Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Bijušais Liepājas "lauva" Mejo karjeru turpinās Itālijā

Bijušais Liepājas "lauva" Mejo karjeru turpinās Itālijā
Džošs Mejo
Foto: Mārtiņš Sīlis

Lielisks karjeras lēciens padevies bijušajam "Liepājas Lauvu" saspēles vadītājam Džošs Mejo, kurš pēc vienas sezonas Ukrainā Agra Galvanovska un Artūra Štālberga vadītajā "Mykolaiv" vienībā noslēdzis līgumu ar Itālijas virslīgas klubu "Sutor Montegranaro", ko pagājušajā sezonā pārstāvēja latviešu spēka uzbrucējs Rolands Freimanis.

26 gadus vecais amerikāņu aizsargs Mejo 2011./2012. gada sezonu pavadīja "Liepājas Lauvās", kļūstot par vienu no komandas līderiem un palīdzot Liepājas komandai izcīnīt bronzas godalgas Latvijas čempionātā. Sportacentrs.com versijā Mejo 2012. gada pavasarī tika atzīts par LBL sezonas labāko viesspēlētāju.

Pagājušajā sezonā 182 centimetrus garais Mejo atkal spēlēja Agra Galvanovska un Artūra Štālberga vadībā, taču šoreiz jau Ukrainas superlīgas kluba "Mykolaiv" rindās. 39 mačos Mejo izcēlās ar 16,1 gūtu punktu, 3,9 atlēkušajām bumbām, kā arī 5,1 rezultatīvu piespēli un 1,5 pārtvertām bumbām.

"Sutor Monegranaro", kas ir viena no finansiāli nestabilākajām Itālijas virslīgas organizācijām, pagājušajā sezonā izcīnīja 11 uzvaras un piedzīvoja 19 zaudējumus, ierindojoties 13. pozīcijā 16 komandu konkurencē.

Tikmēr bijušais Rīgas VEF spēlētājs Dešons Batlers pievienojies Beļģijas klubam "Okapi Aalstar", kas pagājušajā sezonā regulāro turnīru noslēdza ceturtajā vietā astoņu komandu konkurencē, bet izslēgšanas turnīrā apstājās pusfinālā, sērijā piekāpjoties nākamajai Beļģijas čempionei "Oostende". Batlers VEF sastāvā bija uz īsu mirkli NBA lokauta laikā.


Viļņas "Wolves" basketbolists Daniels Basliks ar bumbu spēlē pret Ulmas "Ratiopharm". Foto: BC Wolves Vilnius

Lietuvas klubiem seši zaudējumi sešās spēlēs ULEB Eirokausa ievadā

ULEB Eirokausa sezonu neveiksmīgi iesākuši Lietuvas klubi Viļņas "Wolves" un Panevēžas "Lietkabelis", kuriem visās līdzšinējās spēlēs zaudējumi.
Emma Kenona un Anete Šteinberga. Foto: Polkowice Basket

Šteinbergai varens uzrāviens galotnē un zaudējums Eirolīgas startā

Otrdien, 8. oktobrī, Brno un Saragosā sākās "EuroLeague Women" regulārā sezona basketbolā sievietēm. Anete Šteinberga un "Polkowice Basket" izbraukumā Spānijā zaudēja "Zaragoza" ar 73:76.
Roberts Blumbergs aizsardzībā pret Čehijas "Nymburk". Foto: FIBA

Blumbergam 10+6 un koeficients -19 negaidītā zaudējumā Čempionu līgā

FIBA Čempionu līgā pirmo klupienu šosezon piedzīvoja Roberta Blumberga Stambulas "Galatasaray", savā laukumā ar 75:87 kapitulējot Čehijas titulētākā kluba "Nymburk" priekšā, savukārt Rodiona Kuruca Mursijas komanda Atēnās ar 81:76 uzveica "Peristeri".