Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

''Barcelona'' atrod Šmita aizstājēju, parakstot līgumu ar Oskaru da Silvu

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

''Barcelona'' atrod Šmita aizstājēju, parakstot līgumu ar Oskaru da Silvu
Oskars da Silva. Foto: Imago Images/Scanpix

Spānijas ACB līgas klubs ''Barcelona'' atradusi aizstājēju latviešu uzbrucējam Rolandam Šmitam, parakstot trīs gadu līgumu ar 23 gadus veco vācieti Oskaru da Silvu.

Stenfordas universitātes absolvents Oskars da Silva profesionāļa karjeru uzsāka 2020./2021. gada sezonas izskaņā, kad pievienojās Ludvigsburgas vienībai Bundeslīgā, gatavojoties NBA draftam. Tajā uzbrucēju neizvēlējās un viņš parakstīja līgumu ar Berlīnes ''Alba'', vēlāk debitējot arī ULEB Eirolīgā.

Pirmajā sezonā Eiropas prestižākajā klubu turnīrā Oskars da Silva sevi pieteica skaļi, kļūstot par vienu no albatrosu līderiem. Uzbrucējs laukumā devās 33 mačos, vidēji atzīmējoties ar 8,8 punktiem un 3,5 atlēkušajām bumbām.

Pēc sezonas interesi par vācieša pakalpojumiem izrādīja Spānijas grands ''Barcelona''. Abas puses panākušas vienošanos par trīs gadu līgumu, da Silvam Katalonijas klubā aizstājot latviešu uzbrucēju Rolandu Šmitu.

Oskars da Silva ir trešais Šarūna Jasikēviča vadītās komandas papildinājums šajā starpsezonā. Pirms viņa Barsa parakstīja līgumus ar čehu basketbola superzvaigznēm Janu Veseliju un Tomāšu Satoranski. Tāpat paredzēts, ka tuvākajā laikā Barselonas vienībai pievienosies serbu uzbrucējs Nikola Kaliničs, uz kuru tiesības komanda ieguva pavisam nesen, samaksājot 500 tūkstošus Valensijas klubam.

''Barcelona'' bez Šmita šajā starpsezonā pametuši arī Dantei Eksums, kurš pārcēlies uz Belgradas ''Partizan'', Naidžels Heizs-Deiviss un Brendons Deivīss – pievienojies Milānas ''Olimpia''.

Izmantotie resursi:
https://www.fcbarcelona.es/es/balon...