Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Mazurs: "Galvenais, ka spējām pastāvēt viens par otru"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Mazurs: "Galvenais, ka spējām pastāvēt viens par otru"
Nikolajs Mazurs: pirmā uzvara VTB līgā
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

"Grafiks līdz decembra beigām ir ļoti smags. Mūsu rīcībā patlaban ir desmit basketbolisti, tāpēc jāmēģina katrā spēlē cīnīties ar maksimāli plašu spēlētāju loku," izcīnot pirmo uzvaru VTB Vienotajā līgā, teica basketbola kluba "VEF Rīga" galvenais treneris Nikolajs Mazurs.

Kosta Perovičs, "Enisey" centra spēlētājs

"Sākām spēli, kā nevajadzētu, aizraujoties ar tālmetieniem. Mēs varējām izraut uzvaru, taču nenokoncentrējāmies un palaidām iespēju garām. Nav daudz laika pārdzīvot, pēc trīs dienām gaida nākamā spēle Sanktpēterburgā pret “Zenit”. Mūsu mērķis ir kvalificēties izslēgšanas spēlēm."

Stevans Karadžičs, "Enisey" galvenais treneris

"Ļoti slikti sākām spēli. Pārāk daudz metām un gribējām ātri izvirzīties vadībā, taču izbraukumā tā spēlēt nevar. Izdarījām daudz nevajadzīgu tālmetienu. Tas der tikai gadījumos, ja ir laba precizitāte. Neizmantojām iespējas postā, groza apakšā, kur punktus guvām daudz .

Krasnojarskai ir septiņi jauni spēlētāji un vajadzīgs laiks, lai saspēlētos. Krievijas labākos spēlētājus piesaista bagātākie klubi, tāpēc mums ir vieglāk noslēgt līgumus ar leģionāriem nekā vietējiem basketbolistiem. Neraugoties uz to, mums izdevās veikt labāku komplektāciju nekā pērn."

Artūrs Bērziņš, "VEF Rīga" kapteinis

"Liels prieks par uzvaru. Turējāmies pie spēles plāna, taču vēlāk pielaidām dažas muļķīgas kļūdas un radījām iespēju pretiniekiem atspēlēties. Galotnē veiksme un precizitāte bija mūsu pusē. Paldies treneriem, kuri sagādāja mums daudz informācijas par Krasnojarskas komandu. Tas, ka pretinieki pēdējo pārbaudes spēli aizvadīja pirms divām nedēļām, nav mūsu problēma."

Nikolajs Mazurs, "VEF Rīga" galvenais treneris

"Paldies spēlētājiem par ieguldīto darbu nedēļas laikā. Balanss starp ātro un pozicionālo spēli radīja kļūdas. Galvenais, ka laukumā atradās komanda. Pastāvējām viens par otru, bet aizsardzībā agresīvi nospēlējām visas 40 minūtes. Spējām izmantot brīvos metienus. Ļoti iepriecināja Mareks Mejeris. Viņš paveica lielu darba apjomu cīņā par atlēkušajām bumbām, labi gāja palīgā kolēģiem.

Kūpera spēli izpētījām, vērojot viņa pagājušā gada sniegumu PAOK sastāvā. Brīžiem aizsardzībā radās grūtības pret “pick-and-roll” spēli. Kūpers spēja saasināt situāciju, taču viņš kontrolēja bumbu 30 minūtes un pārējie spēlētāji tādējādi kļuva mazāk bīstami. Pēdējos uzbrukumos mūsu aizsargi vairākas reizes piespieda Kūperu kļūdīties.

Stājoties spēkā FIBA jaunajiem noteikumiem, lielākās problēmas rada 14 sekunžu uzbrukuma laiks pēc izcīnītas bumbas uzbrukumā. Spēlētāji mazliet atslābinās un paiet kādas četras sekundes, kamēr bumba nonāk pie saspēles vadītāja. Laiks atkārtotam uzbrukumam ir mazāks nekā ierasts, taču esmu pārliecināts, ka spēsim tam pielāgoties.

Grafiks līdz decembra beigām ir ļoti smags. Mūsu rīcībā patlaban ir desmit basketbolisti, tāpēc jāmēģina katrā spēlē cīnīties ar maksimāli plašu spēlētāju loku. Iespējas būs Rodionam Kurucam, Verneram Koham. Kurucs ārstē pirksta falangas plīsumu un pēc nedēļas būs gatavs atgriezties laukuma treniņos."

  +1 [+] [-]

, 2014-10-09 22:45, pirms 10 gadiem
Man atkal ļoti patika Bamba Fals. Manuprāt, lieliska spēle, kā aizsardzībā, tā uzbrukumā. Pirmkārt, jau varēja redzēt, ka čalim ir ko pierādīt. Ar motivāciju viss kārtībā. Otrkārt, spēlētājs "ar funktieri". Zina, ka viņa pluss ir augums, un, kur ir jābūt, lai izmantotu savas priekšrocības. Nu un treškārt - šaubas par viņa varēšanu uzbrukumā ir izgaisušas. Ja spēlētājs, var ieņemt vietu, var apspēlēt, var pieslēgties un iedankot, tad viss ir kārtībā. 10 punktu pienesums šādā spēlē - ļoti labi!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-10-09 22:59, pirms 10 gadiem
Bamba ir solīds garais. Tāds sava veida sētnieks, kurš savāc aiz visiem (bumbas) un kuram nav nepieciešamas speciālas izspēles uz viņu, jo ar savu augumu atliek tikai stāvēt zem groza ar augstu paceltām rokām.

     [+] [-]

, 2014-10-09 23:09, pirms 10 gadiem
SportExpert rakstīja: Paskaties vēl atlikušās statistikas ailītes, savu masas trūkumu kompensē ar citām lietām
domā piezīmes? 25 min priekš viņa ir normāli, pasečņikam vajadzētu pārējās 15 minūtes un tad ij vilks ir paēdis(falam kaut kāds spēles laiks un enerģija), ij kaza(anžejs) dzīva

  +1 [+] [-]

, 2014-10-09 23:12, pirms 10 gadiem
Bamba ar savu kustīgumu ir labs abos galos pie pikenrola, taču 1uz1 abos galos ir tika pat bezcerīgs.

     [+] [-]

, 2014-10-10 10:27, pirms 10 gadiem
SportExpert rakstīja: Paskaties vēl atlikušās statistikas ailītes, savu masas trūkumu kompensē ar citām lietām
Spēli skatijies, vai tikai status? Sodus Bamba savāca, jo pa visām varēm gribēja nobloķēt un kādas 3 reizes uzleca pretiniekam virsū. Postā viņam dot nav jēgas, jo nespēj viņš nevienu ar muguru apspēlēt, bet aizsardzībā un cīņā par atlēkošajām liekas lieliski aizvietos K.Bērziņu uzdevumā sakārtot groza apakšu. Tieši tas, kas pietrūka pagajušajā sezonā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja