Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Anwil" triumfē FIBA Eiropas kausā

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

"Anwil" triumfē FIBA Eiropas kausā
Vloclavekas "Anwil" basketbolisti ar čempionu trofeju. Foto: FIBA

Par 2023. gada FIBA Eiropas kausa sezonas uzvarētāju kļuvusi Vloclavekas "Anwil" komanda, kas arī otrajā finālspēlē pieveica Francijas "Cholet Basket" ar 80:78, divu spēļu summā triumfējot ar 161:155.

"Anwil" pirmajā fināla duelī savā laukumā iekrāja četru punktu handikapu (81:77), ko atbildes spēlē arī dramatiski izdevās noturēt - par spīti tam, ka mača gaitā "Cholet" pat bija izdevies iekrāt septiņu punktu pārsvaru. Izšķirošajā spēlē viesos 20 punktus uzvarētāju labā guva Viktors Sanderss, bet 16 pievienoja Maliks Viljamss.

Par fināla MVP gan tika atzīts cits "Anwil" basketbolists - Filips Grīns, kurš finālos vidēji guva 15,5 punktus un 3,5 atlēkušās bumbas.

Pērn Eiropas kausā triumfēja "Bahcesehir College" komanda no Turcijas. "Anwil" kļuvusi par pirmo komandu šī turnīra čempiones godā.

Izmantotie resursi:
https://www.fiba.basketball/europec...