Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Ieskats "Ventspils" pretiniekos Eiropas kausā

Ieskats "Ventspils" pretiniekos Eiropas kausā
Freds Džounss
Foto: Digitale

Piektdien notika ULEB Eiropas kausa grupu turnīra izloze, kurā savus pretiniekus uzzināja arī Latvijas pārstāvis basketbola klubs "Ventspils", kas iekļauts H grupā.

Brose Baskets Bamberg

Šīs pilsētas komandu Latvijas basketbola fani noteikti atceras kā kādreizējo Uvja Helmaņa darbavietu, kuras sastāvā viņš debitēja arī Eirolīgā. Tagad Bamberga spēlē otrajā spēcīgākajā Eiropas klubu turnīrā un būs pretinieks Ventspilij. Šogad komandā ir palikuši pāris spēlētāji no iepriekšējās sezonas, bet klāt nākuši arī jauni. Jāuzsver tālmetienu speciālista Keisija Džeikobsena piesaistīšana, kurš savas profesionālās karjeras pirmos gadus pavadīja NBA, bet pēdējā laikā spēlē Eiropā.

Līdz šim rezultatīvākais bijis serbu uzbrucējs Predrags Suputs, kam turpat līdzās ir saspēles vadītājs Braiens Robertss. Kā jau visās Vācijas komandās, arī Bambergā uzsvars ir uz viesspēlētājiem – tādi šīgada modelī ir astoņi. Komandas galvenais treneris ir Kriss Flemings, kurš vēl aizpagājušajā sezonā ar citu vācu klubu Artland Dragons viesojās Rīgā.
Pirmā tikšanās: 24. novembrī Ventspilī

Angelico Biella

Aizvadītajā sezonā sagādāja pārsteigumu, iekļūstot Itālijas līgas pusfinālā, kas arī nodrošināja vietu šīssezonas ULEB Eiropas kausā. Pirms sezonas šajā klubā uz atrādīšanos bija ieradušies divi Latvijas basketbolisti – Jānis Porziņģis un Ernests Kalve, taču neviens tā arī nepalika komandā. Kalve tagad ir ventspilnieku rindās un noteikti spēles pret šo klubu viņam būs īpašas.

Šosezon "Angelico Biella" neapšaubāms līderis ir atlētiskais amerikāņu aizsargs Freds Džounss, kurš līdz šim bija spēlējis tikai NBA. Vēl 2004. gadā Džounss kļuva par NBA "Slam dunk" konkursa čempionu. Pāreja uz Eiropas basketbolu Džounsam pagaidām izskatās veiksmīga un gaidāms, ka tieši viņš būs komandas līderis. Klāt viņam sastāvā ir paņemti vēl divi amerikāņi, kā arī Vācijas izlases centrs Svens Šulce. Klubam šī būs debija Eirokausos.
Pirmā tikšanās: 8. decembrī Itālijā

CEZ Nymburk

Pēdējo gadu Čehijas čempioni, kas veiksmīgi spēlējuši Eirokausos. Pirms trijiem gadiem FIBA kausā bija arī vienā grupā ar Rīgas ASK. Toreiz abas reizes uzvarēja ASK basketbolisti. Šogad "Nymburk" galvenais treneris ir izraēliešu speciālists Muli Kacurins, kurš bija arī Polijas izlases treneris aizvadītajā Eiropas čempionātā.

Līdera lomu uzbrukumā šogad uzņēmies amerikāņu aizsargs Rons Lūiss, kurš aizvada trešo sezonu Eiropā. Vēl 2007. gadā viņš kopā ar NBA spēlētājiem Gregu Odenu, Maiku Konliju un Deikonu Kuku taisīja Ohaio štata universitātes rezultātus. Interesanti, ka Nymburk sastāvā šogad spēlē arī Anglijas izlases aizsargs Maiks Lenzlijs, kurš 2004./2005. gada sezonu pavadīja Ventspilī.
Pirmā tikšanās: 1. decembrī Čehijā

  +9 [+] [-]

, 2009-11-01 22:36, pirms 15 gadiem
Lai arī te nav neviena granda, tomēr visas komandas izskatās ĻOTI spēcīgas un ventiņiem ies grūti ,bet mēs redzējām kā viņi spēlēja pret Benettonu un ceram uz to labāko.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-11-01 22:50, pirms 15 gadiem
Protams,ka tiks taalaak

     [+] [-]

, 2009-11-01 22:57, pirms 15 gadiem
Tagad pretinieki liekas daudz nopietnāki nekā sākumā šķita. Katrā spēlē jāņoskaņojā cik vien labi var un cerams uzvaras neizpaliks.

ar nepacietību gaidu spēli pret Angelico Biella Freda Džounsa dankus!!! Bet varētu mūsu Slam dunk konkursa labāko dankeri Zaķa danku pāri pašam Džounsam tas būtu vienkārši neaprakstāmi!!!

     [+] [-]

, 2009-11-01 23:01, pirms 15 gadiem
Vēl tā nav bijis ka Ventspils netiktu ārā no grupas otrajā spēcīgākajā turnīrā eiropā! Un ļoti ceru ka šogad tradīcija netiks lauzta!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-11-02 08:55, pirms 15 gadiem
Uz Lenzliju bus interesanti paskatities