Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Bijušais "Valmieras" un "Ventspils" centrs Štimacs pievienosies Vācijas čempionei "Bayern"

Andrejs Siliņš

Bijušais "Valmieras" un "Ventspils" centrs Štimacs pievienosies Vācijas čempionei "Bayern"
Vladimirs Štimacs
Foto: AFP/Scanpix

Savulaik "Valmieras" un "Ventspils" basketbola klubus pārstāvējušais serbu centra spēlētājs Vladimirs Štimacs karjeru turpinās Vācijas Bundeslīgas čempionvienībā Minhenes "Bayern", tādējādi jau otro sezonu pēc kārtas spēlējot ULEB Eirolīgā.

Pagājušo sezonu 26 gadus vecais Štimacs pavadīja Malagas "Unicaja" vienībā, aizvadot pirmo pilnvērtīgo sezonu Eirolīgā. Eiropas prestižākajā turnīrā Štimacs vidēji spēlē 17,2 minūtēs guva 7,6 punktus un izcīnīja 5,1 atlēkušo bumbu. Debiju Eirolīgā Štimacs piedzīvoja jau sen, 2006./2007. gada sezonā piedaloties divos mačos Kauņas "Žalgira" sastāvā.

Vēlāk Štimacs tika izīrēts "Valmierai", kuras sastāvā četras reizes tika atzīts par Baltijas līgas mēneša vērtīgāko spēlētāju. 2008. gadā basketbolists atgriezās dzimtenē, pievienojoties Belgradas "Crvena Zvezda", bet 2010. gada rudenī pievienojās "Ventspilij". Pēc neizteiksmīga sezonas sākuma kurzemnieki Štimacu atbrīvoja no darba, un centrs nonāca čehu "ČEZ Nymburk". Vēlāk divas sezonas Turcijā "Olin Edirne" un "Banvit" rindās, bet pagājušajā sezonā spēlētājs pārstāvēja spāņu "Unicaja".

211 centimetrus garais un 116 kilogramus smagais basketbolists savulaik kļuvis par Eiropas U18 un U20 čempionu, kā arī par divkārtēju universiādes čempionu. Serbijas pieaugušo valstsvienībā Štimacs debitēja 2012. gadā un pagājušajā rudenī piedalījās Eiropas čempionāta finālturnīrā, palīdzot serbiem tikt pie septītās vietas un ceļazīmes uz Pasaules kausu.

     [+] [-]

, 2014-08-13 20:17, pirms 10 gadiem
Džeks izsitas.