Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Pēc Dubaijas atteikšanās Kauņa galvenā favorīte uz Eirolīgas ''Final Four'' rīkošanu

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Pēc Dubaijas atteikšanās Kauņa galvenā favorīte uz Eirolīgas ''Final Four'' rīkošanu
Kauņas ''Žalgiris'' mājas arēna spēlē pret ''Alba''. Foto: Kauņas Žalgiris

Lietuvas otra lielākā pilsēta Kauņa kļuvusi par galveno kandidāti uz 2022./2023. gada sezonas Eirolīgas ''Final Four'' norises vietu. Tiek ziņots, ka no kandidēšanas atteikusies Kauņas galvenā konkurente Dubaija un sagaidāms, ka oficiāls lēmums par ''Final Four'' notikšanu Kauņā tiks pieņemts šī mēneša laikā.

Arvien lielākas izredzes rīkot 2022./2023. gada ULEB Eirolīgas ''Final Four'' ir Lietuvas pilsētai Kauņai. Portāli ''Basketnews.com'' un ''Sportando'' ziņo, ka no kandidēšanas rīkot šo nozīmīgo turnīru atteikusies Kauņas galvenā konkurente Dubaija.

Kauņa jau ilgāku laiku minēta kā galvenā favorīte uz šī turnīra uzņemšanu. ''Žalgiris'' līdzjutēji parūpējušies par to, ka laika posmā no 2017. līdz 2020. gadam ''Žalgiris'' bija apmeklētākā komanda Eirolīgā. Arī divas no pirmajām trim šīs sezonas mājas spēlēm bijušas izpārdotas. Lai arī pilsētas pašvaldība lēma neatbalstīt viena miljona eiro piešķiršanu, lai Kauņā spētu uzņemt Eirolīgas ''Final Four'', tas, visticamāk, neietekmēs Eirolīgas vadības lēmumu.

Sagaidāms, ka Eirolīga oficiālu lēmumu pieņems šī mēneša laikā un nosauks Kauņu kā nākamo finālturnīra rīkotāju. 2021./2022. gada sezonas ''Final Four'' notika Serbijas galvaspilsētā Belgradā. Par čempioni kļuva Turcijas klubs ''Anadolu Efes'', kas finālā apspēlēja Madrides ''Real''.

Izmantotie resursi:
https://basketnews.com/news-180524-...