Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Neptunas" vienojas ar kārtējo lietuvieti - komandā arī turpmāk spēlēs Siņica

Andrejs Siliņš

"Neptunas" vienojas ar kārtējo lietuvieti - komandā arī turpmāk spēlēs Siņica
Justs Siņica
Foto: bcneptunas.lt

Gatavojoties debijai ULEB Eirolīgas turnīrā, Lietuvas vicečempione Klaipēdas "Neptunas" parakstījusi jaunu līgumu ar kārtējo lietuviešu basketbolistu Justu Siņicu, kurš komandu pārstāvēja arī pagājušajā sezonā, bet savulaik "Lietuvos Rytas" rindās jau uzspēlējis Eirolīgā.

203 centimetrus garais Siņica var spēlēt trešā un ceturtā numura pozīcijās. Pagājušajā sezonā Siņica deviņās Eiropas kausa spēlēs vidēji guva 11,4 punktus, no tālās distances grozam uzbrūkot ar 53,5 procentu precizitāti. 29 gadus vecais uzbrucējs Eirolīgā jau uzspēlējis 2009./2010. gada sezonā, kad "Lietuvos Rytas" rindās vidēji laukumā 9,5 minūtēs guva 1,6 punktus. Savu rezultatīvāko spēli Siņica Eirolīgā aizvadīja pret "Efes Pilsen", gūstot deviņus punktus.

Karjeras laikā Siņica spēlējis Paņevežas "Aukštaitija", Viļņas "Sakalai" un "Lietuvos Rytas", Prienas "Rūdupis", baltkrievu "Minsk 2006" un Pasvales "Pieno Žvaigždes". Ar "Rytas" Siņica izcīnīja Lietuvas titulu, kausu, Baltijas līgas kausu un titulu, kā arī ULEB Eiropas kausu (2009).

Pēc Lietuvas vicečempiontitula izcīnīšanas "Neptunas" nav lekusi pāri savai galvai un starpsezonā veiktā komplektācija bijusi kluba reālajām iespējām atbilstoša, neraugoties uz nonākšanu Eirolīgas sabiedrībā. Trenera Kaža Maskvita rīcībā jaunajā sezonā būs septiņi iepriekšējā sezonā komandā spēlējušie basketbolisti, kā arī dzimtenē atgriezušies Deivids Gaiļus (no Ļubļanas "Olimpija") un Donāts Zavacks (no "Vanoli Cremona"). Tāpat Lietuvā atgriezies Ukrainā dzimušais lietuvietis Mihails Aņisimovs, kurš aizadītajās piecās sezonās pārstāvēja Kijevas "Budivelnik".

Jaunajā Eirolīgas sezonā "Neptunas", kas šogad svin kluba 50. dzimšanas dienu, spēlēs D grupā pret Pirejas "Olympiacos", "Valencia", Vitorijas "Laboral Kutxa", Stambulas "Galatasaray" un Belgradas "Crvena Zvezda".

  +1 [+] [-]

, 2014-08-11 18:04, pirms 10 gadiem
Neviena leģionāra saprotu joprojām nav?!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-08-11 18:55, pirms 10 gadiem
kad šī simpātiskā komanda ātri izkritīs no Euroleague, varēs startēt kausā un eksaminēt vajak komplektētos BKV/VEF, ja šamie, t.i., mēs vēl būsim tur ..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-08-11 19:28, pirms 10 gadiem
SportExpert rakstīja: Nu VEF viss var būt, bet BKV pagaidām neizkatās, ka tiks ārā.....es to spriežu pēc pašreizējiem sastāviem, domāju VEF vēl kādu paņems + BKV kādus 2 kā minimums vēl ņems klāt un tad domas var mainīties....grūti starpsezonā, ko prognozēt nezinot pilnos sastāvus un kāda grupa būs
par BKV info ir mazāk, mājas lapā patreizejais satāvs ar 15 špīlerkandidātiem, normāls LV apstākliem, bet vai vairāk ?, kamēr vefs turpina papildināties /vrb pastiprināties ar vietējiem perspektiviem kadriem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-08-12 10:03, pirms 10 gadiem
expert,Akselis jau n-tās sezonas ir BKV sastāvā,par kādu pievienošanos tu te runā?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja