Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Janičenoks: "Esam labās pozīcijās, bet tāpat jāspēj uzvarēt izbraukumā"

Janičenoks: "Esam labās pozīcijās, bet tāpat jāspēj uzvarēt izbraukumā"
Kristaps Janičenoks
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Basketbola kluba "VEF Rīga" līderis Kristaps Janičenoks pirms otrdienas ULEB Eiropas kausa spēles Francijā, kurā rīdzinieki viesos tiksies ar "Cholet" vienību, atzinis, ka viņa pārstāvētajai komandai ir svarīgi uzvarēt kādā no nākamajām izbraukuma spēlēm, lai pietuvotos uzdevuma sasniegšanai, kas ir iekļūšana nākamajā kārtā.

"Šī ir ļoti sarežģīta grupa. "Khimki" ir ļoti, ļoti laba komanda, bet "Cholet" un PAOK arī ir bīstamas, it īpaši tad, kad jāspēlē viņu laukumā. Pašreiz esam labās pozīcijās, bet mums jāveic nākamie lieli soļi un jāpaņem uzvara izbraukumā. Cerams, ka izdarīsim to pavisam drīz un līdz ar to spēsim kvalificēties "Last 16" kārtai," tā intervijā ULEB Eiropas kausa mājaslapā iztiecies "VEF Rīga" kapteinis Kristaps Janičenoks. Pēc pirmajām trīs spēlēm VEF ieņem otro vietu B grupā ar divām uzvarām. Atklāšanās spēlē Rīgā tika pieveikts Grieķijas klubs Saloniku PAOK (80:74), kam sekoja zaudējums Krievijā pret Maskavas apgabala "Khimki" (70:90).

Nākamā spēle rītdien Francijā pret "Cholet", ko pagājušajā nedēļā Rīgā izdevās apspēlēt ar 69:53. Janičenoks negaida tādu pašu scenāriju kā pirms nedēļas Rīgā: "Šī spēle būs pavisam citādāka. "Cholet" mājās ir pavisam cita komanda - viņi skrien un savu skatītāju priekšā spēlē ātrāku spēli. Viņi ir ļoti bīstami un būs koncentrējusies uzvaras gūšanai. Protams, uzvara ar 16 punktu pārsvaru Rīgā palīdz, bet esam pārliecināti, ka spēle Francijā būs pavisam citādāka."

Pirms gada Janičenoks bija VEF sastāvā, kad Eiropas kauss beidzās pēc grupu turnīra, kad kopā tika gūtas divas uzvaras. "Šogad esam ar vairāk pieredzi. Esam arī nedaudz labāki kā pirms gada, ar vairāk spēlētājiem rotācijā. Nekas daudz nav mainījies, vienkārši esam ar lielāku pieredzi, lai spētu tik pie uzvaras izbraukumā, kas mums ir vajadzīga. Tas mums ir ļoti svarīgi. Arī viens no mūsu jaunieguvumiem - Kortnijs Simss - ļoti daudz palīdz zem groziem, viņš ir lielisks spēlētājs," amerikāņu centru paslavē Janičenoks.

Tāpat Janičenoks neaizmirst teikt atzinīgus vārdus par VEF klubu, piekrītot, ka svarīga bijusi spēja kopā pulcēt vairākus labākos Latvijas spēlētājus vienā komandā: "Tas ir patiešām lieliski no kluba puses. Projekts ir bāzēts uz labiem latviešu spēlētājiem un klubs cenšas visu veidot pamazām. Tas nav viena gada projekts, jo VEF tiecas kļūt par solīdu komandu, kam ir lielas ambīcijas. Ceru, ka spēsim sasniegt mūsu mērķus un viens no tiem ir kļūt par labi zināmu komandu Eiropā. Esam jau uzvarējuši Latvijā, bet Baltijas līgā sasnieguši finālu, tāpēc ceram iekļūt vismaz 16 labāko Eiropas kausa komandu skaitā, ejot soli pa solim."

Svarīga komandas sastāvdaļa ir galvenais treneris Ramūns Butauts, kam piekrīt Janičenoks. "Treneris Butauts ir patiešām lielisks. Viņš ir lietuvietis, bet saprotam viņu perfekti un viņš ir kā vietējais treneris. Iepriekš viņš trenēja "ASK Rīgu", kur vairāki spēlētāji bija kopā ar viņu. Viņš pārzina savus spēlētājus un visiem viņš patīk. Viņa spēles stils sākas ar spēcīgu aizsardzību. Mūsu uzbrukums sākas ar labu aizsardzību."

Janičenokam šī ir ceturtā sezona Eiropas kausā, bet pirmo reizi tajā viņš uzspēlēja jau 2004./2005. gada sezonā. Tad turnīrs vēl saucās ULEB kauss, bet pats basketbolists pārstāvēja Vācijas klubu Bonnas "Telekom". Janičenoks gan atzīst, ka maz atceras spēles šajā turnīrā ar Bonnas klubu, jo tas bijis pirms septiņiem gadiem. Eiropas kausa līmenis gan kļuvis labāks, jo tajā arī šogad spēlē vairākas komandas, kas ir Eirolīgas līmenī. "Nemeklējot tādas citās grupās, viena tāda ir mūsējā - "Khimki". Viņiem nepaveicās, ka neizdevās iekļūt Eirolīgā," uzskata Janičenoks.

Iekļūšana Eiropas kausa "Last 16" fāzē jeb nākamajā kārtā Rīgas VEF būtu ļoti svarīga, atzīst Janičenoks. "Cerams, ka sasniegsim to, kas būtu ļoti svarīgi. Būšu ļoti priecīgs un ne tikai es, jo zinu, ka visi būtu priecīgi - sākot arī īpašniekiem līdz treneriem, spēlētājiem, faniem... visiem." Rītdien VEF spēle pret "Cholet" (spēles sākums 21:30), bet nākamajā nedēļā vēl viens izbraukums Grieķijā pret PAOK. Grupu turnīra noslēdzošā spēle būs 20. decembrī pret "Khimki".

Izmantotie resursi:
Home - Welcome to Eurocup

  -4 [+] [-]

, 2011-12-05 18:41, pirms 13 gadiem
20 punkti sagrāve? Kas tad ir -40 un -50?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2011-12-05 18:59, pirms 13 gadiem
Brand87 rakstīja: Kur varēs redzēt rītdienas spēli?
vispār teica ka nekur nevarēs redzēt, bet nu....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2011-12-05 20:13, pirms 13 gadiem
Brand87 rakstīja: Kur varēs redzēt rītdienas spēli?
NBA TV
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja