Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

''Žalgiris'' zaudē ''Maccabi'', Šmitam seši punkti Barsas uzvarā pār ''Bayern''

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

''Žalgiris'' zaudē ''Maccabi'', Šmitam seši punkti Barsas uzvarā pār ''Bayern''
Rolands Šmits. Foto: Euroleague

ULEB Eirolīgas 24. kārtā Jāņa Strēlnieka pārstāvētā Kauņas ''Žalgiris'' mājās piedzīvoja zaudējumu pret Telavivas ''Maccabi''. Stambulas ''Fenerbahce'' uzveica ASVEL, bet Milānas ''Olimpia'' uzvarēja izbraukumā Belgradā. Artūrs Kurucs pēc kovida pārslimošanas atgriezās ''Baskonia'' pieteikumā. Rolanda Šmita pārstāvētā ''Barcelona'' savā laukumā pārspēja Minhenes ''Bayern''.

Rolands Šmits nospēlēja 14 ar pusi minūtes, kuru laikā iemeta sešus punktus, esot perfekts metienu precizitātē (2p. 2/2, s.m. 2/2). Uzbrucēja kontā arī divas atlēkušās bumbas un lietderības koeficients septiņi.

• Šarūna Jasikēviča vadītā ''Barcelona'' grūtā cīņā savā laukumā lauza spēles gaitu un pārspēja itāļu speciālista Andrea Trinkjēri trenēto Minhenes ''Bayern'' ar 71:66 (9:9, 19:20, 17:12, 26:25).

• Mačs iesākās ļoti mazrezultatīvi, abām komandām spēlējot labi aizsardzībā, bieži vien uz noteikumu pārkāpuma robežas, ko pieļāva mača arbitri. Otrajā ceturtdaļā izdevās palielināt metienu precizitāti, bet pēc pārtraukuma ''Barcelona'' padevās iekrāt nelielu pārsvaru. Izšķirošajā desmitminūtē to gan visai ātri sadeldēja Vladimirs Lučičs, kura precīzie trejači deva vadību ''Bayern''. Galotnē Kaila Kuriča, Brendona Deivīsa, Dantes Eksuma un Nikola Mirotiča rezultativitāte un aukstasinība ļāva Barsai tikt pie panākuma.

• Amerikāņu snaiperis Kails Kuričs trāpīja četrus trejačus un summā guva 20 punktus, esot rezultatīvākais starp mājinieku basketbolistiem. Viņam sekoja Nikola Mirotičs ar 13 punktiem un sešām atlēkušajām bumbām, bet Dante Eksums atzīmējās ar deviņiem punktiem. ''Bayern'' komandā izcēlās serbu duets Vladimirs Lučičs un Ogņens Jaramazs. Pirmajam 16 punkti, bet otrajam par vienu mazāk.

• Lietuvas spēcīgākais klubs Kauņas ''Žalgiris'' piedzīvoja septīto zaudējumu ULEB Eirolīgā pēc kārtas, savā arēnā zaudējot Telavivas ''Maccabi'' ar 78:94 (19:21, 28:26, 13:17, 18:30).

• Pēc līdzvērtīga pirmā puslaika Kauņas komanda pamanījās izvirzīties vadībā arī trešās ceturtdaļas sākumā, tomēr turpinājumā iniciatīvu pārņēma ''Maccabi''. Ceturtās ceturtdaļas vidū Mareka Blaževiča precīzie soda metieni deva cerību Lietuvas superklubam, pietuvojoties līdz mīnus pieci, tomēr atlikušajā laikā ar vairākām rezultatīvām darbībām izcēlās Deriks Viljamss un Džeimss Nanalijs, nodrošinot pārliecinošu panākumu Izraēlas klubam.

Jānis Strēlnieks pēc paceles cīpslas savainojuma sadziedēšanas atgriezās laukumā pirmās ceturtdaļas vidū un nospēlēja divas minūtes un četras sekundes. Latviešu aizsargs statistikas ailītēs neatzīmējās.

• Džeimss Nanalijs uzvarētāju rindās aizvadīja karjeras rezultatīvāko maču Eirolīgā, gūstot 32 punktus. Skotijs Vilbekins Telavivas komandas uzvarā pievienoja 20 punktus un sešas piespēles. Mājiniekiem arī karjeras rekordu uzstādīja perspektīvais Mareks Blaževičs, kurš atzīmējās ar 20 punktiem. Pa 16 punktiem sameta Luks Lekāvičs un amerikāņu leģionārs Tailers Kavano.

• Latviešu aizsarga Artūra Kuruca pārstāvētā Vitorijas ''Baskonia'' savā laukumā ceturtajā ceturtdaļā izlaida iniciatīvu un piedzīvoja neveiksmi pret Sanktpēterburgas ''Zenit'' ar 82:90 (24:22, 26:22, 14:18, 18:28).

• Vitorijas klubs ar septiņām uzvarām 22 cīņās ir 15. pozīcijā starp 18 Eirolīgas klubiem, bet ''Zenit'' 21 mačā triumfējusi 14 reizes un atrodas ceturtajā vietā.

Artūrs Kurucs pirmo reizi kopš 21. janvāra un kovida pārslimošanas atgriezās ''Baskonia'' pieteikumā, tomēr laukumā neizgāja. Rezultatīvākie basku klubā bija amerikāņi Veids Boldvins un Stīvens Enoks, gūstot attiecīgi 16 un 15 punktus. ''Zenit'' panākumā 24 punkti Billijam Beironam, bet Džordans Loids pievienoja 23 punktus un septiņas atlēkušās bumbas.

• Mazrezultatīvā cīņā vietu starp trīs labākajām komandām turnīra tabulā nostiprināja Etores Mesinas vadītā Milānas ''Olimpia'', kas izbraukumā Belgradā apspēlēja vietējo ''Crvena Zvezda'' ar 63:57 (7:8, 19:15, 24:21, 13:13). Abas komandas pirmajās nepilnās astoņās minūtēs kopā guva piecus punktus. Milānas vienība savu rēķinu atklāja vien pēc spēlētām sešām minūtēm.

• Malkolms Dileinijs bija rezultatīvākais Milānas klubā ar 18 punktiem, bet Bens Bentils pievienoja 12 punktus un deviņas atlēkušās bumbas. Serbijas komandā Ostins Holinss un Nikola Kaliničs sameta pa 13 punktiem katrs.

• Veiksmīgi bez savainotajiem līderiem Jana Veselija un Nando De Kolo turpina spēlēt Stambulas ''Fenebahce'', kas spēles izskaņā bija veiksmīgāka un sagādāja piekto zaudējumu iepriekšējās sešās spēlēs Francijas klubam Vilerbānas ASVEL - 85:76 (29:23, 18:18, 17:22, 21:13).

• Devins Bukers un Daišons Pjērs atzīmējās ar 16 punktiem, bet Marko Guduričs sakrāja par punktu mazāk. Viesiem uzdevumu augstumos ar 23 punktiem bija Elijs Okobo.

ULEB Eirolīgas 24. kārta

SpēleRezultāts
Fenerbahce - ASVEL85:76
Crvena Zvezda - Olimpia Milano57:63
Žalgiris - Maccabi78:94
Panathinaikos - Monaco83:91
Baskonia - Zenit82:90
Barcelona - Bayern71:66
CSKA - Anadolu Efes
Alba - UNICS
Real Madrid - Olympiacos