Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Francijas čempionāta basketbolisti plāno boikotēt izslēgšanas spēles

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Francijas čempionāta basketbolisti plāno boikotēt izslēgšanas spēles
Mustafa Fals (ASVEL) spēlē pret ''Cholet'' 2. jūnijā. Foto: SPO/Scanpix

Francijas čempionāta jeb ''Pro A'' spēlētāju asociācija pēc apspriedes ar desmit spēcīgāko komandu basketbolistiem lēmusi boikotēt turnīra izslēgšanas spēles saspringtā maču kalendāra dēļ.

Francijas meistarsacīkstes basketbolā startēja laicīgi, gluži kā citi Eiropas vietējie čempionāti - 2020. gada 23. septembrī. Novembrī un decembrī Covid-19 uzliesmojuma dēļ vairākas spēles tika pārceltas, bet gan gadu mijā, gan februārī un martā šīs pašas infekcijas dēļ kopā vairāk nekā 50 dienu laikā netika aizvadīta neviena spēle. Marta vidū līga atgriezās pie ierastā grafika, bet kopš aprīļa regulāri tiek aizvadītas pārceltās spēles, kas spēļu kalendāru pamatīgi sarežģījušas. Ar to nav apmierināti paši basketbolisti, kas pēc kopējas apspriedes lēmuši boikotēt izslēgšanas spēles.

''Nevaram teikt, ka sacensības ir mirušas, jo ir spēlētāji, kuri joprojām cīnās. Esam raduši vairākus kompromisus, taču šobrīd mūsu spēki ir izsīkuši,'' radušos situāciju komentēja Francijas spēlētāju asociācijas prezidents Amara Sī.

''Pro A'' ceturtdaļfinālus paredzēts aizvadīt 20. un 21. jūnijā, bet no 24. līdz 26. jūnijam tiks aizvadīts Final 4. Tāpat jāatzīmē, ka teju visi Eiropas nacionālie čempionāti jau noslēgušies vai arī aizvada finālsērijas. Čempiones vēl tiks noskaidrotas Spānijā, Vācijā un Izraēlā.

Francijas čempionātā šajā sezonā spēlē arī Latvijas izlases centrs Mārtiņš Meiers, kura pārstāvētā ''Elan Chalon'' divas spēles līdz regulārās sezonas beigām atrodas izkrišanas zonā. Jau šovakar Meiera komanda aizvadīs svarīgu maču cīņā par vietas saglabāšanu ''Pro A'' pret turnīra līdervienību ''Dijon''.

Izmantotie resursi:
https://www.eurohoops.net/en/proa/1...