Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Banki: ''Man vēl ir gada līgums ar Latvijas izlasi. Cerams, nospēlēsim labu EČ''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Banki: ''Man vēl ir gada līgums ar Latvijas izlasi. Cerams, nospēlēsim labu EČ''
Luka Banki 2024. gada 3. jūlijā. Foto: FIBA

Latvijas izlases galvenais treneris Luka Banki dzimtās pilsētas ''Grosseto Sport'' medijam paudis, ka nav viegli apvienot darbu Eirolīgas klubā un izlasē, taču ar Latvijas valstsvienību viņam spēkā vēl ir viena gada līgums. Eiropas čempionātā Rīgā viņš cer uz labu veselību spēlētāju rindās, kas var ļaut labi nospēlēt.

Jaunajai sezonai ar Boloņas ''Virtus'' gatavojas Latvijas izlases galvenais treneris Luka Banki, kurš sniedzis īsu interviju dzimtās pilsētas medijam ''Grosseto Sport''. Uz jautājumu, vai viņu interesētu kādu dienu trenēt Itālijas izlasi, Banki atbildēja noliedzoši.

''Tas nebūtu savienojams ar manu vecumu vai manu šī brīža ceļu. Es to pat neizvērtēju. Man vēl ir gada līgums ar Latvijas izlasi un mēs spēlēsim Eiropas čempionātā savās mājās. Tikko piedzīvojām vilšanos olimpisko spēļu kvalifikācijā. Cerēsim, ka visi būsim veseli un varēsim nospēlēt labu Eiropas čempionātu. Apvienot amatus nacionālajā izlasē un klubā ir ļoti prasīgs darbs. Dalība Eirolīgā kļuvusi par lielu noslodzi gan spēlētājiem, gan arī treneru kolektīvam. Itālijas izlasei ir labs treneru sastāvs un jauna paaudze, kas sevi vēlas pierādīt,'' minēja Banki.

Arī attiecībā uz Boloņas ''Virtus'' nākamo sezonu Banki minēja veselības aspektu. ''Cerēsim, ka paliksim veseli. Sastāvs tika izvēlēts, raugoties no fakta, ka sezonas gaitā var rasties kādas grūtības. Mēģināsim piedāvāt daudzpusīgu komandu, kurā ir iespējams aizvietot arī tos, kuri ir traumēti. Sastāvs izskatās ar potenciālu, bet mūsu kā treneru galvenais uzdevums ir ievietot viņus ideālā pozīcijā.''

Kā ziņots, vēl pēc sezonas beigām ''Virtus'' bija plāni piedalīties izziņotajā Baltijas Superkausā, taču tie tika atcelti pēc tam, kad savus sākotnējos plānus mainīja Baltijas basketbola grands Kauņas ''Žalgiris''. Nākamajā sezonā Banki vadībā spēlēs Andrejs Gražulis.

Izmantotie resursi:
https://www.bolognabasket.org/news/...

  +1 [+] [-]

, 2024-08-16 15:49, pirms mēneša
Tad jau redzēsim, bet nepamet doma, ka Luka savu slavas virsotni jau ir sasniedzis.

     [+] [-]

, 2024-08-18 23:38, pirms mēneša
knaible rakstīja: Tad jau redzēsim, bet nepamet doma, ka Luka savu slavas virsotni jau ir sasniedzis.
nav sasniedzis, bet skaidrs, ka neviens nav robots. Ja tu vadi kādu superklubu un esi nonācis finālā pret citu superklubu, tev nav laika pilnvērtīgi gatavoties izlases spēlēm. Starp itālijas finālu un olimpisko atlasi bija pārak maz laika, lai paspētu 100% iedziļināties. Uzlika kārti uz zināmām vērtībām un to kas gāja cauri PČ, bet te jau vairs mēs nebijām nekādi pārsteigumi. Visas komandas bija lieliski sagatavojušās pret mūsu spēli, tik Gruzīniem nepaveicās, jo ļoti labi uzkrita metieni.