Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Ziemeļu līgas ievadā Elksnim cīņa ar liepājniekiem, "Valmiera" pret poļiem

Emils Ozerinskis

Ziemeļu līgas ievadā Elksnim cīņa ar liepājniekiem, "Valmiera" pret poļiem
Edmunds Elksnis. Foto: Sandijs Leicis

Šodien Valmierā no starta blokiem izskries jaundibinātā Eiropas Ziemeļu basketbola līga (ENBL), kuras pirmajā sezonā piedalīsies astoņas komandas. Divu dienu sabraukuma posms Valmierā tiks sākts ar "Liepājas" cīņu pret Edmunda Elkšņa pārstāvēto "Tartu Ülikool", bet mājinieki valmierieši samērīsies spēkiem ar Polijas čempionāta līderi "Anwil".

# Jaundibinātajā reģionālajā turnīrā ENBL iespēja ņemt dalību bija lielākajai daļai no Latvijas augstākajā līmenī spēlējošajām komandām, taču izaicinājumam startēt uz starptautiskās skatuves piekrita divas - "Valmiera Glass/ViA" un "Liepāja", kamēr ventspilnieki un ogrēnieši ieņēma nogaidošu pozīciju, vērojot turnīra pirmos soļus no malas.

# Pirmajā Ziemeļu līgas sezonā piedalīsies astoņas komandas. Bez divām Latvijas komandām turnīrā dalību ņems igauņu "Tartu Ülikool", lietuviešu "Šiauliai", krievu "Enisey", poļu "Anwil", čehu "Brno" un baltkrievu "Borisfen". Turnīru plānots aizvadīt sabraukumu stilā, katrai ar katru komandu izspēlējot pa vienam mačam, bet finālturnīrā piedalīsies četras turnīra labākās komandas.

# Pirmais sabraukums norisināsies 19. un 20. oktobrī Valmieras Olimpiskajā centrā. Otrdien pulksten 16:00 ilggadējais Valmieras vienības līderis Edmunds Elksnis kopā ar savu jauno komandu "Tartu Ülikool" sacentīsies pret "Liepāju". Savukārt 19:00 mājinieki "Valmiera Glass/ViA" spēkosies ar Polijas komandu "Anwil", kurā savulaik spēlējuši gana daudz Latvijas basketbolisti.

ENBL pirmais sabraukums Valmierā

Dat.LaiksSpēle
19.10.16:00Liepāja - Tartu Ülikool
19:00Anwil - Valmiera Glass/ViA
20.10.16:00Tartu Ülikool - Anwil
19:00Valmiera Glass/ViA - Liepāja

# Starp četrām pirmā sabraukuma dalībniecēm iespaidīgākais sezonas sākums padevies Vloclavekas "Anwil" vienībai, kas septiņās Polijas Ekstraklases spēlēs guvusi sešas uzvaras, atrodoties čempionāta augšgalā. Komandas vadošās lomas ieņem amerikāņi Džona Metjūzs, Kendels Daiks un Lūks Petraseks.

# Edmunda Valeiko trenētie valmierieši pēc trīs zaudējumiem Latvijas - Igaunijas čempionāta ievadā nu tikuši pie pirmās uzvaras, pagarinājumā ar Valtera Liepiņa metienu izraujot panākumu Liepājā. Komandas galvenie ieroči ir rezultatīvais aizsargs Jānis Kaufmanis un Vidzemes Eifelis Viktors Iļjins garajā galā.

# "Liepāja" otro sezonu Artūra Visocka-Rubeņa vadībā uzsāka ar uzvaru, bet pēc tam sekojuši trīs zaudējumi. Sevi liepājnieku līdera lomā šosezon cenšas apliecināt Verners Kohs, bet zem groziem produktīvi cīnās Zigmārs Raimo.

# Arī Tartu komanda nav sākusi sezonu tik spilgti kā cerēts, pirmajos divos Latvijas - Igaunijas čempionāta mačos piedzīvojot neveiksmes. Igaunijas studentu pilsētas komandas spēli diriģē Edmunds Elknsis, bet galvenais ierocis punktu gūšanā ir amerikāņu garā gala spēlētājs Emanuels Vembī.

# Eiropas Ziemeļu basketbola līgas Valmieras sabraukuma spēļu tiešraides tiks rādītas kanālā Best4Sport TV.

Izmantotie resursi:
https://www.enbleague.eu/

     [+] [-]

, 2021-10-19 13:45, pirms 3 gadiem
BKV un Ogre kā parasti nepiesakās FIBA kausam- 4. nozīmes turnīrs un izrādās pat Z- līgai varēja pieteikties, aber ...? Piem., leišu klubi izmanto gadrīz visas iespējas 5 turnīros, bet mums VEF un 2 bāleliņi

     [+] [-]

, 2021-10-19 15:39, pirms 3 gadiem
Eiropas Ziemeļu basketbola līgu (ENBL) vajadzēja veidot nevis par līgu, bet asociāciju, tad būtu ENBA.

     [+] [-]

, 2021-10-19 16:05, pirms 3 gadiem
Oj, kā Anwil pārbrauks pāri Valmierai. 18+