Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Bilbao" spēlētājs: "Ja uzvarēsim VEF, būsim pirmie grupā"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

"Bilbao" spēlētājs: "Ja uzvarēsim VEF, būsim pirmie grupā"
Antans Kavaļausks cīņā pret "Bilbao Basket" spēka uzbrucēju Akselu Ervē
Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze", f64

"Karaļa kausa ceturtdaļfinālā piedzīvojot zaudējumu pret "Gran Canaria", ģērbtuvēs jutāmies sarūgtināti un vīlušies, taču četras dienas vēlāk mūs gaidīja ļoti svarīga spēle un nevarējām atļauties daudz filozofēt," pirms izšķirošās Eiropas kausa spēles pret "VEF Rīga" teica "Bilbao Basket" spēka uzbrucējs Aksels Ervē.

.Izstājušies no cīņas par Karaļa kausu, Foča Kacikara trenētie “vīri melnā” atguvās, aizvadītajā nedēļā izcīnot divas uzvaras. Otrdien viņi izbraukumā Pardubicē izturēja “ČEZ Nymburk” pretuzbrukumu un revanšējās Čehijas čempioniem (83:69) par pirmajā aplī savā laukumā piedzīvoto zaudējumu, bet svētdien Badalonā svinēja 150. panākumu ACB līgā.

Eiropas kausa “Top 16” turnīru Bilbao sāka ar diviem zaudējumiem, pēc Rīgā piedzīvotās sagrāves ar 23 punktu starpību (76:99) noslīdot uz pēdējo vietu J grupā. No tā brīža baski izcīnījuši trīs uzvaras pēc kārtas, svinējuši panākumus divās izbraukuma spēlēs, turklāt apspēlējuši Valensiju un Nimburku savstarpējo cīņu summā.

Divas “Bilbao” uzvaras pār valensiešiem un divi VEF zaudējumi pret tiem pašiem sāncenšiem dzēsuši rīdzinieku +23 panākuma nozīmi. Otrdien vefiešiem derēs tikai uzvara. “Bilbao” var atļauties zaudēt tikai gadījumā, ja Valensija mājās atzīs “ČEZ Nymburk” pārākumu, turpretī uzvara baskiem garantēs pirmo vietu J grupā.

“Kad uzvarējām Pardubicē, ieguvām iespēju finišēt pirmajiem grupā,” norāda Ervē. “Tā notiks, ja Eiropas kausa izšķirošajā spēlē pieveiksim Rīgu.”

“Bilbao” bilance mājas spēlēs ir 13-3, tai skaitā 4-1 Eiropas kausā. Pavisam baski Eiropas kausa cīņās savā laukumā iekrājuši uzvaru un zaudējumu attiecību 15-3. Vienreiz zaudēts pret “Benetton Basket” (68:72 brīdī, kad “Top 16” panākta 4-0 bilance), divreiz pret “ČEZ Nymburk” (abos gadījumos čehi apsteigti kopvērtējumā un divu spēļu summā).

Spēles sākums rīt plkst. 21:00 pēc Latvijas laika. Tiešraide LTV7.

”Top 16” kopvērtējums 18. februārī

#I grupaJ grupaK grupaL grupa
1Banvit 3-2VEF Rīga 3-2Lokomotiv 5-0Ulm 3-2
2Budivelnik 3-2Bilbao Basket 3-2Spartak 3-2Unics 3-2
3Budučnost 2-3Valencia 3-2Zielona Gora 2-3Galatasaray 2-3
4Triumph 2-3Nymburk 1-4Cajasol 0-5Crvena Zvezda 2-3

Ceturtdaļfinālam kvalificējušās: "Lokomotiv-Kubaņ", "Spartak", “Ratiopharm Ulm”, “Unics”. Par četrām atlikušajām ceļazīmēm cīņu turpina septiņas komandas.

“Play-off” kvalificējas katras grupas divas labākās komandas. Ceturtdaļfināli notiks 2013. gada 6. un 13. martā, uzvarētājus noskaidrojot divu spēļu summā (A pāris I1 – K2, B pāris J1 – L2, C pāris K1 – I2, D pāris L1 – J2). Pusfināli notiks 20. un 27. martā (A – B, C – D), fināls risināsies 13. aprīlī Šarleruā. Uzvarētāji iegūs ceļazīmi uz Eirolīgu.

Izmantotie resursi:
Web Oficial del Uxue Bilbao Basket

Slēpts komentārs: aizermans

 +13 [+] [-]

, 2013-02-18 13:18, pirms 11 gadiem
Redzēs, vai BBB arī centīsies ar zonu čakarēt VEFu, proti, vai VEFam vēl jo projām būs potences trūkums tās apspēlēšanai.
Slēpts komentārs: Stoke

  +6 [+] [-]

, 2013-02-18 13:32, pirms 11 gadiem
Ar matemātiku uz Tu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2013-02-18 14:53, pirms 11 gadiem
elvels rakstīja: Kādēļ pēdējā, VEF šosezon ir sevi labi parādijis un pie labākās spēles ir uzveicis tādas komandas kā BBB.. Ja +22 tev neko neizsaka, tad paklusē!
Jā bet toreiz BBB bija neliels kritums, bet tagad tāds kritums ir mums, tādēļ neredzu praktisku nekādu iespēju uzvarēt šo spēli.

Protams ceru ka VEF parādīs brīnumu, bet laikam ne šoreiz..

  +2 [+] [-]

, 2013-02-18 15:18, pirms 11 gadiem
VEFam jāsaņemās, žēl, ka nebūs Hamiltona, bet visu laiku ir spēlēts bez viņa, tā ka visas iespējas. Bilbao būs favorīti, bet jācīnās. Es laikam dotu 60:40 par labu Bilbao.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-02-18 18:46, pirms 11 gadiem
Tā arī nesapratu, kāpēc pēdējā spēlē pret Valensiju, kad bija palikušas 6 sek un rezultāts neizšķirts, pēdējo uzbrukumu ar sarežģītu, neprecīzu metienu noslēdza Roulends. Ja Bertāns būtu devies caurgājienā, tad vai nu būtu iemetis, vai arī kavēts ar sodu.

Vefam veiksmi Bilbao, būs grūti.

     [+] [-]

, 2013-02-18 21:54, pirms 11 gadiem
Meistarīgi + daži ļoti talantīgi, bet vēl zaļi spēlētāji arī bez normāla taktiķa pie ruļļiem taisa auzas, tā es raksturotu VEFu. Komanda spēlē ar vienkāršu taktisko zīmējumu, kuru nu ir atkoduši citi treneri, kas arī ir redzams. Trūkst daudzpusības. Hamiltonu jau tieši tā iemesla dēļ arī paņēma, bet arī tur VEF menedžments iebrauca auzās ar papīriem.
otins rakstīja: Tā arī nesapratu, kāpēc pēdējā spēlē pret Valensiju, kad bija palikušas 6 sek un rezultāts neizšķirts, pēdējo uzbrukumu ar sarežģītu, neprecīzu metienu noslēdza Roulends. Ja Bertāns būtu devies caurgājienā, tad vai nu būtu iemetis, vai arī kavēts ar sodu.

Vefam veiksmi Bilbao, būs grūti.