Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Visockis-Rubenis: "Nav tā, ka negribējām spēlēt ar "Karsiyaka""

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Visockis-Rubenis: "Nav tā, ka negribējām spēlēt ar "Karsiyaka""
Foto:fiba.basketball

"Ventspils" galvenais treneris Arturs Visockis-Rubenis pēc komandas uzvaras pēdējā FIBA Eiropas kausa otrā posma spēlē pret Ainara Bagatska trenētos "Kyiv" 88:80, atzina, ka panākuma galvenais ieguvums ir nevis izvairīšanās no turku "Karsiyaka", bet tieši pirmā vieta apakšgrupā.

"Tā bija laba un interesanta spēle, kurai abas komandas bija kārtīgi gatavojušās. Galu galā, tikās apakšgrupas divas spēcīgākās komandas. Man tā bija īpaša spēle, jo Ainars Bagatskis ilgu laiku bijis mans audzinātājs un mēs arī esam strādājuši kopā. Spēlējām labi, vienīgi otrajā ceturtdaļā pieļāvām pārāk daudz kļūdu un nepieņēmām pareizākos lēmumus. Taču turpinājām spēlēt agresīvi un, kad izdevās atgriezties pie spēlēs plāna, arī rezultāts kļuva labāks. Par šo uzvaru varu būt lepns ar komandu," pēc mača sacīja Arturs Visockis-Rubenis.

Ventspilnieku treneris arī atzina, ka viņa komandai gatavoties spēlei bija vienkāršāk, jo pirmajā mačā piedzīvotais zaudējums lika uzmanīgāk to analizēt: "Kad esi piedzīvojis zaudējumu ar dažu punktu starpību, vienmēr pirms atbildes spēles rūpīgi analizē, ko vajadzēja darīt citādāk, kas no plānotā strādāja, bet kas – nē. Uzvarētāji vairāk pieturās pie iepriekšējā plāna, kamēr mums vajadzēja meklēt risinājumus, kas arī palīdzēja labāk sagatavoties."

Jautāts par to, cik ļoti ventspilniekiem paveicies, ka pirmajā kārtā pretī nestāsies "Karsiyaka" un cik ļoti paveicies nav "Kyiv", Visockis-Rubenis skaidroja ka galvenais ieguvums nebūt nav izvairīšanās no spēcīgā pretinieka: "Protams, "Karsiyaka" ir spēcīga komanda, taču tās ir izslēgšanas spēles, cīņa ilgst 80 minūtes un tajā daudz kas nav var notikt. Tā kā nav tā, ka galīgi negribējām spēlēt ar Karsiyaka, bet mēs noteikti gribējām izcīnīt pirmo vietu apakšgrupā un tieši par to domājām pirms šī mača. Pirmā vieta mums izslēgšanas spēles dod sava laukuma priekšrocības."

Kijeviešu galvenais treneris Ainars Bagatskis pēc mača bija sarūgtināts par neizmantojām iespējām, pieļautajām kļūdām un sasteigtajiem lēmumiem: "Tikām galā ar viņu stiprākajiem ieročiem, taču es pat iedomāties nevarēju, ka mēs uzbrukumā pieņemsim tik daudz kļūdainu lēmumu un tik bieži vienkārši uz līdzenas vietas zaudēsim bumbu. Vairāk nekā pusi punktu viņi guva pēc mūs kļūdām, arī, kad uzbrukumā kāds izdomāja ņemt spēli savās rokās. Domāju, ka spēli uztaisīja Ventspils mazie spēlētāji, sevišķi Vašpuns un Šortss, kuram šis droši vien bija sezonas labākais mačs. Mēs zinājām viņu spēcīgākās puses, bet apturēt viņus neizdevās. Spēlētājiem neko pārmest nevaru, jo visi bija labi noskaņojušies, varbūt vienīgi viņi gribēja visu izdarīt uzreiz un pietrūka pacietības, nostrādāt visas 40 minūtes."