Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Veselības apsvērumu dēļ Madrides ''Real'' šķiras no galvenā trenera Laso

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Veselības apsvērumu dēļ Madrides ''Real'' šķiras no galvenā trenera Laso
Pablo Laso. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Spānijas ACB līgas pašreizējā čempione Madrides ''Real'' paziņojusi, ka tā uz laiku pārtrauc sadarbību ar galveno treneri Pablo Laso, kurš vietējā čempionāta ''play-off'' laikā piedzīvoja miokarda insultu.

Pablo Laso par Madrides ''Real'' galveno treneri strādāja kopš 2011. gada sezonas. 2021./2022. gadā ''Real'' triumfēja Spānijas ACB līgā, taču bez Laso uz komandtiltiņa. Speciālists ''play-off'' laikā piedzīvoja miokarda insultu un tika nogādāts slimnīcā. Ātri vien viņš tika izrakstīts, taču finālsērijā klubu vadīja viņa palīgs Čušs Mateo.

Šodien ''Real'' paziņoja, ka Laso neturpinās darbu kā kluba galvenais treneris. Paziņojumā minēts, ka šāds solis sperts tikai un vienīgi medicīnisku apsvērumu dēļ, jo, viņuprāt, Laso veselība ir prioritārākā. ''Pēc sirdstriekas, kuru mūsu treneris piedzīvoja pirms pāris nedēļām, esam konsultējušies ar ārstiem. Visi ir norādījuši uz veselības riskiem, ja treneris turpinās strādāt esošajā statusā. Pagājušajā nedēļā lūdzām Laso pārtraukt vadīt komandu, pilnībā respektējot mūsu noslēgto vienošanos un gaidot, kā uzlabosies viņa veselības stāvoklis nākamās sezonas laikā. Martā vai aprīlī esam gatavi pārskatīt situāciju. Varam saprast, ka šāds lēmums var apbēdināt mūsu treneri, bet nekas, pat Madrides ''Real'', nevar būt augstāks par kāda veselību.''

Kopumā ar Madrides ''Real'' Pablo Laso divas reizes (2015., 2018. gadā) kļuva par Eirolīgas čempionu, sešas reizes (2013., 2015., 2016., 2018., 2019., 2022. gadā) par ACB līgas čempionu un sešas reizes (2012., 2014., 2015., 2016., 2017., 2020. gadā) par ''Copa del Rey'' jeb Spānijas kausa ieguvēju. Laso divas reizes atzīts par Eirolīgas sezonas labāko treneri, bet piecas reizes par Spānijas līgas labāko treneri.

Izmantotie resursi:
https://www.realmadrid.com/noticias...

     [+] [-]

, 2022-07-05 10:37, pirms 2 gadiem
Treneris - leģenda