Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Hakets no Sjēnas pāriet uz Milānas "EA7 Emporio Armani"

Andrejs Siliņš

Hakets no Sjēnas pāriet uz Milānas "EA7 Emporio Armani"
Daniels Hakets
Foto: LaPresse/Scanpix

Sjēnas "Montepaschi" līderis Daniels Hakets vienojies par līgumu uz divām ar pusi sezonām ar kluba lielāko sāncensi Itālijas A sērijā Milānas "EA7 Emporio Armani", tādējādi arī sezonas turpinājumā spēlējot ULEB Eirolīgā.

"Montepaschi" Eirolīgas sezona jau beigusies, jo C grupā ar trim uzvarām desmit spēlēs nācās palikt piektajā pozīcijā. Starptautisko sezonu Sjēnas komanda turpinās ULEB Eiropas kausā, kur K grupā cīnīsies pret Maskavas apgabala "Khimki", Haifas "Maccabi" un "ČEZ Nymburk".

26 gadus vecais Daniels Hakets šajā sezonā "Montepaschi" labā vidēji Eirolīgā guva 13,3 punktus, atdeva 5,8 rezultatīvas piespēles, izcīnīja 4,2 atlēkušās bumbas un izprovocēja 7,8 piezīmes. A sērijā, kur Sjēna atrodas pirmajā vietā (8-2), Haketam vidēji 14,3 punkti, 5,6 piespēles un 5,2 bumbas zem groziem.

Milānas "Emporio Armani" jau vasarā centās komandas sastāvam piesaistīt Haketu, taču basketbolists tobrīd to nevēlējās. Tagad, kad Sjēna izkritusi no Eirolīgas bet Milāna tajā turpinās dalību, Hakets piekritis pārejai uz bagātāko Itālijas klubu. Iepriekš sezonas gaitā Hakets noraidīja iespēju pāriet uz Stambulas "Galatasaray", jo tobrīd vēl "Montepaschi" bija izredzes pašai kvalificēties Top16 turnīram.

Tiek lēsts, ka "Montepaschi" par Haketu no Milānas saņems aptuveni 500 000 eiro, jo līgums starp basketbolistu un klubu bija spēkā vēl līdz šīs sezonas beigām. Basketbolists divarpus sezonu laikā saņems ap diviem miljoniem eiro, bet 2015. gada vasarā spēlētājam būs iespēja izpirkt līgumu, ja parādīsies piedāvājums no aizokeāna. Interese no Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) klubiem par Haketu, kurš ASV dzīvojis sešus gadus (vidusskolā un trīs gadus koledžā), bija arī aizvadītajā vasarā, taču ne tik nopietna, lai slēgtu līgumu.

199 centimetrus garais Hakets un Milāna Eirolīgas Top16 turnīrā spēlēs E grupā pret Stambulas "Fenerbahce Ulker", Pireju "Olympiacos", Vitorijas "Kutxa Laboral", "Barcelona", Malagas "Unicaja", Stambulas "Anadolu Efes" un Kauņas "Žalgiri" ar Kasparu Vecvagaru ierindā. Itālijā "Emporio Armani" šobrīd ar sešām uzvarām un četriem zaudējumiem ieņem septīto pozīciju.

Sagaidāms, ka, lai atbrīvotu vietu sastāv;a Haketam, Milāna atteiksies no amerikāņu aizsarga Markeza Heinza, kurš, visticamāk, pievienosies tieši Sjēnai.

  +1 [+] [-]

, 2013-12-22 16:49, pirms 10 gadiem
Spēcīgs papildinājums EA7, kas jau tā šogad ļoti zolīda komanda.