Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Brukss no "Lakers" pārceļas uz Milānas "Emporio Armani"

Rolands Eliņš

Brukss no "Lakers" pārceļas uz Milānas "Emporio Armani"
Maršons Brukss
Foto:AFP/Scanpix

Itālijas čempione basketbolā Milānas "Emporio Armani" paziņojusi par līguma noslēgšanu uz vienu sezonu ar Maršonu Bruksu, kurš pēdējās trīs sezonas bija pavadījis Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) un viņa pēdējā pārstāvētā komanda bija slavenā Losandželosas "Lakers".

"Emporio Armani" pagājušajā Eirolīgas sezonā aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam, taču pēc 18 gadu pārtraukuma spēja atkal izcīnīt zeltu Itālijas čempionātā. Šajā starpsezonā jau bija pagarināti līgumi ar vairākiem vadošajiem spēlētājiem (Nikolo Melli, Alesandro Džentili) un galveno treneri Luku Bjanki, kā arī pastiprinājies ar lietuvieti Linu Kleizu, bet nu sastāvā oficiāli ierakstīts arī Maršona Bruksa vārds.

25 gadus vecais amerikāņu aizsargs pagājušajā sezonā pamanījās uzspēlēt piecās (!) komandās - "Celtics", "Warriors" un "Lakers" NBA, kā arī divās D-līgas komandās. Viņš bija iesaistīts maiņā, kas uz "Warriors" atveda saspēles vadītāju Stīvu Bleiku, un kopumā pagājušajā sezonā piedalījās 25 NBA spēlēs. Vislabāk veicās "Lakers" sastāvā, kur viņš kā rezervists vidēji mačā guva 6,4 punktus.

Brukss pirmās divas sezonas aizvadīja Bruklinas "Nets" sastāvā, un īpaši veiksmīga bija 2011./12. gada sezona, kad viņam vidēji spēlē 12.6 punkti. Šovasar viņš spēlēja Sakramento "Kings" komandā Vasaras līgā, taču vēlamo līguma piedāvājumu nesagaidīja un panācis vienošanos ar Milānas komandu, kas būs viņa debija Eiropas basketbolā.

Izmantotie resursi:
Olimpia, arriva MarShon Brooks | Pallacanestro...

  +1 [+] [-]

, 2014-08-08 19:34, pirms 10 gadiem
Patika Brukss rukija sezonā, likās būs punktu mašīna, bet kaut kāds Nets treneris nosēdināja viņu malā. Cerams Eiropā sevi labi pierādīs un kļūs par top spēlētāju.
Ļoti simpātisks spēlētājs!