Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Ulanovs no "Fenerbahce" atgriežas "Žalgirī", "Baskonia" iegūst "Bayern" līderi Boldvinu

Agris Suveizda

Ulanovs no "Fenerbahce" atgriežas "Žalgirī", "Baskonia" iegūst "Bayern" līderi Boldvinu
Edgars Ulanovs pret Aleksu Abrinesu. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Lietuvas vadošais basketbola klubs Kauņas "Žalgiris" pavēstījis par viena gada līguma parakstīšanu ar vieglo uzbrucēju Edgaru Ulanovu, kurš iepriekšējā sezonā debitēja leģionāra maizē.

"Pirmām kārtām, ir liels prieks atgriezties mājās. Otrkārt, esmu gandarīts par iespēju būt tik brīnišķīgā organizācijā, kurai Eirolīgā nav līdzīgu un kas ir piemērs lielākajai daļai klubu," sacīja 29 gadus vecais Ulanovs. "Ārkārtīgi ceru "Žalgira" arēnā redzēt pēc iespējas vairāk fanu un izjust šo atmosfēru."

Aizvadīto sezonu Ulanovs pavadīja Stambulas grandā "Fenerbahce", kas Eirolīgas regulārajā sezonā ieņēma septīto vietu, bet ceturtdaļfinālā ar 0-3 kapitulēja Maskavas CSKA. Ulanovs Eirolīgā 28 spēles sāka starta pieciniekā un vidēji 19,6 minūtēs tika pie 4,5 punktiem, 1,6 atlēkušajām bumbām un 1,4 rezultatīvām piespēlēm. Kauņas "Žalgiris" Eirolīgā ieņēma 11. vietu.

Ulanovs lielāko karjeras daļu ir piederējis Kauņas "Žalgirim", kas viņu sākumā sūtīja īrēs uz citiem klubiem. Uz Stambulu Ulanovs pārcēlās pēc savas labākās sezonas karjerā, Eirolīgā atzīmējoties ar vidēji 8,3 punktiem, 3,3 atlēkušajām bumbām un 2,0 rezultatīvām piespēlēm. Lietuvas jaunatnes izlasēs Ulanovs ir kļuvis par Eiropas U16, U18 un U20 čempionu, bet Rīgā kļuva arī par pasaules U19 čempionu.

Tikmēr Spānijas "Baskonia" pavēstījusi par Minhenes "Bayern" līdera Veida Boldvina pievienošanos. 25 gadus vecais amerikāņu saspēles vadītājs aizvadītajā Eirolīgas sezonā sāka 38 no 39 spēlēm un vidēji 27,3 minūtēs izcēlās ar 15,3 punktiem, 4,0 rezultatīvām piespēlēm, 3,0 atlēkušajām bumbām un 2,8 kļūdām. Nacionālajā basketbola asociācijā Boldvins Memfisas "Grizzlies" un Portlendas "Trail Blazers" rindās ir aizvadījis 56 spēles, bet karjeru Eiropā viņš sāka Pirejas "Olympiacos". Iepriekš "Baskonia" sastāvu papildināja arī "Gran Canaria" garais spēlētājs Mets Kostello, "Valencia" uzbrūkošais aizsargs Vaņa Marinkovičs un Berlīnes "Alba" vieglais uzbrucējs Simone Fontekio.

Izmantotie resursi:
https://zalgiris.lt/news/bc-zalgiri...
https://www.baskonia.com/llega-el-c...