Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

CSKA pievienojas NBA spēlējušais Pargo

Andrejs Siliņš

CSKA pievienojas NBA spēlējušais Pargo
Džeremijs Pargo
Foto: AP/Scanpix

Ambiciozā un bagātā Maskavas CSKA basketbola kluba vadība ne mirkli nekavējas svinībās pēc uzvaras VTB Vienotajā līgā, dienu pēc panākuma paziņojot par to, ka nākamajā sezonā komandā spēlēs amerikāņu saspēles vadītājs Džeremijs Pargo, kurš līdz šim spēlēja Nacionālajā Basketbola Asociācijā (NBA).

Patiesībā par Pargo nolīgšanu CSKA ģenerālmenedžeris Andrejs Vatutins paziņoja uzreiz pēc pēdējās VTB līgas finālspēles. 27 gadus vecais amerikānis jau nākamnedēļ ieradīsies Maskavā, lai veiktu medicīniskās pārbaudes, pēc kurām arī līgums oficiāli stāsies spēkā uz divām sezonām pēc sistēmas 1+1. Tiek ziņots, ka Pargo aptuvenais atalgojums CSKA rindās būšot vairāk par diviem miljoniem eiro sezonā.

188 centimetrus garais Pargo karjeru sāka "Hapoel Gilboa Galil", palīzot komandai no čempionu troņa gāzt Telavivas "Maccabi" 2010. gadā. Tiesa, nākamo sezonu Pargo jau pavadīja tieši "Maccabi", tiekot pie vēl viena Izraēlas titula. No 2011. gada Pargo spēlējis NBA komandās Memfisas "Grizzlies", Klīvlendas "Cavaliers" un Filadelfijas "76ers".

Gandrīz droši jau var teikt, ka CSKA karjeru neturpinās serbu saspēles vadītājs Milošs Teodosičs, kuram gan vēl ir spēkā līgums uz vienu sezonu. CSKA vadība esot vīlusies basketbolista sniegumā, pie tam netrūkst arī citu klubu, kas būtu gatavi pieņemt Teodosiču. Līgumsaistības ar klubu joprojām ir spēkā arī amerikāņu aizsargam Āronam Džeksonam, kura alga (vairāk nekā miljons eiro) gan varētu neapmierināt kluba vadību.

Par karjeras beigšanu iepriekš paziņoja grieķu pieredzējušais saspēles vadītājs Teodors Papalukass.

Tiesa, izmaiņas notiks arī garajā galā. Serbu centrs Nenads Krstičs pats vēloties doties projām, bet kluba vadība vīlusies serbu spēka uzbrucēja Zorana Ercega sniegumā. Klubs lūkojoties "Barcelona" horvātu centra Antes Tomiča un "Khimki" spēka uzbrucēja Pola Deivisa virzienā.

Ja nenotiks kas ārkātējs, komandā arī turpmāk spēlēs Sonijs Vīmss, Vladimirs Micovs, Viktors Hrjapa, Andrejs Voroncevičs un Saša Kauns.

Etores Mesinas komanda aizvadītajā sezonā nespēja attaisnot kluba cerības un ieguldītos līdzekļus, ULEB Eirolīgas "Final Four" turnīra pusfinālā iemetot vien 52 punktus un atzīstot nākamo čempionu "Olympiacos" pārākumu.

     [+] [-]

, 2013-06-08 17:22, pirms 11 gadiem
ko tik nedara nauda

  -1 [+] [-]

, 2013-06-08 17:24, pirms 11 gadiem
Diezgan liela viduvējība! Būtu labāk Rowlandu ņēmuši!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-06-08 17:47, pirms 11 gadiem
Skatoties eiroligas pusfinalu jebkura kluba vadiba butu vilusies ta sauktaja "serbu legiona" snieguma..nepavilka ne Teodosics,ne Kirstics..

  -1 [+] [-]

, 2013-06-08 18:24, pirms 11 gadiem
Par 2 miljoni eiro varēja arī atrast kaut ko labāku. NBA ir ļoti daudz labu PG, kas tik lielu algu nesaņem.

  +1 [+] [-]

, 2013-06-08 20:37, pirms 11 gadiem
rollix rakstīja: Par 2 miljoni eiro varēja arī atrast kaut ko labāku. NBA ir ļoti daudz labu PG, kas tik lielu algu nesaņem.
piemeram, andris biedrins, kurs sanems 8 citronus sogad vai cik tur precizi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja