Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Tepičs: "Pret VEF būs svarīgākā spēle sezonā"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Tepičs: "Pret VEF būs svarīgākā spēle sezonā"
Milenko Tepičs "Siemens" arēnu iepazina 2011. gada Eiropas čempionātā
Foto: AP/Scanpix

"Mums būs nelielas priekšrocības, jo spēlēsim mājās. No otras puses, galvenais treneris Dirks Bauermans un viens no svarīgākajiem spelētajiem Renalds Seibutis bija aizņemti Eiropas čempionātā. Tāpat ticu, ka mums ir ļoti labas izredzes un vajadzīgs tikai mazliet veiksmes. Būs grūti, bet mēs varam uzvarēt turnīrā," pirms Eirolīgas kvalifikācijas sākuma uzskata Viļņas basketbola kluba "Lietuvos rytas" saspēles vadītājs Milenko Tepičs. Rīgas un Viļņas klubu duelis sāksies 1. oktobrī plkst. 20:30 "Siemens" arēnā.

Iepriekšējā sezonā “avīžnieku” pirmā numura funkcijas dalīja Latvijas valstsvienības kapteinis Jānis Blūms un serbu talants Nemaņja Nedovičs. Pirmais ērtāk jutās uzbrūkošā aizsarga pozīcijā, savukārt Nedoviču pavasarī noskatīja NBA klubs “Golden State Warriors”, tāpēc starpsezonā Viļņas komandai nācās meklēt jaunus ārējās līnijas balstus. Par vienu no viņiem kļūs 2011. gada Eirolīgas čempions Tepičs. Pirms Eirokausu debijas spēlētājs noskaņots optimistiski.

“Pirmajā kārtā spēlēsim pret “VEF Rīga”. Sarežģīts pretinieks, taču to pašu var teikt par visām citām komandām. Mums jādomā tikai par vienu spēli, jācīnās savā stilā un jāiet soli pa solim. Šobrīd cīņa pret VEF ir svarīgākā spēle sezonā. Ticam, ka varam uzvarēt un, ja to paveiksim, mums tādā pašā veidā jāuzvar vēl divas izdzīvo-vai-mirsti spēles. Rīga pulcējusi lielisku sastāvu, daži spēlētāji kopā strādājuši gadiem un pelnījuši te atrasties. Visi zina, ka viņiem ir laba komanda, tāpat kā septiņām pārējām vienībām. Jābūt gataviem smagai spēlei.”

Tepičs karjeras laikā Eirolīgā ir pavadījis piecas sezonas un vēlas atgriezties pamatturnīrā. “Mana pēdējā spēle Eirolīgā bija 2011. gadā – finālā mana “Panathinaikos” komanda sakāva “Maccabi”. Ir lieliski tikt pie iespējas atgriezties Eirolīgā, labākajā turnīrā Eiropā un spēlēt pret labākajām komandām. Tas ir mūsu mērķis sezonas pirmajā pusē – iekļūt Eirolīgā.”

Saspēles vadītājs norāda, ka liela nozīme būs psiholoģiskajai gatavībai. “Liels mērķis sezonas sākumā padara lietas savādākas. Mums nav laika nekam citam, izņemot smagu darbu. Var viegli attaisnoties, sakot, ka mūsu treneris atbrauca pirms dažām nedēļām, ka bijuši savainojumi, taču tā ir patiesība, runājot par jebkuru klubu. Mums jābūt mentāli un fiziski gataviem parādīt labāko sniegumu un redzēt, kur varam tikt ar tādu pieeju.”

Tepičs faniem sola bezkompromisa cīņu. “Mēs cīnīsimies par mērķi katru minūti katrā spēlē. Esmu pārliecināts, ka līdzjutēji nāks mūs atbalstīt, kā to vienmēr darījuši. Mājas sienas noderēs tikai tad, ja atnāks maksimāli daudz fanu. Nevaru sagaidīt, kad varēšu spēlēt viņu priekšā. Esmu pārliecināts, ka līdzjutēji palīdzēs sasniegt mūsu mērķus un tādā veidā palīdzēs mums viņus iepriecināt.”

“Lietuvos rytas” un “VEF Rīga” pāra uzvarētāji otrajā kārtā spēlēs pret Itālijas pusfinālistiem “Cimberio Varese” vai Vācijas vicečempioniem “EWE Baskets Oldenburg”. Kaimiņu zarā Čehijas čempioni “Nymburk” sacentīsies pret Ērla Roulenda pārstāvēto Turcijas klubu “Banvit”, savukārt Maskavas apgabala “Khimki” spēlēs pret “Oostende”. Pusfināli notiks 3. oktobrī plkst. 18:00 un 20:30, fināls 4. oktobrī plkst. 20:30.

Kvalifikācijas uzvarētāji D grupā spēlēs pret Atēnu "Panathinaikos", Telavivas "Maccabi", Vitorijas "Caja Laboral", Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ" un Belgradas "Crvena Zvezda". Pārējās septiņas komandas spēlēs Eiropas kausā.

Spēļu tiešraides

Visas spēles varēs bez maksas noskatīties mājas lapā https://secure.livebasketball.tv/re... (nepieciešams reģistrēties).

Izmantotie resursi:
Turkish Airlines Euroleague - Welcome to...

     [+] [-]

, 2013-09-30 19:54, pirms 11 gadiem
Cikos un kur var redzēt spēli?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-09-30 20:08, pirms 11 gadiem
martins0911@inbox.lv rakstīja: Cikos un kur var redzēt spēli?
20:30 Euroleague TV, reģistrējies un skaties bez maksas.

  -2 [+] [-]

, 2013-09-30 20:18, pirms 11 gadiem
Var neiespringt,tik un ta neuzvaresim turnīra!labak lai sagatavojas sezonai!!!!

  +4 [+] [-]

, 2013-09-30 20:25, pirms 11 gadiem
ha, man liešuku kanālus caur virzemes tv uztver, takā varēšu mierīgi lūkoties... īdtenībā jocīgi, ka letiņu kanāli nerāda tik svarīgu spēli.

  -1 [+] [-]

, 2013-09-30 20:45, pirms 11 gadiem
Lawals prom no VEFa.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-09-30 21:10, pirms 11 gadiem
Ronaldi rakstīja: Lawals prom no VEFa.
wtf?

  +1 [+] [-]

, 2013-09-30 22:42, pirms 11 gadiem
elvels rakstīja: Kas tā par tupu info., ko Tu tikai izplati? Neviens cits neko tādu nav rakstījis..
Sportando Twitterī no drošiem avotiem ziņo, ka Lawals ir atskaitīts.
VEFs saka, ka to vai rīt viņš spēlēs izlems treneri. Tā kā visticamāk nespēlēs, jo itkā neesot devies uz Viļņu.

     [+] [-]

, 2013-09-30 22:43, pirms 11 gadiem
kāda bij sistēma lai tiktu uz nākamo kārtu?

  +1 [+] [-]

, 2013-09-30 22:58, pirms 11 gadiem
bebitis rakstīja: kāda bij sistēma lai tiktu uz nākamo kārtu?
pieļauju ka jāuzvar

  -1 [+] [-]

, 2013-09-30 23:13, pirms 11 gadiem
3Martinsh3 rakstīja: pieļauju ka jāuzvar
cik speles?

     [+] [-]

, 2013-10-01 00:04, pirms 11 gadiem
Lawals ir prom no VEF, pret Rytas arī nespēlēs! info te- VEF Riga to release Gani Lawal
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja