Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1456, Did:0, useCase: 3

Baško-Melnbārde un Jansone tiks iekļautas Sjēnas universitātes Slavas zālē

Andrejs Siliņš

Baško-Melnbārde un Jansone tiks iekļautas Sjēnas universitātes Slavas zālē
Liene Jansone un Gunta Baško-Melnbārde
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Ilggadējās Latvijas valstsvienības basketbolistes Gunta Baško-Melnbārde un Liene Jansone tiks iekļautas Sjēnas universitātes sporta Slavas zālē. Svinīgā ceremonija norisināsies šī gada 3. decembrī.

Ceremonijā Slavas zālē tiks iekļautas deviņas sportistes, un tā būs lielākā sportistu grupa, kas vienlaikus tiek iekļauta Slavas zālē.

Baško, kura pabeidz universitāti 2003. gadā, ir trešā rezultatīvākā Sjēnas universitātes basketbola komandas spēlētāja vēsturē ar 1833 punktiem. Uzbrucēja divreiz saņēma "Kodak District II All-America" atzinību, divreiz tika atzīta par visas konferences Gada spēlētāju un divreiz tika iekļauta konferences simboliskajā pieciniekā. 2002. gadā Baško atzina par visas konferences labāko aizsardzības spēlētāju. Universitātes komandas vēsturē Baško ir ne tikai trešā rezultatīvākā, bet arī labāko desmitniekā vēl četros rādītājos - atlēkušajās bumbās (1027, 2. vieta), pārtvertajās bumbās (265, 2.), bloķētajos metienos (125, 2.) un trīspunktu metienos (121, 9.). Baško aizveda Sjēnu līdz trīs regulāro sezonu uzvarētāju godam.

Liene Jansone skolu absolvēja gadu pēc Baško - 2004. gadā. Liene ir sestā visu laiku rezultatīvākā komandas spēlētāja ar 1639 punktiem. savā debijas sezonā saņēma konferences Gada jaunpienācējas atzinību, bet divus gadus vēlāk tika atzīta par konferences Gada spēlētāju un iekļauta simboliskajā pieciniekā. Divas reizes Jansone iekļauta otrajā pieciniekā. Jansonei pieder universitātes vienas sezonas un arī visas karjeras rekords realizēto metienu procentā (attiecīgi 60,5% un 59,1%). 2002./03. gada sezonā Jansone guva 569 punktus, kas ir ceturtais visu laiku labākais rādītājs vienā sezonā skolas vēsturē. Tāpat ceturtais karjeras rādītājs atlēkušajās bumbās (867). Ar latvieti ierindā komanda četras reizes uzvarēja konferences regulārajā sezonā,

Izmantotie resursi:
Home - FOX23 News - The 10 O'Clock News