Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Aito pamet "Cajasol", Porziņģim būs jauns galvenais treneris

Andrejs Siliņš

Aito pamet "Cajasol", Porziņģim būs jauns galvenais treneris
Kristaps Porziņģis
Foto: baloncestosevilla.com

Spānijas ACB līgas klubam Seviļas "Cajasol", ko pārstāv 18 gadus vecais Latvijas basketbola talants Kristaps Porziņģis, būs jauns galvenais treneris, jo slavenais spāņu speciālists Aito Renesess savu amatu pametis.

"Cajasol" šajā starpsezonā notiek lielas pārmaiņas - klubam ir jauni īpašnieki no Ziemeļamerikas, un kluba vadībā notiek plaša mēroga izmaiņas. Starp tiem, kas dodas projām, ir arī galvenais treneris Aito Renesess, kurš ar komandu strādāja kopš 2012. gada. Aito tiek uzskatīts par vienu no labākajiem Eiropas speciālistiem, sevišķi darbā ar jaunajiem spēlētājiem.

Lielāko karjeras daļu Aito strādājis ar Katalonijas klubiem - "Circol Catolic de Badalona", Badalonas "Joventut" un "Barcelona", Kopš 2008. gada treneris strādājis Andalūzijas reģionā ar Malagas "Unicaja" un tagad Seviļas "Cajasol". "Barcelona" klubā Aito nostrādāja 15 sezonas - 13 kā treneris un divas kā ģenerālmenedžeris. Ar Barselonas klubu izcīnījis deviņus Spānijas čempiontitulus un četrus Spānijas kausus. Ar "Joventut" Aito izcīnījis FIBA Eirokausu, kā arī ULEB kausu.

2008. gada olimpiskajās spēlēs Aito aizveda Spāniju līdz sudraba godalgām.

Līgums ar "Cajasol" uz nākamo sezonu ir spēkā arī 215 centimetrus garajam latviešu spēka uzbrucējam Kristapam Porziņģim.

Nākamsezon "Cajasol" pēc viena gada pārtraukuma atkal startēs ULEB Eiropas kausa izcīņā.

     [+] [-]

, 2014-07-08 00:10, pirms 10 gadiem
Galvenais lai nav tāds kas noraks Krisītim karjeru un nedos spēlēt!

     [+] [-]

, 2014-07-08 12:49, pirms 10 gadiem
Šito ziņu Porziņģis jau Buļa radio raidijumā teica!