Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Bertāns: "Šovakar noslēpumu laukumā nebūs"

Andrejs Siliņš

Bertāns: "Šovakar noslēpumu laukumā nebūs"
Dairis Bertāns efektīgi noslēdz uzbrukumu
Foto: VEF Rīga

"Domāju, ka kapiņš laukumā būs nenormāls un, cerams, ka skatītājiem patiks," pirms pirmās sezonas cīņas VTB Vienotajā līgā pret Maskavas "Khimki" portālam Sportacentrs.com sacīja Rīgas VEF aizsargs Dairis Bertāns.

""Khimki" spēlēs tieši tāpat kā mēs - visas sadarbības ir tās pašas. Kurtinaitis zina mūs, un mēs zinām viņu. Noslēpumu laukumā šovakar nebūs - abas komandas ļoti labi zinās viena otru," paralēles VEF un "Khimki" spēles sistēmās velk Bertāns. "Kurš nodemonstrēs labāku individuālo meistarību, tas arī izcīnīs uzvaru visā spēlē."

"Pagājušogad mums ar Rimu [Kurtinaiti, kad viņš vēl bija VEF treneris], gāja visādi, un tas būs papildu stimuls, taču noteikti ne noteicošais," intrigas pīt nevēlas Dairis, norādot, ka pirmā sezonas spēle savā laukumā vien ir pietiekami augsta motivācija parādīt labāko sniegumu. "Domāju, ka kapiņš laukumā būs nenormāls un, cerams, ka skatītājiem patiks."

Vasarā, gatavojoties Eiropas čempionātam, Dairim pārbaudes spēlē pret Krieviju sanāca incidents ar krievu milzi Timofeju Mozgovu, kurš Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) lokauta laikā nolēmis pārstāvēt tieši "Khimki" vienību. Abu starpā gan nekāds lielais konflikts nav. "Kas man var būt nenokārtots ar viņu," smej Dairis. "Ja es būtu lielāks un stiprāks, varbūt mēģinātu." Bertāns atgādina, ka labākais veids, kā pretiniekam likt sevi cienīt, ir pārspēt viņu laukumā.

Komanda sezonu iesāka ne tā, kā gaidīts - zaudējums pirmajā kārtā Šarleruā un uzvara Liepājā par to varbūt neliecinātu, taču parādītais sniegums laukumā gan liek par to aizdomāties. "Mūs atkal ir nomocījuši vairāki savainojumi - pret Liepāju bija jāiztiek bez Kaspara [Bērziņa], Gata [Jahoviča] un Markī [Perija]. Pārējiem sanāca ļoti liela slodze."

Bertāns neuzskata, ka neveiksme pirmajā sezonas mačā Eirolīgas kvalifikācijā pret Berlīnes "Alba" atstās negatīvas sekas: "Nedomāju, ka Eirolīgas spēle būs atstājusi kādu sliktu iespaidu. Tā bija mūsu sliktākā spēle šosezon. Varbūt pat labi, ka tā notika - neieslīksim pašapmierinātībā. Pārbaudes mačus spēlējām labi, visus uzvarējām, bet šī spēle visus atkal nolika uz zemes. Būs vieglāk saņemties."

Šodien notiek arī ULEB Eiropas kausa izloze, taču Dairis par to uzzināja vien no šī raksta autora un īpaši neplānoja sekot tās gaitai. Un pareizi ir - jāgatavojas taču vakara spēlei!

Tobrīd Bertāns vēl nezināja - "Khimki" Rīgā būs jāuzņem vēl vismaz reizi sezonā, kā to lēma izloze.

     [+] [-]

, 2011-10-11 15:00, pirms 13 gadiem
Manprāt grūti būs nodemonstrēt labāku individualo meistarību
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2011-10-11 15:08, pirms 13 gadiem
Var jau cerēt ka Himki ieskriesies tik pat gausi kā VEF pērn
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-10-11 17:39, pirms 13 gadiem
un ja noslēpumu nebūs-ar cik acīm melnā nāve ierīs ? ?

  -1 [+] [-]

, 2011-10-11 17:40, pirms 13 gadiem
go VEF !