Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Kuksiks atgriežas, "Nizhny" uzvar "Zenit" un tiek pusfinālā

Andrejs Siliņš

Kuksiks atgriežas, "Nizhny" uzvar "Zenit" un tiek pusfinālā
Ainars Bagatskis
Foto: nn-basket.ru

Laukumā pēc savainojuma izārstēšanas atgriežoties Rihardam Kuksikam, pirmdienas vakarā VTB Vienotās Basketbola līgas izšķirošajā piektajā ceturtdaļfināla sērijas spēlē Ainara Bagatska, Artūra Štālberga un Oskara Ernšteina trenētā "Nizhny Novgorod" ar rezultātu 75:65 viesos pārspēja Sanktpēterburgas "Zenit", sērijā svinot uzvaru ar 3-2.

Iepriekš komandas apmainījās uzvarām un zaudējumiem katra savā laukumā, līdz ar to uzvarētāja noskaidrošanai bija nepieciešama izšķirošā piektā spēle sērijā. Tā kā "Zenit" regulāro sezonu pabeidza augstākā pozīcijā turnīra tabulā, piektais mačs norisinājās Sanktpēterburgā.

Spēles pirmais cēliens pagāja līdzīgā un piektajai sērijas spēlei atbilstošā gaitā - mājinieki sāka labāk, un NN pirmos punktus spēja gūt tikai ceturtajā minūtē. Tomēr līdz pirmās ceturtdaļas izskaņai viesi veica izrāvienu 15:7, un uz tablo tikai plus viens mājiniekiem. Otrajā ceturksnī "Nizhny" ieguva pat plus seši (28:22), uz ko "Zenit" atbildēja ar izrāvienu 10:4, un tablo pēc divdesmit minūtēm vēstīja neizšķirtu - 32:32.

Lai gan trešo ceturtdaļu labāk iesāka viesi, "Zenit" atguvās, un piecas minūtes pirms ceturkšņa beigām Dmitrijs Kulagins ar trejaci atjaunoja neizšķirtu (43:43). Terenss Kinsijs deva atbildes triecienu ar diviem precīziem uzbrukumiem pēc kārtas. Līdz ar ceturtdaļas beigām Teilors Ročestijs panāca 54:49. Pēdējās ceturtdaļas sākumā NN pēc Antonova tālmetiena panāca pat plus deviņi (62:53), kas lika Vasilijam Karasjovam pieprasīt minūtes pārtraukumu. Tomēr mājinieki nespēja atgriezties spēlē, un "Nizhny" svinēja uzvaru gan mačā (75:65), gan visā sērijā ar 3-2.

Rihards Kuksiks uzvarētāju sastāvā laukumā atgriezās pēc ilgāka pārtraukuma un piecās nospēlētajās minūtēs aizmeta garām vienīgo tālmetienu, kā arī izcīnīja divas atlēkušās bumbas.

Terenss Kinsijs uzvarētājiem guva 22 punktus, Teilors Ročestijs pievienoja 12 punktus un sešas rezultatīvas piespēles, bet Artjomam Parahauskim 11 punkti un deviņas atlēkušās bumbas. "Zenit" sezonas pēdējā mačā ar 19 punktiem izcēlās Dmitrijs Kulagins, bet 16 punkti un septiņas bumbas Jevgeņijam Vaļijevam.

Pusfinālā "Nizhny Novgorod" būs jātiekas ar regulārās sezonas uzvarētāju un galveno favorīti Maskavas CSKA, kas ceturtdaļfinālā sakāva "Astana".

Otrā pusfinālu pārī Maskavas apgabala "Khimki" tiksies ar Krasnodaras "Lokomotiv". Ja finālā iekļūs CSKA un "Khimki", cīņā par trešo vietu izšķirsies ne vien bronzas medaļu ieguvēja, bet arī tiks izspēlēta ceļazīme uz nākamās sezonas ULEB Eirolīgas turnīru.

Viens no spēles tiesnešiem bija Latvijas labākais tiesnesis Oļegs Latiševs.

"Zenit" radās tikai pagājušajā vasarā, kad no skatuves nogāja Ļubercu "Triumph" un Sanktpēterburgas "Spartak". Klubs mantoja "Triumph" vietu VTB līgā un Eiropas kausā. Vietējā čempionātā debijas sezonā izcīnīja 22 uzvaras 30 spēlēs, paliekot 4. vietā. Eiropas kausā komanda tika līdz astotdaļfinālam.

     [+] [-]

, 2015-05-11 21:38, pirms 9 gadiem
Silin, a es vakar visu vakaru gaidiju speli Labi vel ka uz Nizniju neaizbraucu...