Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Seibutis un Javtoks pagarina līgumus ar "Žalgiri"

Andrejs Siliņš

Seibutis un Javtoks pagarina līgumus ar "Žalgiri"
Renalds Seibutis
Foto: AFP/Scanpix

Lietuvas čempionvienība basketbolā Kauņas "Žalgiris" noslēgusi jaunus līgumus ar komandas pieredzējušajiem līderiem Robertu Javtoku un Renaldu Seibuti.

36 gadus vecais Javtoks Kauņas komandā spēlē jau kopš 2011. gada, bet aizvadītajā sezonā ULEB Eirolīgā guva 4,9 punktus un izcīnīja 3,7 atlēkušās bumbas. Savukārt Lietuvas čempionātā 211 centimetrus garais centrs vidēji guva 6,4 punkti un 3,9 bumbas zem groziem.

Karjeras laikā Javtoks spēlējis arī dzimto Šauļu komandā, Viļņas "Lietuvos Rytas", Atēnu "Panathinaikos", Maskavas "Dynamo", Maskavas apgabala "Khimki" un "Valencia". Astoņkārtējais Lietuvas čempions 2001. gadā kļuva par Lietuvas līgas labāko jauno spēlētāju, bet neilgi pēc tam ar 55. numuru tika izvēlēts NBA draftā ("Spurs").

2007. gada draftā ar 50. numuru ("Mavericks") izvēlētais Renalds Seibutis arī pagarinājis līgumu ar "Žalgiri". 198 centimetrus garais uzbrūkošais aizsargs pagājušajā sezonā Eirolīgā vidēji guva 8,0 punktus un atdeva 1,5 rezultatīvas piespēles, bet Lietuvas čempionātā 8,5 punkti, 2,1 bumba un 2,1 piespēle.

Abi spēlētāji pagarinājuši līgumus uz vienu sezonu. Interesanti, ka aizvadītajā sezonā Seibutis spēlēja par 100 000 eiro lielu atalgojumu, taču vēl trīsreiz vairāk saņēma arī no Stambulas "Daruššafaka", ar ko iepriekš bija noslēgts līgums arī uz pagājušo sezonu, tomēr turku klubs vairs neredzēja spēlētāju savas komandas modelī un bija ar mieru tik un tā samaksāt atalgojumu.

Iepriekš jau noskaidrojās, ka "Žalgira" komandā nākamajā sezonā vairs nespēlēs latviešu aizsargs Kaspars Vecvagars.

Izmantotie resursi:
Žalgiris