Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

ULEB Eirokausa provizoriskajā sastāvā arī Žagara "Joventut"

Rolands Eliņš

ULEB Eirokausa provizoriskajā sastāvā arī Žagara "Joventut"
Artūrs Žagars. Foto: FIBA

ULEB Eirokausa valde šodien apstiprināja 24 klubu sastāvu, kas piedalīsies nākamajā sezonā. Šis sastāvs vēl jāapstiprina ULEB padomē, kas paredzēta jūlijā, savukārt apakšgrupu izloze plānota desmitajā jūlijā.

Eirokauss ir ULEB otrs spēcīgākais turnīrs aiz Eirolīgas, taču šovasar Eirokausa situāciju sašūpojusi gan koronavīrusa pandēmija ar visām no tās izrietošajām finansiālajām sekām, gan FIBA Čempionu līgas pievilcīguma augšana klubu acīs. Jau iepriekš ziņots, ka vairāki ierastie Eirokausa dalībnieki šoreiz izvēlējušies par labu FIBA spēcīgākajam turnīram, to vidū arī Lietuvas „Rytas”, kuras vietu Eirokausā ieguvis cits Lietuvas klubs „Lietkabelis”, kurā šosezon spēlēja Rihards Kuksiks.

Eirokausa dalībnieku lokā tika iekļautas komandas, kuras aizvadītajā sezonā iekļuva ceturtdaļfinālā, kamēr pārējās 16 pozīcijas tika sadalītas komandā pēc to izcīnītajām vietām vietējos čempionātos. Šoreiz gan šis sadalījums bija apgrūtināts, jo dažās valstīs vietējā līga vēl nemaz nav izspēlēta līdz galam, tāpēc Eirokausa valde par kritēriju izmantoja ieņemto vietu sezonas pārtraukšanas brīdī.

Eirokausa nākamajā sezonā iekļautas četras Francijas komandas, četras Spānijas komandas, trīs no Itālijas un Turcijas, divi Krievijas klubi, kā arī pa komandai no Grieķijas, Serbijas, Melnkalnes, Lietuvas, Beļģijas, Vācijas, Slovēnijas un Izraēlas. To vidū ir arī „Partizan”, kurā iepriekšējo sezonu aizvadīja Žanis Peiners, un „Buducnost”, kur spēlēja Mārtiņš Meiers. Viena no Spānijas komandām ir Badalonas "Joventut", ar ko arī uz nākamo sezonu spēkā līgums 20 gadus vecajamArtūram Žagaram. Citiem Latvijas spēlētājiem spēkā esošu līgumu ar Eirokausa klubiem pagaidām nav.

Eirokausa dalībnieku sastāvs vēl jāapstiprina ULEB padomē, bet grupu izloze paredzēta desmitajā jūlijā.

8ULEB Eirokausa 2020./21. provizoriskais sastāvs

KomandasKomandas
AS MonacoBahcesehir College Istanbul
Buducnost VOLI PodgoricaCedevita Olimpija Ljubljana
Fraport Skyliners FrankfurtFrutti Extra Bursaspor
Germani Brescia LeonessaHerbalife Gran Canaria
JL BourgJoventut Badalona
Lietkabelis PanevezysLokomotiv Kuban Krasnodar
Maccabi Rishon LeZionMetropolitans 92 Levallois
MoraBanc AndorraNanterre 92
Partizan NIS BelgradePromitheas Patras
ratiopharm UlmTelenet Giants Antwerp
Umana Reyer VeniceUnicaja Malaga
UNICS KazanVirtus Segafredo Bologna

Izmantotie resursi:
https://sportando.basketball/en/eur...

     [+] [-]

, 2020-06-17 03:05, pirms 4 gadiem
Mazliet vājāks jau turnīrs paliek