Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Jasikevičs: "Vēlme spēlēt ir palikusi, tomēr nolēmu sākt jaunu posmu dzīvē"

Jasikevičs: "Vēlme spēlēt ir palikusi, tomēr nolēmu sākt jaunu posmu dzīvē"
Šarūns Jasikevičs
Foto: AFP/Scanpix

Bijušais Lietuvas basketbola izlases saspēles vadītājs Šarūns Jasikevičs, kurš šovasar nolēma pielikt punktu spēlētāja karjerai, pastāstījis, kādēļ pievienojās Kauņas "Žalgira" treneru štābam.

"Lēmums par karjeras beigšanu man bija ļoti viegls - ja pērn es līgumu parakstīju augusta beigās, tad šovasar jau jūlija vidū pilnīgi droši zināju, ko darīšu," stāsta Jasikevičs. "Vēlme spēlēt basketbolu man ir palikusi arī šodien un man bija daži piedāvājumi, tomēr es nolēmu sākt jaunu posmu savā dzīvē un kļuvu par "Žalgira" galvenā trenera asistentu. Man bija iespēja uzreiz kļūt par galveno treneri, taču izlēmu, ka nevajag censties aptvert neaptveramo un jāsāk ar mazumiņu."

"Turklāt šovasar mans aģents veica pārrunas ar vairākiem NBA klubiem, taču tikai viņiem ir jājautā, cik reāls bija viens vai otrs variants," atklāj Šaras. "Pat man šobrīd nav pieejama visa informācija."

"Eiropā un, jo īpaši, NBA daudzi vēl nav sapratuši, ka Šarūns Jasikevičs vairs nav basketbolists, bet gan treneris. Ceru, ka pēc gada uz šo jautājumu būs krietni skaidrāka atbilde," piebilst Jasikevičs.

Spēlētāja karjeras laikā Jasikevičs četras reizes triumfējis ULEB Eirolīgā (2003, 2004, 2005 un 2009), kļuvis par Spānijas, Izraēlas, Grieķijas, Turcijas un Lietuvas čempionu, kā arī 2003. gadā Lietuvas izlases sastāvā izcīnījis Eiropas čempionāta zelta medaļu. 2003. gadā viņš tika atzīts par Lietuvas gada labāko sportistu.

Izmantotie resursi:
delfi.lt