Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Jahovičs: "Mača likteni izšķīra nianses – pāris uzbrukumi"

Jānis Celmiņš

Jahovičs: "Mača likteni izšķīra nianses – pāris uzbrukumi"
Gatis Jahovičs
Foto: EFE

„VEF Rīga” basketbolists Gatis Jahovičs uzskata, ka vakardienas Eiropas kausa izcīņas mačā pret „Valencia Basket” vienību rīdziniekiem pietrūkusi aukstasinība trešajā spēles ceturtdaļā – pretinieks pielicis aizsardzībā, bet rīdzinieki sākuši spēlēt pārāk individuāli.

Jau vēstīts, ka basketbola klubs "VEF Rīga" otrdien, 8. janvārī, "Top 16" kārtas pirmajā spēlē izbraukumā apspēlēja sāncenšus otrajā un ceturtajā ceturtdaļā, realizēja trīspadsmit tālmetienus, tomēr zaudēja divkārtējiem Eiropas kausa ieguvējiem "Valencia Basket" ar rezultātu 82:86.

Rīgas komandas basketbolists Gatis Jahovičs sarunā ar portālu Sportacentrs.com pauda, ka visu izšķīrusi trešā spēles ceturtdaļa, kuru vefieši zaudēja ar 13:28 (rezultātā mājinieki panāca vadību – 67:58). „Spēle bija laba un visi redzēja, ka varējām arī uzvarēt. Visvairāk iegāza trešā ceturtdaļa. Beigās mača likteni jau izšķīra nianses – pāris uzbrukumi,” pauž basketbolists. Īsta izskaidrojuma, kas noticis trešajās desmit spēles minūtēs, Jahovičam nav, tomēr viņš atzīmē pretinieku spēli aizsardzībā. „Pretinieki aizsardzībā sāka spēlēt krietni agresīvāk, kam mēs laikam īsti nebijām gatavi. Spēles sākumā turējāmies itin veiksmīgi, bet pēc pārtraukuma sākām spēlēt pārāk individuāli,” uzskata Jahovičs.

„Tribīnes pārpildītas, bet atmosfēra nebija nekāda baigā. Mierīgi varējām cīnīties par uzvaru, ko arī darījām,” par atmosfēru Valensijā saka Gatis. „Pretinieks bija ļoti spēcīgs, par to jautājumu, domāju, nav nevienam. Laba aizsardzība, labi metēji, taču Rīgā noteikti mēģināsim revanšēties,” apņēmīgs ir basketbolists.

Mājās rīdzinieki atgriezīsies šodien, bet nākamajā Eiropas kausa turnīra spēlē 15. janvārī vefieši Arēnā Rīga spēlēs pret citu Spānijas elites klubu "Bilbao Basket".