Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Galatasaray" pievienojas Eirolīgas čempions Vujukass

Andrejs Siliņš

"Galatasaray" pievienojas Eirolīgas čempions Vujukass
Jans Vujukass
Foto: AFP/Scanpix

Turcijas vicečempionei basketbolā Stambulas "Galatasaray" pievienojies līdzšinējais Kazaņas "Unics" grieķu centra spēlētājs Jans Vujukass, kurš ar Atēnu "Panathinaikos" 2011. gadā kļuva par ULEB Eirolīgas čempionu.

29 gadus vecais Vujukass pēdējās divas sezonas pavadīja Kazaņas "Unics" rindās. Pagājušajā sezonā VTB Vienotajā līgā centrs vidēji 16,5 minūtēs guva 9,1 punktu un izcīnīja 3,5 atlēkušās bumbas, bet ULEB Eiropas kausā vidēji 18 minūtēs 11,0 punkti un 3,3 bumbas zem groziem. Pirmajā sezonā Kazaņā Vujukass VTB līgā vidēji guva 10,4 punktus un izcīnīja 4,5 bumbas, bet Eiropas kausā 13,4 punkti un 5,8 bumbas.

Londonā dzimušais Vujukass karjeru sāka 2007. gadā grieķu "Rethymno", gadu vēlāk tiekot atzīts par Grieķijas labāko jauno spēlētāju. Vēlāk 213 centimetrus garais un 125 kilogramus smagais basketbolists spēlēja "Olympiacos", "Panellinios" un "Panathinaikos", ar pēdējo 2011. gadā kļūstot par Eirolīgas čempionu. 2012. gadā Vujukass parakstīja divu gadu līgumu par diviem miljoniem eiro ar "Unics".

Šobrīd notiekošajā pasaules čempionātā Vujukass palīdzējis Grieķijai aizvadīt perfektu grupu turnīru (5-0), vidēji mačā nepilnās desmit minūtēs guvis 3,4 punktus un izcīnījis 2,2 bumbas zem groziem. Svētdien astotdaļfinālā Grieķija tiksies ar Serbiju.

Paredzams, ka "Galatasaray" rindās Vujukass būs rezerves centrs aiz austrālieša Neita Džavai. Tāpat komandai piektā numura pozīcijā ir 23 gadus vecais Turcijas izlases centrs Furkans Aldemirs, tāpat garajā galā ir Zorans Ercegs, veterāns Kerems Gonlums un juniors Ege Arars.

Jaunajā Eirolīgas sezonā "Galatasaray" ielozēta D grupā, kur tiksies ar "Olympiacos", "Valencia", "Crvena Zvezda", "Neptūnas", kā arī Dāvja Bertāna un Rinalda Mālmaņa pārstāvēto "Caja Laboral".