Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Mateo kļūst par jauno ''Real'' galveno treneri, ārsti ļauj Laso turpināt trenera karjeru

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Mateo kļūst par jauno ''Real'' galveno treneri, ārsti ļauj Laso turpināt trenera karjeru
Čušs Mateo. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Spānijas ACB līgas čempione Madrides ''Real'' otrdien paziņojusi, ka turpmāk tās galvenā trenera amata pienākumus pildīs līdzšinējais asistents Čušs Mateo, kamēr Pablo Laso sociālajā tīklā ''Twitter'' atklājis, ka ārsti atļāvuši viņam trenēt profesionālas basketbola komandas.

Madrides ''Real'' basketbola komanda pirmdien oficiāli paziņoja, ka veselības apsvērumu dēļ šķiras no ilggadējā galvenā trenera Pablo Laso, kurš to trenēja kopš 2011. gada. ACB līgas izslēgšanas spēļu laikā Laso piedzīvoja miokarda insultu, un, lai arī tika izrakstīts no slimnīcas, atlikušajā sezonā spēļu laikā viņš tās nevadīja, to darot viņa asistentam Čušam Mateo.

Lai arī pirmdienas paziņojumā tika minēts, ka ''Real'' ir gatavs izvērtēt iespēju atgriezt Laso galvenā trenera amatā, ja viņa veselība uzlabosies, otrdien klubs paziņoja, ka puses ir pilnībā šķīrušās. 11 sezonu laikā speciālists kopā ar ''Real'' izcīnīja 22 trofejas, no kurām divas bija ULEB Eirolīgas, bet sešas ACB līgas. Viņš kļuvis par uzvarām bagātāko ''Real'' treneri kluba vēsturē (659) un to vadījis visvairāk spēlēs (860).

Par jauno galveno treneri kļuvis līdzšinējais asistents Čušs Mateo, ar kuru noslēgta vienošanās līdz 2023./2024. gada sezonas beigām. Mateo bijis ilggadējs ''Real'' kluba darbinieks. No 1990. līdz 2004. gadam viņš strādāja kluba akadēmijā un bija galveno treneru asistents, bet no 2014. gada pildīja asistenta lomu Pablo Laso.

Tikmēr Laso sociālajā tīklā ''Twitter'' paziņojis, ka ārsti viņam devuši zaļo gaismu profesionālu basketbola komandu trenēšanā. Speciālista paziņotais ir pretrunā ar pirmdien ''Real'' vēstīto, ka klubs šķīries no trenera viņa veselības stāvokļa dēļ, jo uzrunātie ārsti nav rekomendējuši Laso turpināt trenēt komandu.

Izmantotie resursi:
https://www.realmadrid.com/noticias...