Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Kalev/Cramo" pievienojas Kaila Singlera brālis Īdžejs

Andrejs Siliņš

"Kalev/Cramo" pievienojas Kaila Singlera brālis Īdžejs
Īdžejs Singlers
Foto: bckalev.ee

Igaunijas čempione basketbolā Tallinas "Kalev/Cramo", gatavojoties jaunajai sezonai, parakstījusi līgumu ar ceturto ārzemnieku - komandu šosezon pārstāvēs amerikāņu vieglais uzbrucējs Īdžejs Singlers, kurš ir Detroitas "Pistons" spēlējošā Kaila Singlera brālis.

24 gadus vecais Singlers pēc četriem gadiem Oregonas universitātē pagājušajā sezonā debitēja profesionālajā basketbolā, pārstāvot Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) Attīstības līgas (D-līgas) klubu Aidaho "Stampede". 198 centimetrus garais uzbrucējs vidēji guva 14,1 punktu un izcīnīja 4,7 atlēkušās bumbas. No tālienes Singlers grozam uzbruka ar 47,5% precizitāti un Visu zvaigžņu spēlē triumfēja D-līgas trīspunktnieku konkursā.

Singlers pagājušajā gadā netika izvēlēts NBA draftā, bet vēlāk parakstīja līgumu ar Portlendas "Trail Blazers". Tiesa, divās pirmssezonas pārbaudes spēlēs basketbolists nekādu iespaidu neatstāja, tiekot atbrīvots no darba vēl pirms NBA sezonas sākuma. Īdžejs ir divus gadus vecākā Kaila Singlera brālis. Kails pārstāv Detroitas "Pistons" vienību un NBA aizvadījis jau divas sezonas, debijas gadā tiekot iekļauts pirmgadnieku otrajā simboliskajā pieciniekā.

Starpsezonā "Kalev/Cramo", kas būs VEF pretiniece VTB Vienotajā līgā, izdevās noturēt 208 centimetrus garo amerikāņu spēka uzbrucēju/centru Frenku Elegaru, kurš pagājušajā sezonā kļuva par labāko cīnītāju par atlēkušajām bumbām VTB līgā. Tāpat izdevās piesaistīt sastāvam 24 gadus veco aizsargu, nesen NBA spēlējušo amerikāni ar brazīliešu saknēm Skotu Mačado. "Kalev/Cramo" vienojās ar Kauņas "Žalgiri" par 217 centimetrus garā lietuviešu centra Mindauga Kupša īrēšanu.

No vietējiem spēlētājiem komandu papildinājuši Reinars Haliks, kurš sezonu pavadīja Rumānijā, Martins Dorbeks no "Rapla" un Gregors Arbets, kurš atgriezās komandā pēc uzspēlēšanas AGOR komandā Grieķijā. Ar komandu šobrīd trenējas arī latviešu aizsargs Armands Šķēle, kurš vienību pārstāvējis jau iepriekš vairākas sezonas.

Izmantotie resursi:
Singler ja Olmre Kalev/Cramosse – BC...