Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

''Maccabi'' pēc zaudējuma Telavivas derbijā šķiras no Sfairopulosa

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

''Maccabi'' pēc zaudējuma Telavivas derbijā šķiras no Sfairopulosa
Jannis Sfairopuloss. Foto: Dainius Leksta/basketnews.lt

Izraēlas titulētākā basketbola komanda Telavivas ''Maccabi'' pēc zaudējuma kausa pusfināla mačā pret sīkstāko konkurenti Telavivas ''Hapoel'' paziņojusi par galvenā trenera Jaņa Sfairopulosa atbrīvošanu no amata.

Izraēlas kausa izcīņas pusfinālā ''Maccabi'' piekāpās ''Hapoel'' ar 80:90, tādējādi Eirolīgā spēlējošā vienība nespēs aizstāvēt pagājušajā gadā izcīnīto trofeju. Pēc mača ''Maccabi'' izplatīja paziņojumu, kurā teikts, ka sadarbība ar galveno treneri Janni Sfairopulosu ir pārtraukta.

Kopumā ''Maccabi'' šajā gadsimtā 17 reizes triumfējusi Izraēlas kausā un vēl divreiz zaudējusi finālā.

''Maccabi'', kas šajā sezonā zaudējusi trīs Telavivas derbijos pēc kārtas, Izraēlas Superlīgā ieņem trešo pozīciju, 15 spēlēs tiekot pie deviņām uzvarām. ULEB Eirolīgā ''Maccabi'' ar 11 panākumiem 23 mačos atrodas 12. oozīcijā, tālu neatpaliekot no play-off zonas.

Telavivas ''Maccabi'' kluba vadība komandas galvenā trenera amatā vislabprātāk vēlētos redzēt itāļu speciālistu Andrea Trinkjēri, kurš šobrīd ir Vācijas Bundeslīgas kluba Minhenes ''Bayern'' galvenais stratēģis. Līdz šīs sezonas beigām gan, visticamāk, par Telavivas kluba galveno treneri kļūs Odeds Katašs.

Sfairopuloss līdz 2011. gadam trenēja tikai Grieķijas klubus un bija valstsvienības galvenā trenera asistents. 2011./2012. gada sezonā viņš kļuva par lietuviešu speciālista Jona Kazlauska asistentu Maskavas CSKA, bet pēcāk divas sezonas vadīja Grieķijas Superlīgas klubu ''Panionios'' un četrus gadus bija Pireju ''Olympiacos'' galvenais treneris. 2018. gadā Sfairopuloss kļuva par Telavivas ''Maccabi'' stūrmani.

Izmantotie resursi:
Maccabi and Giannis Sfairopoulos part ways