divu spēļu summā - 59:81 un 139:154.

Mača sākumā komandas punktu krāja līdzīgi un pēc Hugo Toma tālmetiena ceturtdaļas vidū mājiniekiem bija tikai viena punkta pārsvars – 9:8. Tomēr tad “Kalev/Cramo” uzbrukums apstājās līdz pat ceturtdaļas pēdējai sekundei. Kamēr viesi meta garām arī no brīvām situācijām, “Cholet” savas iespējas izmantoja labi, sametot 11 punktus pēc kārtas un panākot 20:8. Igaunijas kluba grimšanu trīs sekundes līdz puslaika beigām apturēja Alteriks Gilberts, iemetot no tālās distances.

Lielā atbildība jūtami traucēja komandām spēlēt atraisīti un precīzi, tāpēc otrās ceturtdaļas ievadā rezultāts auga ļoti lēni. Ceturtdaļas vidū pēc Zigmāra Raimo piespēles no tālās distances beidzot trāpīja marta labākais šī turnīra spēlētājs Arturs Konotšuks (pirmais precīzais no sešiem), atjaunojot “Kalev/Cramo” vadību divu spēļu summā (mačā 18:22).

Taču atkal precīzs tālmetiens nolika viesu uzbrukumu uz bremzēm…Nākamos punktus “Kalev/Cramo” guva tikai pusotru minūti līdz puslaika beigām, atlikušajā laikā iemeta vēl divus, bet mājinieki puslaiku noslēdza ar 15 punktiem plusā (37:22). Divu spēļu summā tas gan nozīmēja +8, kas nav neatspēlējams pārsvars. Ar nosacījumu, ka “Kalev/Cramo” sāks labāk realizēt metienus.

Pirmajā puslaikā mērķi bija sasnieguši vien 23,5% metienu no spēles (8/34), turklāt arī ievērojami zaudēta cīņa pie groziem (19 pret 26). Tomēr otrā puslaika ievadā būtiskas izmaiņas nenotika. “Cholet” ātri veica izrāvienu 11:2 (48:24), pārpildīto tribīņu priekša sperot vēl vienu platu soli fināla virzienā.

Lai gan spriedze laukumā mazumā negāja un “Kalev/Cramo” balto karogu neizkāra, turpinot centīgi spēlēt aizsardzībā, būtiski sadeldēt savus mīnusus viesiem neizdevās. Uzbrukums bija kļuvis nedaudz labāks nekā pirmajās divās ceturtdaļās, bet uzlabojumi bija nepieciešami vēl, taču sarūpēt tādus viesi nespēja – pēc trim ceturtdaļām 41:64 un -16 divu spēļu summā.

Apbrīnojamas pārvērtības “Kalev/Cramo” nepiedzīvoja – pēdējos ceturtdaļu gan izdevās uzvarēt 18:17, bet nedz šajā mačā, nedz divu spēļu summā izglābties tas neļāva. “Cholet Basket” izcīnīja panākumu savā laukumā 81:59, bet divu spēļu summā triumfēja 154:139.

Raimo, kurš maču sāka starta pieciniekā, un arī Meiers spēli noslēdza bez gūtiem punktiem, bet katram izdevās izcīnīt pa trim atlēkušajām bumbām.

Francūžiem finālā pretī nāks Polijas klubs “Anwil”, kas divu spēļu summā ar +23 pieveica Somijas klubu “Karhu Basket”.