Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Džeksons pagarina līgumu ar CSKA, Javtoks paliek Kauņā

Agris Suveizda

Džeksons pagarina līgumu ar CSKA, Javtoks paliek Kauņā
Dimitris Itudis un Ārons Džeksons
Foto: TASS/Scanpix

Krievijas basketbola klubs Maskavas CSKA savā mājaslapā pavēstījis par sadarbības turpināšanu ar amerikāņu aizsargu Āronu Džeksonu. Savukārt Kauņas "Žalgiris" paziņoja par līguma pagarināšanu ar Robertu Javtoku.

29 gadus vecais Ārons Džeksons Maskavas CSKA pievienojās pirms trim gadiem, palīdzot trīsreiz kļūt par VTB līgas un Krievijas čempioni. Ar bijušo Bilbao "Basket" aizsargu tika parakstīts trīs gadu līgums, un nu tas ir pagarināts vēl uz divām sezonām. "Ārons aizvadītajā sezonā mums bija ļoti svarīgs spēlētājs," kluba mājaslapā citēts galvenais treneris Dimitris Itudis. "

"Esmu pateicīgs prezidentam un treneru štābam, ka viņi pagarināja manu līgumu, tādējādi izrādot uzticību maniem spēkiem," pēc līguma pagarināšanas sacīja Džeksons. "Esmu sajūsmināts un pilns motivācijas dzēst tās sajūtas, kuras komanda kopā ar mani izjuta Madridē, gribu atgriezt CSKA slavas dienas."

Trīs gadu laikā Džeksons CSKA rindās aizvadīja 183 spēles, 89 no tām sākot starta pieciniekā. Vidēji Džeksons aizvadīja 20,5 minūtes, guva 6,3 punktus (2p. – 61,1%, 3p. – 36,6%, 1p. – 82,5%), izdarīja 2,5 rezultatīvas piespēles, izcīnīja 2,5 atlēkušās bumbas un pārtvēra 0,8 piespēles.

Tikmēr Kauņas "Žalgiris" paziņojis, ka vēl uz sezonu pagarināta sadarbība ar 35 gadus veco centru Robertu Javtoku, kurš Kauņas komandai pievienojās 2011. gadā. Aizvadītajā Eirolīgas sezonā veterāns vidēji mačā bija laukumā 23 minūtes, guva 5,7 punktus, izcīnīja 4,3 atlēkušās bumbas un bloķēja 0,8 metienus. Javtoks ir iekļauts Lietuvas izlases paplašinātajā kandidātu sarakstā šā gada Eiropas čempionāta finālturnīram.

Izmantotie resursi:
ПБК ЦСКА Москва | Новости | Новости клуба
zalgiris.lt