Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Bauermans: "Eirolīgas kvalifikācija? Mēs esam gatavi!"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Bauermans: "Eirolīgas kvalifikācija? Mēs esam gatavi!"
"Lietuvos rytas" galvenais treneris Dirks Bauermans ar komandu ir kopā no 12. septembra
Foto: www.lrytas.lt

"Daudzas labas komandas šobrīd gatavojas bez vairākiem spēlētājiem. Mums trūkst tikai viens. Reno (Renalda Seibuta iesauka) būs viens no līderiem un viņam nebūs daudz laika pielāgoties. Trenēju viņu pagājušajā sezonā, tāpēc zinām viens otru ļoti labi. Manuprāt, viņš iejutīsies pāris dienu laikā," divas nedēļas pirms Eirolīgas kvalifikācijas turnīra pozitīvi noskaņots ir Viļņas basketbola kluba "Lietuvos rytas" galvenais treneris Dirks Bauermans.

Vācu speciālists no jūlija vidus līdz septembra vidum strādāja ar Polijas valstsvienību, Eiropas čempionātā izcīnot vienu uzvaru piecās spēlēs un neiekļūstot nākamajā kārtā. Lietuvas galvaspilsētā Bauermans atgriezās 12. septembrī. Tā nebija viņa pirmā redzēšanās ar “avīžniekiem”, jo treneris paspēja apmeklēt Viļņu arī Polijas izlases brīvdienās.

Šonedēļ “Lietuvos rytas” dosies uz Vāciju, kur pārbaudes turnīrā sacentīsies pret Saloniku “Aris” (Grieķija), Bambergas “Brose Baskets” un bijušā VEF basketbolista Ērla Roulenda pārstāvēto Turcijas klubu “Banvit”.

Bauermanu priecē starpsezonā paveiktais darbs. “Mums izdevies pulcēt lielisku spēlētāju grupu, kuri savstarpēji labi saprotas. Apbrīnoju mūsu darba ētiku, talantu un atmosfēru. Priecājos, ka spēlētāju atlasē izdevās sasniegt noteiktos mērķus. Meklējām spēlētājus, kuri sacenšas par uzvarām, nevis algu. Ieguvām labus spēlētājus, kuri treniņos atstāj labu iespaidu. Patīk tas, ko redzu.”

Galvenā trenera prombūtnes laikā ar komandu strādāja Daiņus Adomaitis un Arvīds Gronskis. Bauermans noskatījās pārbaudes spēļu video ierakstus, sniedzot pirmo vērtējumu par “Lietuvos rytas” sniegumu. “Komanda izskatījās nogurusi pēc fiziskajām slodzēm, taču šajā gatavošanās periodā tam nav lielas nozīmes. Bija redzams, ka spēlētāji vēlas uzvarēt. Viens no mūsu balstiem būs Martins Gecevičs – spēlētājs, kurš ir izsalcis pēc basketbola. Labi, ka komandā var atrast basketbolistu, kuram ir, ko pierādīt.”

Bauermanu pārsteidzis grieķu centra spēlētāja Andreasa Gliniadaka kustīgums. “Lai gan viņa augums ir 215 centimetri, grieķis sasniedzis lielisku formu. Skrien kā briedis. Kā visi grieķu centri, labi lasa spēli. Taču viņa mobilitāte kļuva par patīkamu pārsteigumu. Kopumā esmu apmierināts – komandā ir teicama atmosfēra, spēlētāji grib cīnīties, notiek smags darbs un centieni kļūt par īstu ģimeni.”

Eirolīgas kvalifikācijas pirmajā spēlē 1. oktobrī “Lietuvos rytas” sāncenši būs trīskārtējie Latvijas čempioni “VEF Rīga”.

Izmantotie resursi:
lrytas.lt / Naujienos

  +3 [+] [-]

, 2013-09-17 22:42, pirms 11 gadiem
būs grūti,bet viss ir iespējams,uzskatu 60%:40%,bet vefam ir iespejas!

  +3 [+] [-]

, 2013-09-17 22:45, pirms 11 gadiem
Nu Rytas nav nekāds supersastāvs, takā varam paņemt viņus
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja