Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Mačulis pievienosies "Lokomotiv Kuban"

Andrejs Siliņš

Mačulis pievienosies "Lokomotiv Kuban"
Jons Mačulis
Foto: euroleague.net

Lietuviešu vieglais uzbrucējs Jons Mačulis, kurš pagājušajā nedēļā pārtrauca līgumu ar Madrides "Real", drīzumā pievienosies Krievijas basketbola klubam Krasnodaras "Lokomotiv Kuban".

33 gadus vecais Mačulis nule kā atvadījās no Madrides "Real", jo nesaņēma cerēto spēles laiku. "Saprotu, ka tas droši vien ir neprāts atstāt tādu klubu kā "Real", bet es par to domāju labu laiku, kamēr sēdēju uz soliņa. Sapratu, ka mana vēlme ir spēlēt basketbolu, un tā ir lielāka nekā vienkārši atrasties ērtā situācijā šajā komandā," iemeslu Madrides pamešanai skaidroja Mačulis.

Lai gan uzreiz pēc šķiršanās no "Real" Mačulis sacīja, ka vēl nezina savus nākotnes plānus, kļuvis zināms, ka lietuviešu uzbrucējs paspēs uzspēlēt vēl šajā sezonā. Proti, Mačulis pēc trīs ar pusi sezonām Madridē pievienosies VTB līgas vienībai Krasnodaras "Lokomotiv Kuban".

"Loko" rindās savainojumu guvis austrāliešu snaiperis Raiens Brokofs, kā dēļ nevarēs spēlēt vismaz mēnesi. Tieši Mačulis paredzēts kā Brokofa aizvietotājs šajā laika posmā. Tiesa, Mačulim būs iespēja spēlēt tikai Krievijas čempionātā, jo jaunu spēlētāju pieteikšana dalībai ULEB Eiropas kausā jau beigusies. Šovakar "Loko" tiekas ar Anžeja Pasečņika pārstāvēto "Gran Canaria" Eiropas kausa ceturtdaļfinālā.

Šosezon Spānijas čempionātā Mačulim 13 spēles un vidēji 15 minūtēs 4,2 punkti un 2,9 atlēkušās bumbas. ULEB Eirolīgā uzbrucējam 21 spēle un 13 minūtēs 3,1 punkts, kā arī 1,9 bumbas pie groziem.

2015. gada Lietuvas labākais basketbolists karjeru sāka Kēdaiņu "Nevežis", vēlāk četras sezonas pavadīja Kauņas "Žalgirī", divus gadus nospēlēja Milānas "Olimpia", bet pēc krustenisko saišu plīsuma sportisko formu atguva Kauņas "Baltai" komandā kopā ar Kasparu Vecvagaru 2012. gadā. Sezonas izskaņā Mačulis atkal devās uz Itāliju, palīdzot Sjēnas "Montepaschi" izcīnīt vietējo čempiontitulu.

2012. gada vasarā Mačulis pievienojās Atēnu "Panathinaikos", ar ko izcīnīja divus Grieķijas titulus un divus Grieķijas kausus, bet 2014. gadā devās uz Madrides "Real".

Lietuvas izlases rindās 33 gadus vecais Mačulis izcīnījis 2007. gada Eiropas bronzu, kā arī 2013. un 2015. gada Eiropas sudrabu, bet 2010. gadā tika pie bronzas godalgas Pasaules kausa izcīņā.