Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Žalgiris" paliek bez kapteiņa: Jankūnam sezona beigusies

Andrejs Siliņš

"Žalgiris" paliek bez kapteiņa: Jankūnam sezona beigusies
Pauļus Jankūns
Foto: Vaidotas Grigas / zalgiris.lt

Lietuvas basketbola flagmanim Kauņas "Žalgiris" atlikušajā sezonas daļā nāksies iztikt bez komandas kapteiņa Pauļa Jankūna palīdzības, jo spēka uzbrucējs guvis pleca savainojumu, kā dēļ nāksies gulties zem skalpeļa.

206 centimetrus garais Jankūns gandrīz visu karjeru kopš 2003. gada aizvadījis "Žalgira" rindās. Vien 2009./2010. gada sezonā spēka uzbrucējs pārstāvēja Maskavas apgabala "Khimki".

VTB Vienotās līgas spēlē pret Krasnojarskas "Enisey" pagājušajā nedēļā Jankūns savainoja plecu un medicīniskajās pārbaudēs konstatēts lūzums. Tā dēļ nāksies veikt operāciju, bet atlabšanas process varētu ieilgt pat līdz četriem mēnešiem. Līdz ar to skaidrs, ka Jankūns šajā sezonā komandai vairs laukumā palīdzēt nevarēs.

Tas gan nav vienīgais "Žalgira" zaudējums pirms ārkārtīgi svarīgās spēles ULEB Eirolīgā - savainojumu guvis arī amerikāņu uzbrucējs Tremels Dārdens, un viņa līdzdalība mačā ir zem lielas jautājuma zīmes. Gaidāmo spēli Kauņā pret "Panathinaikos" mājinieku komandas galvenais treneris Hoans Plaza jau nosaucis par izšķirošu atlikušajai sezonai Eirolīgas turnīrā.

Pagājušajā nedēļā klubs izplatīja informāciju par to, ka četri viesspēlētāji gatavojas pamest komandu, ja netiks nokārtotas finansiālās saistības. Pagaidām gan pieejamā informācija liecina, ka visi spēlētāji joprojām ir ierindā.

Šobrīd "Žalgiris" pēc pirmā apļa Top16 fāzē atrodas piektajā vietā E grupā ar trim uzvarām un četriem zaudējumiem. Lai kvalificētos ceturtdaļfinālam, jāfinišē vismaz ceturtajiem. Pagaidām ceturto vietu ar vienu uzvaru vairāk ieņem tieši Atēnu "Panathinaikos". Pirmajā abu komandu spēlē Atēnās minimālu (67:66) uzvaru svinēja mājinieki.

Izmantotie resursi:
Žalgiris.lt
Turkish Airlines Euroleague - Welcome to...

     [+] [-]

, 2013-02-18 15:16, pirms 11 gadiem
Jagaida tagad varbut kleiza vares pievienoties zalgirim vairak ceru,kad beidzot Donnie Mcgrath vares spelet