Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Bijušajam VEF centram Niksam nepatīk arī jaunā kluba pilsēta Orleāna

Andrejs Siliņš

Bijušajam VEF centram Niksam nepatīk arī jaunā kluba pilsēta Orleāna
Deriks Nikss
Foto: Gints Ivuškāns, f64

Francijas ProA līgas kluba "Orleans Loiret Basket" amerikāņu centrs Derikam Niksam, kuram pagājušogad bija problēmas ar adaptēšanos Rīgā, pārstāvot VEF komandu, izteicies negatīvi arī par sava jaunā kluba pilsētu Orleānu.

206 centimetrus garais un 122 kilogramus smagais Nikss pagājušajā sezonā sāka savu profesionāļa karjeru, pārstāvot Rīgas VEF krāsas. Ja laukumā Nikss mēdza demonstrēt atzīstamu sniegumu, problēmas radās ārpus tā. Basketbolists negatīvi izteicās par Rīgu kā pilsētu, un vēlāk tika sodīts no kluba puses. Sezonas otrajā pusē Nikss atstāja VEF, pamatojot to ar došanos pie sasirgušās mātes aiz okeāna.

Starpsezonā Nikss pievienojās Francijas ProA līgas vienībai "Orleans Loiret Basket", ar ko jau sācis sezonu. Jaunās komandas rindās pirmajā sezonas mačā Nikss guva 13 punktus un izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, bet "Orleans" zaudēja "Pau-Lacq-Orthez" vienībai, kurā spēlē divi citi bijušie VEFieši Antveins Robinsons un Tailers Keins.

"Man nepatīk pilsēta. Te ir citādāk nekā ASV, man ir ļoti grūti pierast pie dzīves Francijā," savu nemīļo pilsētu sarakstā Rīgai Nikss nu pievienojis arī Orleānu. "Runa nav par ilgām pēc mājām, esmu jau sezonu pavadījis Rīgā ar VEF. Nezinu. Francija ir citādāka. Mēģinu pierast, bet ir grūti. Laukumā vienmēr izlieku visu sirdi. Pie manis dzīvo draugs un arī treneris Doms (asistents Dominiks Roinārs) man daudz palīdz."

Niksam esot bijušas svara problēmas, ierodoties komanda rīcībā, taču spēlētājs norāda, ka ar tām ticis galā: "Kopš esmu šeit esmu zaudējis sešus kilogramus svara. Tagad varu spēlēt ilgākas minūtes un uzlēkt augstāk. Darbs atmaksājies."

23 gadus vecais 2013. gada vasarā absolvēja Mičiganas štata universitāti, bet profesionāļa karjeru vēlējās sākt Slovēnijas čempionvienības "Krka" sastāvā, taču jau pirmssezonas sagatavošanās laikā abas puses nonāca konflikta stāvoklī, un Nikss komandu pameta, lai vēlāk pievienotos VEF.

Netālu no Parīzes esošajā Orleānas pilsētā ir nedaudz vairāk par simt tūkstošiem iedzīvotāju, tajā ir seši muzeji, astoņi parki, trešās divīzijas futbola klubs, bet vasarās uzņem vienu no "Tour de France" posmiem.

Izmantotie resursi:
www.larep.fr - Accueil - ORLEANS (45000) - Pro...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-10-04 23:15, pirms 10 gadiem
tāds čīkstētājs vien palicis. Nevar izlīst no mammas azotes..

  +2 [+] [-]

, 2014-10-04 23:33, pirms 10 gadiem
Ka Riga var nepatikt?

  +2 [+] [-]

, 2014-10-04 23:34, pirms 10 gadiem
Būtu džekam raksturs, nomest to savu kuņģi, tad lielas lietas varētu darīt, bet ir tāds sliņķis. ....

     [+] [-]

, 2014-10-05 02:36, pirms 10 gadiem
Visur slikti, visi slikti... ņaudētājs, ne spēlētājs.

  +2 [+] [-]

, 2014-10-05 08:19, pirms 10 gadiem
Calim reali ir kkadas psihiskas problemas - mammasbaby..

  +1 [+] [-]

, 2014-10-05 09:12, pirms 10 gadiem
spēlētājs labs, ja daudz strādātu. izskatijās, ka bieži svara dēļ padevās, nevis līdz galam ciinijās.