Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Tomičs kļuvis par Eirolīgas nedēļas vērtīgāko spēlētāju

Tomičs kļuvis par Eirolīgas nedēļas vērtīgāko spēlētāju
Ante Tomičs pret Sofokli Šorcianiti
Foto: AFP/Scanpix

Par ULEB Eirolīgas Top16 posma desmitās spēļu kārtas vērtīgāko spēlētāju kļuvis Spānijas kluba FC "Barcelona" horvātu basketbolists Ante Tomičs.

Ante Tomičs uzvarā pār pašreizējiem Eirolīgas čempioniem Telavivas "Maccabi Electra" (89:71) izcēlās ar 16 punktiem un 12 atlēkušajām bumbām, kā arī atdeva sešas rezultatīvas piespēles. Šī ir otrā reize šosezon un piektā reize pēdējo trīs sezonu laikā, kad Tomičs ir kļuvis par Eirolīgas Top16 posma nedēļas vērtīgāko spēlētāju.

Otru individuāli labāko sniegumu nodemonstrēja Ainara Bagatska vadītās BC "Nizhny Novgorod" komandas leģionārs Trejs Tompkinss, kurš uzvarā pār Dāvja Bertāna Vitorijas "Laboral Kutxa" (89:85) guva 22 punktus un savāca desmit bumbas zem groziem, sakrājot piekto double-double Top16 posmā.

Tāpat no šīs nedēļas sniegumiem jāizceļ Džeisons Greindžers (Malagas "Unicaja"), kurš guva 14 punktus un izdarīja deviņas rezultatīvas piespēles zaudējumā pret Milānas "EA7 Emporio Armani" (86:90), kā arī Milošs Teodosičs (Maskavas CSKA), kurš sakrāja 20 punktus un deviņas rezultatīvas piespēles uzvarā pār Stambulas "Anadolu Efes" (88:83).

Rezultatīvāko maču šajā nedēļā aizvadīja Endrjū Gaudloks (Stambulas "Fenerbahce Ulker"), kurš guva 24 punktus. Ar 16,9 punktiem vidēji mačā viņš ir Eirolīgas šīs sezonas otrs rezultatīvākais spēlētājs, atpaliekot tikai no "Niznhy Novgorod" līdera Teilora Ročestija (19,1 sezonā, 18,4 punkti Top16 posmā).

ULEB Eirolīgas Top16 posma 10. nedēļas vērtīgākie

SpēlētājsKlubsIndekss
1.Ante TomičsFC Barcelona35
2.Trejs TompkinssBC Nizhny Novgorod26
3.Džeisons GreindžersMalagas Unicaja26
4.Milošs TeodosičsMaskavas CSKA25
5.Saša KaunsMaskavas CSKA24
6.Nikos PapasAtēnu Panathinaikos24
7.Alesandro DžentileMilānas Emporio Armani24