Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Bagatskim un Strēlniekam svarīga kauja pret Danielsa "Nanterre"

Andrejs Siliņš

Bagatskim un Strēlniekam svarīga kauja pret Danielsa "Nanterre"
Ainars Bagatskis
Foto: budivelnyk.ua

Šovakar pulksten 21:45 ULEB Eirolīgas A grupas spēlē Ainara Bagatska un Oskara Ernšteina trenētā Ukrainas čempione Kijevas "Budivelnik" ar latviešu aizsargu Jāni Strēlnieku ierindā izbraukumā Parīzē tiksies ar bijušā Rīgas VEF uzbrucēja pārstāvēto Francijas čempioni "JSF Nanterre".

Gan Ukrainas, gan Francijas čempiones Eirolīgā aizvada savas debijas sezonas un uz papīra abām līdz šim klājies vienādi - pirmajās divās spēlēs piedzīvoti zaudējumi, bet trešajā kātā izcīnītas vēsturiskas pirmās uzvaras. Tiesa, ja "Budivelnik" mājās pirms nedēļas apspēlēja Belgradas "Partizan" (74:69), tad "Nanterre" apspēlēja, iespējams, tikpat slaveno, taču krietni bagātāko "Barcelona" (71:67). Pie tam francūži uzvaru izcīnīja viesos.

"Skaidrs, ka trīs lielbudžeta klubi - "Barcelona", CSKA un "Fenerbahce" - sadalīs trīs pirmās vietas [grupā], lai arī atsevišķus mačus var zaudēt. Kā vakar Barselona zaudēja "Nanterre", kas pirms nedēļas līdzīgā spēlē dabūja mīnus 30 no "Partizan"," neprognozējamību Eirolīgas līmenī intervijā "Sporta Avīzei" skaidroja "Budivelnik" galvenais treneris Ainars Bagatskis, norādot, ka mērķis tikt Top16 joprojām ir spēkā.

Tieši starp "Partizan", "Nanterre" un "Budivelnik" arī, visticamāk, tiks izspēlēta pēdējā ceļazīme uz Eirolīgas otro kārtu, tāpēc savstarpējie mači ir īpaši svarīgi. Cīņā par ceturto vietu grupā pēc šī vakara spēles iezīmēsies situācija pēc pirmā apļa šajā "miniturnīrā".

"Pretiniekiem ir daudz labu metēju, un viņi ir lieliski atlēti, tāpēc noteikti sagaidām grūtu spēli. Ja spēlēsim savu spēli, domāju, uzvarēsim. Mums jāspēlē gudrs uzbrukums, jābūt agresīviem groza tuvumā un jāciena vienam otru," recepti šī vakara spēlei zina Bagatskis.

"Nanterre" uzbrukums nebūt nav no spožākajiem: vidēji 57,7 punkti, vidēji desmit rezultatīvas piespēles, vidēji 13,7 izprovocētas piezīmes, trāpīti vien 53,7% soda metienu - šajos statistikas rādītājos "Nanterre" ir sliktākā komanda visā Eirolīgā. Komandas rezultatīvākais spēlētājs ir amerikāņu uzbrucējs Vils Danielss, kura 11,3 punkti, kā arī 5,3 atlēkušās bumbas. Danielss, kurš pagājušajā sezonā Rīgas VEF rindās pirmo reizi karjerā spēlēja trešā numura pozīcijā, šajā sezonā atkal tiek izmantots kā spēka uzbrucējs.

"Budivelnik" rindās debiju piedzīvos lietuviešu veterāns Daiņus Šalenga, kurš trešdien parakstīja līgumu ar klubu līdz sezonas beigām. Savukārt "Nanterre", kas tikai savā trešajā sezonā Francijas ProA līgā izcīnīja čempiontitulu, pastiprinājusies ar amerikāņu uzbrūkošo aizsargu Deividu Laitiju, kurš, tāpat kā Šalenga Kijevā, komandā bija arī pagājušajā sezonā, bet starpsezonā centās tikt Atlantas "Hawks" vienībā aiz okeāna. Oktobra beigās "Hawks" atskaitīja Laitiju, un basketbolists atgriezās Parīzes priekšpilsētā Nanterrā.

Belgradas "Partizan" bez savainotā latviešu uzbrucēja Dāvja Bertāna ierindā šovakar mājās uzņems grupas līderi Stambulas "Fenerbahce Ulker".

ULEB Eirolīga 2014

8. oktobris

GrupaSpēleLaiks
A grupaBarcelona - CSKA21:45
A grupaJSF Nanterre - Budivelnik21:45
A grupaPartizan - Fenerbahce21:45
C grupaZielona Gora - Galatasaray20:00
C grupaBayern - Unicaja21:00
C grupaMontepaschi - Olympiacos21:30

A grupa

VKomandaUZ+/-
1.Fenerbahce Ulker30+49
2.Maskavas CSKA21-18
3.Belgradas Partizan12+18
4.Barcelona12-2
5.Kijevas Budivelnik12-18
6.JSF Nanterre12-29

     [+] [-]

, 2013-11-08 13:09, pirms 11 gadiem
Danielu gan vajadzēja paturēt