Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Lendeils un Singltons par katru danku un trīnīti ziedos 100 dolārus Austrālijai

Andrejs Siliņš

Lendeils un Singltons par katru danku un trīnīti ziedos 100 dolārus Austrālijai
Džoks Lendeils. Foto: zalgiris.lt

Lietuvas basketbola superkluba Kauņas "Žalgiris" austrāliešu centrs Džoks Lendeils nācis klajā ar sociālo akciju, par nākamajā ULEB Eirolīgas spēlē katru bumbas triecienu grozā no augšas un iemesto trīspunktnieku ziedojot 100 Austrālijas dolāru Austrālijas mežu ugunsgrēku krīzes apkarošanai.

Lendeils nolēmis ziedot 100 Austrālijas dolāru (ap 62 eiro) par katru bumbas triecienu un realizēto trīspunktnieku abu komandu izpildījumā savā nākamajā mačā - rītdien Lendeila pārstāvētais "Žalgiris" izbraukumā tiksies ar Madrides "Real". "Griu izmantot šo platformu un ceru, ka arī citi Eirolīgas cilvēki man pievienosies un palīdzēs," rakstīja Lendeils. "Krīzes centriem nepieciešama palīdzība, brīvprātīgajiem vajadzīga palīdzība. Daudzas ģimenes palikušas bez mājām, viņiem būs nepieciešami līdzekļi to pārbūvei."

24 gadus vecais Lendeils aizvada savu debijas sezonu Eirolīgā, vidēji 20 ar pusi minūtēs gūstot 10,8 punktus un izcīnot 4,1 atlēkušo bumbu. Lendeils šosezon trāpījis 14 no 46 izmestajiem trīspunktniekiem (30,4%), vismaz vienu tālmetienu trāpot deviņās no 16 aizvadītajām spēlēm. 211 centimetrus garais Lendeils pēc koledžas beigšanas ASV profesionāļa karjeru uzsāka pagājušajā sezonā, ko pavadīja Belgradas "Partizan" rindās.

Drīz pēc Lendeila paziņojuma viņš jau bija atradis dzirdīgas ausis - Stambulas "Anadolu Efes" spēlējošais amerikāņu spēka uzbrucējs Kriss SIngltons pievienojās akcijai, par katru "Efes" un "Barcelona" danku un trīnīti piektdienas mačā apsolot ziedot 100 Austrālijas dolāru.

Mežu ugunsgrēki Austrālijā sākās augustā, taču nav mitējušies arvien. Tikai pirms dažām dienām pirmo reizi kopš ugunsgrēku sākšanās uzlija lietus. Šajā laikā iznīcinātas vairāk nekā 2000 mājvietas un bojā gājuši 24 cilvēki, kā arī miljoniem dzīvnieku. Mežu ugunsgrēki Austrālijā notiek katru gadu, taču šoreiz "roku pielikuši" arī cilvēki un kopš novembra uzsāktas lietas pret 183 cilvēkiem par ļaunprātīgu rīcību.

     [+] [-]

, 2020-01-08 18:58, pirms 5 gadiem
Malači !

     [+] [-]

, 2020-01-08 21:11, pirms 5 gadiem
Lendeils 100-300 dolus ziedos, bet singltons 2-5k