Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Jaunups: "VEF garais gals ilgojas pēc papildinājuma"

Andrejs Siliņš

Jaunups: "VEF garais gals ilgojas pēc papildinājuma"
Donātam Zavackam un Laurim Blauam varētu pievienoties kāds palīgs zem groziem...
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Basketbola kluba "VEF Rīga" padomes priekšsēdētājs Edgars Jaunups portālam Sportacentrs.com atzīst, ka sezonas pirmā daļa komandas izpildījumā vērtējama atzīstami, kā arī liek noprast, ka jauna spēlētāja piesaistīšana garajā galā ir diezgan droša.

Sezonas pirmā daļa - sekmīga

"Sezonas pirmo daļu kluba vadība vērtē kā sekmīgu. Ja tā drīkst teikt, VTB Vienotajā līgā esam pat pārpildījuši uzdevumu – Rīgā uzvarēts "Žalgiris", rezultāts turnīra tabulā šobrīd (3. vieta, bilance 6-2) ir ļoti labs un esam optimisma pilni, raugoties uz otro sezonas daļu," apmierināts ar komandas līdz šim paveikto ir Jaunups. Starptautiskajā arēnā VEF vēl atlikusi viena spēle 2012. gadā - pirmdien Rīgā pret Krasnodaras "Lokomotiv-Kuban", kas tabulā ar vienu uzvaru mazāk (5-3) atrodas vietu zemāk (4.).

"Eirokausā, iespējams, šāds iznākums pat ir labāks. Pagājušajā sezonā "Gravelines" pirmo kārtu noslēdza ar bilanci 5-1, bet otrajā, kur pretī bijām arī mēs, francūžiem bija 0-6. Tādām komandām kā VEF, kas no budžeta un spēlētāju viedokļa nav nekāds superklubs, grūti pārvarēta pirmā kārta nākotnē var būt vērtīgāka nekā ļoti viegli pārvarēta pirmā kārta. Ja cīņa Francijā būtu zaudēta, iespējams, ne noskaņojums, ne arī vērtējums nebūtu tik labs, bet tas tika paveikts, pie tam sarežģītos apstākļos. Vispirms bija grūta spēle Ņižņijnovgorodā pret ļoti nopietnu pretinieku, kam budžets ir apmēram divarpus reižu lielāks nekā VEF. Tika izcīnīta uzvara, atdodot lielus spēkus, bet pēc tam tāls un grūts ceļš pa taisno uz Franciju. Tas prasa papildu spēkus un koncentrēšanos, no treneriem – ļoti nopietnu darbu taktiskajā ziņā."

Uzvaru Francijā pret "Le Mans" un vietu Top16 turnīrā VEF izdevās izcīnīt saspringtā galotnē, ar viena metiena starpību (69:67). "Tāds ir sports – ar dažiem punktiem var uzvarēt arī izšķirošo spēli par čempiontitulu pat daudz nopietnākos turnīros Amerikā vai Eiropā. Vai "Olympiacos" uzvara pagājušās sezonas Eirolīgas finālā ir mazāk vērta tāpēc, ka izcīnīta galotnē ar pēdējās sekundes metienu? Protams, nē. Skaidrs, ka viens no galvenajiem parametriem, pēc kā tiek vērtēta sezona, ir rezultāts. Šoreiz tas ir sekmīgs. Patīkami, ka komanda spēja pārvarēt kritumu pēc zaudējumiem Rīgā pret "Le Mans" un "Triumph". To izdevās paveikt bez nekādiem papildinājumiem sastāvā, komanda spēja mobilizēties un izšķirošajā cīņā nenodrebēja ne kājas, ne rokas, ne galvas. Tā ir laba zīme, ka tika izdarīts tas, kas bija jāizdara, lai gan iepriekš pieļauta kļūda – zaudēta spēle mājās pret "Le Mans"."

Prasās papildinājums garajā galā

Attiecībā uz komplektāciju, kā jau vairākkārt izskanējis, izmaiņas nav izslēgtas. Sezonas vidus ir aktuāls brīdis, lai veiktu papildinājumus, bet kopumā komplektāciju Jaunups vērtē kā veiksmīgu: "Mums komandu komplektē treneru korpuss – tas ir četru treneru kopdarbs. Mēs ticam šim modelim, kas sevi ir attaisnojis. Neticam idejai, ka viens cilvēks spēj piedāvāt pareizos spēlētājus, bet trenerim ar sagādāto materiālu jāstrādā kā ar malku. Treneri veido spēli, visu laiku ir kolektīvā, jūt spēlētājus un ir labākie padomdevēji klubam, ar kuriem spēlētājiem vajadzētu vienoties par sadarbību."

Runājot konkrētāk, Jaunups atklāja, ka papildinājums primāri nepieciešams garajā galā: "To parāda arī rezultāts laukumā un statistika. Pēdējā spēlē nezaudējām cīņā par atlēkušajām bumbām, bet šajā rādītājā kopumā esam priekšpēdējā vietā visā Eirokausā. Skaidrs, ka papildinājums garajā galā prasās. Tas nav nekas ārkārtējs, jau bija paredzams, un mēs ar to rēķināmies. Pirms sezonas ierobežota budžeta apstākļos mums galvenais uzdevums bija ļoti laba spēlētāja piesaiste pirmā numura pozīcijā vai garajā galā. Izvēlējāmies risinājumu piesaistīt [Īdžeju] Roulendu un spēlēt ar tiem centriem, kas mums bija jau pagājušās sezonas izskaņā. Neesam kļūdījušies ne prognozēs, ka šādā veidā būs grūti spēlēt, ne par to, ka šādā veidā komanda var kaut ko izcīnīt. Protams, orientējoties uz tālāko sezonas daļu, ja vēlamies sasniegt nopietnus mērķus, īpaši Eirokausā, garais gals ilgojas pēc papildinājuma un, domāju, arī sagaidīs to. Pagaidām gan par konkrētiem vārdiem runāt ir pāragri."

Tāpat atklāts esot jautājums par amerikāņu aizsargu Lūku Louksu, kurš tika ņemts kā otrais saspēles vadītājs, taču trenera uzticību nav iemantojis, nespējot attaisnot uz sevi liktās cerības: "Tas ir treneru jautājums. Šobrīd lēmums par Lūka atbrīvošanu vai aizstāšanu nav pieņemts, jo treneri ar šādu priekšlikumu nav nākuši pie kluba vadības. Tā kā Lūka atalgojums mūsu budžetā nesastāda nopietnu sadaļu, tā nav pamatproblēma, ko risināt."

Latvijas čempionvienība Rīgas VEF šobrīd VTB Vienotajā līgā ieņem trešo vietu B grupā. Lai kvalificētos izslēgšanas spēlēm, regulārā sezona jāpabeidz labāko sešiniekā. ULEB Eiropas kausā pēc otrās vietas izcīnīšanas sekos Top16 turnīrs, kur divos apļos nāksies spēlēt pret "Bilbao Basket", "Valencia" un "CEZ Nymurk". Lai kvalificētos ceturtdaļfinālam, jāiekļūst labāko divu skaitā grupā. Savukārt Latvijas Basketbola līgā VEF ar piecām uzvarām sešās spēlēs VEF ieņem otro vietu.

  -3 [+] [-]

, 2012-12-14 19:55, pirms 12 gadiem
Kambala?
Biedrins?
Batista? ...

  +9 [+] [-]

, 2012-12-14 19:59, pirms 12 gadiem
Nu tad beidzot. Aizsūtat to Lauksu prom un paņemat labu centru. Lai tiktu tālāk Eirokausā, tad centrs vienozīmīgi ir vajadzīgs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2012-12-14 20:11, pirms 12 gadiem
Te DRīgai ir ko pamācīties no VEF sastāva komplektācijas principiem un uzskatiem! Bet šaubos vai kluba vadība maz ir spējīgi atzīt savas kļūdas - zābaks paliek zābaks!

  +2 [+] [-]

, 2012-12-14 20:27, pirms 12 gadiem
Ar Kambalu būs vēl lielākas problēmas aizsardzībā. Manuprāt, vajadzētu Biedriņa tipa centru, kas orientēts uz aizsardzību un atlēkušajām bumbām. Tāds, kā bija Akingbala.

  +8 [+] [-]

, 2012-12-14 20:31, pirms 12 gadiem
Dabuut labu garo sezonas viduu - lai izdodas.

  +3 [+] [-]

, 2012-12-14 20:32, pirms 12 gadiem
Centrs un saspeles vadijats louksa vieta un viis , buus ok

  +1 [+] [-]

, 2012-12-14 20:36, pirms 12 gadiem
Labrīt, tas tak jau pirms sezonas bij skaidrs!

  +2 [+] [-]

, 2012-12-14 20:37, pirms 12 gadiem
arī pašreizējie garie spēlētāji ir ļoti labi, pie tam - katrs ar savādāku stilu!

Lietuvas izlases centrs ir arguments pret jebkuru pretinieku, Zavadskas tāpat. Bērziņam potenciāls ir milzīgs, bet Blauss vienmēr būs vienmēr gatavs aizbāzt caurumus. ja šie vīri sāks spēlēt savu labāko spēli, tad var cīnīties ar jebkuru pretinieku jebkurā līgā!

  +4 [+] [-]

, 2012-12-14 20:48, pirms 12 gadiem
Daukis rakstīja: arī pašreizējie garie spēlētāji ir ļoti labi, pie tam - katrs ar savādāku stilu!

Lietuvas izlases centrs ir arguments pret jebkuru pretinieku, Zavadskas tāpat. Bērziņam potenciāls ir milzīgs, bet Blauss vienmēr būs vienmēr gatavs aizbāzt caurumus. ja šie vīri sāks spēlēt savu labāko spēli, tad var cīnīties ar jebkuru pretinieku jebkurā līgā!
Zavadsks ir trešais numurs. Kavaļauskam pret stipri gariem centriem, kuri nav izteikti tizli ir problēmas. Par Bērziņu, būsim godīgi, šis spēlētājs savu talantu ir izgāzis kopā ar Reval Hotel Latvija numuriņa durvīm. Blaus - LBL līmeņa spēlētājs.

Neesmu VEF basketbola filosofijas un ārpuslaukuma filosofijas atbalstītājs, bet tas, ka vajadzīgs vēl viens 5. un vēl viens 4. numurs ir vairāk nekā skaidrs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-12-14 20:57, pirms 12 gadiem
tikai ne Kambi...

  -1 [+] [-]

, 2012-12-14 20:57, pirms 12 gadiem
da tad nemiz biksees un panem KAMBALU ,,, Biedrinam naudu vareji atlikt pirmsta, taga tip Kambi nevar panemt?

  +9 [+] [-]

, 2012-12-14 21:08, pirms 12 gadiem
elvison rakstīja: da tad nemiz biksees un panem KAMBALU ,,, Biedrinam naudu vareji atlikt pirmsta, taga tip Kambi nevar panemt?
kāds biedriņš? Atkal skolnieki sadzērušeis aliņu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2012-12-14 22:28, pirms 12 gadiem
Fans_VEF rakstīja: Mazie, Kambala NEBŪS, ja VEFs būtu viņu gribējis viņš jau būtu VEFā, un visiem skaidrs ka viņš ir statistikas kačātājs bez aizsardzības...
Būs kāds melnis, izcils variants ir Do'r Fishers kura klubs Doņecka izkritis, bet nu viņam cipars paļubomu ir nereāls...
Negribās lamāties- Bet tu sei St*lbs! VEF gribēja Kambalu, bet nav $!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-12-14 23:15, pirms 12 gadiem
Nakuurs rakstīja: Centrs un saspeles vadijats louksa vieta un viis , buus ok
Vēlvienu saspēles vadītāju mums nevajag. Cik tad bieži Loukss tika laukumā? Bez viņa taču mierīgi iztika ar Bertānu un Roulendu kā saspēles vadītājiem. Labāk Louksa naudu novirzīt kādam centram un viss. Pietiks ar to...

  -2 [+] [-]

, 2012-12-14 23:38, pirms 12 gadiem
Sagrabiniet naudu un njemiet KAMBI, lai lauzh pretinieku grozus.... tikai ne BK Ventspils grozus

  +1 [+] [-]

, 2012-12-15 00:36, pirms 12 gadiem
entuziasts rakstīja: Nu tad beidzot. Aizsūtat to Lauksu prom un paņemat labu centru. Lai tiktu tālāk Eirokausā, tad centrs vienozīmīgi ir vajadzīgs.
lauks ir gandrīz par velti.

     [+] [-]

, 2012-12-15 00:44, pirms 12 gadiem
Nu prasītos kāds garš un veikls ķīnietis.

  +1 [+] [-]

, 2012-12-15 01:29, pirms 12 gadiem
Lai klonē Yao
Bet ja nopietni lai papēta klubus kas izkrīt no Uleb,eiroligas,izaicinājuma kausa un kaut vai uz īri lidz sezonas beigām paņem normalu 5.nr

  +1 [+] [-]

, 2012-12-15 10:22, pirms 12 gadiem
Gan jau viņiem ir pāris kandidāti, bet svarīgākais jautājums ir nauda.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-12-15 13:41, pirms 12 gadiem
vajag kaadu veteraanu panjemt!

     [+] [-]

, 2012-12-15 17:05, pirms 12 gadiem
Protams, Kambala neiederās VEF spēles stilā, te arī viens no viņa lielākajiem ienaidniekiem- Uvelis. Redzēsim, ko paņems Jaunups, bet iedomājieties neiespējamo, ka abu leišu vietā spēlētu divi lielākie individuālisti un kašķi: Kambala un Bragss, tad gan arēnai būtu augša jāatver, varbūt pat sāktu nākt skatītāji uz treniņiem.

     [+] [-]

, 2012-12-16 15:09, pirms 12 gadiem
W W E rakstīja: Kambala?
Biedrins?
Batista? ...