Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Eirolīgas "play-off": "Real" gatavo revanšu par pērnā gada finālu

Rolands Eliņš

Eirolīgas "play-off": "Real" gatavo revanšu par pērnā gada finālu
Kostas Slukas pret Serhio Rodrigesu 2013. gada Eirolīgas finālā
Foto:AFP/Scanpix

Šovakar tiks aizvadītas basketbola Eirolīgas ceturtdaļfinālu pirmās divas spēles – 20:00 sāksies cīņa starp „Barcelona” un „Galatasaray”, bet 22:00 „Real” sagaidīs grieķu „Oympiacos”, cenšoties revanšēties par pagājušās sezonas finālmaču.

Ceturtdaļfinālu ievadīs divas spēles Spānijā, no kurām pirmajā „Galatasaray” viesosies Barselonā. Ja par „Barcelona” vietu ceturtdaļfinālā nevienam tādas īstas šaubas neradās, tad turku klubs tikai ar milzu pūlēm aiz sevis noturēja „Lokomotiv Kuban” – abām komandām bija pa septiņām uzvarām, taču labāka punktu attiecība tomēr „Galatasaray”.

„Barcelona” ir ierasta „Final Four” dalībniece un sasniegusi to piecās no pēdējām sešās sezonām, kamēr turku klubi to nav sasnieguši kopš 2001. gada. „Galatasaray” panākumus nesola arī sliktā līdzšinējā "play-off" bilance pret spānu klubiem, proti, viena uzvara sešās spēlēs, turklāt zaudēts arī abās iepriekšējās tikšanās reizēs ar "Barcelona".

Lai arī „Galatasaray” klubs šo turnīra fāzi sasniedzis pirmoreiz, par tipisku debitanti to uzskatīt nevar, jo desmit tās spēlētājiem ir šādu maču pieredze. Turcijas komandas sastāvā ir arī saspēles vadītājs Karloss Arrojo, kura cīņa ar Huanu Karlosu Navarro noteikti būs viens no izšķirošajiem apstākļiem šajā duelī. „Galatasaray” gan būs arī jādomā kā piebremzēt divreiz mēneša MVP balvu ieguvušo centru Anti Tomiču, taču jāatceras, ka tieši „Galatasaray” šajā Eirolīgas sezonā ir pieļāvis vismazāk kļūdu – vidēji mačā tikai 9,8.

Savukārt Madrides „Real”, kura sezonas vidū izskatījās teju neapturama, beigās F grupā palaida sev priekšā CSKA, kas nozīmēja, ka cīņā par „Final Four” būs jāspēkojas ar Pireju „Olympiacos”. Lai arī par favorīti uzskatāma Spānijas komanda, nedrīkst aizmirst iepriekšējās sezonas Eirolīgas finālu, kurā „Olympiacos” atspēlēja 17 punktu deficītu un izrāva uzvaru ar 100:88.

Toreiz Vasilis Spanulis guva 22 punktus un ieguva finālu MVP balvu, un viņš ir gatavs kam līdzīgam arī šoreiz: „Mēs zinām, ar kādu komandu būs jāspēkojas, taču esam gatavi parādīt savu labāko sniegumu un paņemt no Madrides uzvaru.” Pēc piecām Pireju klubā pavadītām sezonām uz ierakumu pretējo pusi pirms šīs sezonas pārgāja Joannis Burusis, kurš nu ieņem nozīmīgu vietu "Real" spēlētāju rotācijā un aizvadīs savu pirmo spēli pret bijušo klubu.

Šosezon „Real” ir rezultatīvākā Eirolīgas komanda un vidēji spēlē sametusi 86,3 punktus, taču tikai laiks radīs, vai tai izdosies noturēt savu punktu gūšanas tempu līmenī arī pret „Olympiacos”. Jāatgādina, ka Eirolīgā pēdējos trīs gados triumfējuši tikai Grieķijas klubi, bet 2009. gadā abas komandas satikās izslēgšanas spēļu kārtā, un arī toreiz pārāka bija "Olympiacos" (sērijā 3:1).

Ceturtdaļfinālu sērijas norisināsies līdz vienas komandas trim uzvarām.

Eirolīgas ceturtdaļfināli

Komandas1. spēle
Barcelona-Galatasaray15.04 20:00
Real-Olympiacos15.04 22:00
CSKA-Panathinaikos16.04 19:00
EA7 Milan-Maccabi16.04 21:45

Eirolīgas uzvarētāji

GadsklubsValsts
2005.MaccabiIzraēla
2006.CSKAKrievija
2007.PanathinaikosGrieķija
2008.CSKAKrievija
2009.PanathinaikosGrieķija
2010.BarcelonaSpānija
2011.PanathinaikosGrieķija
2012.OlympiacosGrieķija
2013.OlymipiacosGrieķija
2014.??

  +2 [+] [-]

, 2014-04-15 12:46, pirms 10 gadiem
"spāņu saspēles vadītājs Karloss Arrojo"
Vairs nav Puertorikānis?

  -1 [+] [-]

, 2014-04-15 13:12, pirms 10 gadiem
Nu tad sākam! Gada interesantākais un spraigākais sporta brīdis - basketbola (EL, NBA, LBL, DAL), hokeja (NHL, KHL), futbola (ČL) izšķirošās spēles, RG, PČ hokejā, PČ Šefīldas amfiteātrī, bīča sezonas atklāšana. Un visam kā konča pa virsu Brazīlijas zālāji, kas ar lielu blīkšķi pārcelsies uz Vimbldonas mauriņiem.

     [+] [-]

, 2014-04-15 13:15, pirms 10 gadiem
Par EL - kā vienmēr par grieķiem, taču šogad nedaudz pamainījies uzsvars uz "ja nu kas" - CSKA vietā ir Milāna, kas šosezon spēlē seksīgāko basketu EL ietvaros. Bauda skatīties.

     [+] [-]

, 2014-04-15 13:48, pirms 10 gadiem
Laikam būs jāuzmet acs spāņu un grieķu milžu cīņai, žēl, ka ar overtime vienā laikā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja