Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Khimki" centrs Deiviss - nedēļas MVP Eirolīgā

Andrejs Siliņš

"Khimki" centrs Deiviss - nedēļas MVP Eirolīgā
Pols Deiviss
Foto: AFP/Scanpix

Par nedēļas vērtīgāko spēlētāju jeb MVP ULEB Eirolīgas Top16 turnīra ceturtajā kārtā atzīts Maskavas apgabala "Khimki" amerikāņu spēka uzbrucējs/centrs Pols Deiviss, kurš piektdien palīdzēja savai komandai mājās pārliecinoši uzveikt Telavivas "Maccabi".

Šī bijusi trauksmaina nedēļa "Khimki" klubā - vispirms spēlētāji pieteica un arī uzsāka streiku, nedēļas atbildīgākajai spēlei gatavojoties katrs individuāli bez kopīgiem komandas treniņiem. Lai arī tika draudēts ar neiziešanu laukumā piektdienas mačā pret "Maccabi" ULEB Eirolīgā, visi labākie spēki bija ierindā, un Rima Kurtinaiša komanda izcīnīja skaistu un pārliecinošu panākumu - 88:67.

Himku trešo uzvaru četrās spēlēs ar 21 ar pusi minūtē gūtiem 16 punktiem, deviņām atlēkušajām bumbām, pieciem bloķētiem metieniem, piecām izprovocētām piezīmēm, divām pārtvertām bumbām, rezultatīvu piespēli un lietderības indeksu +29 sekmēja amerikāņu spēka uzbrucējs Pols Deiviss.

211 centimetrus garā Deivisa pieci bloķētie metieni bija teju puse no Himku komandas 11 bloķētajiem metieniem visā mačā, kas ir labākais sezonas rādītājs komandai Eirolīgā viena mača laikā.

Tuvākie sekotāji Deivisam cīņā par nedēļas MVP bija Maskavas CSKA uzbrucējs Viktors Hrjapa un Atēnu "Panathinaikos" uzbrucējs Jons Mačulis, kuri cīņā pret attiecīgi Kauņas "Žalgiri" un Berlīnes "Alba" savāca pa 27 lietderības koeficienta punktiem.

Izmantotie resursi:
Turkish Airlines Euroleague - Welcome to...