Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:101, Did:0, useCase: 3

Klāt Eiropas čempionāta kulminācija

Svētdien ar četrām spēlēm noslēgsies 2007. gada Eiropas čempionāts basketbolā. Īsts saldais ēdiens mūs sagaida plkst. 22.30, kad finālspēlē pašreizējie pasaules čempioni Spānija tiksies ar Deivida Blata vadīto Krievijas izlasi.

Spēle par 7. vietu.
15.00 Slovēnija – Francija

Slovēnijas izlase, kura apakšgrupu turnīrā rādīja teicamu sniegumu un tika pieskaitīta pie pretendentēm uz kādu no medaļām, čempionāta noslēguma cīnīsies vien par 7. vietu. Gluži tāpat kā Francija. Tomēr tas nemazinās šīs spēles azartu, jo abas komandas kaut nedaudz mēģinās reabilitēties savu līdzjutēju priekšā.

Spēle par 5. vietu.
17:30 Vācija – Horvātija
(tiešraidē Viasat Sport 1)
Vācijas izlases līderis un čempionāta rezultatīvākais spēlētājs (23.1 punkts vidēji spēlē) Dirks Novickis vedīs savu komandu pretī uzvarai arī šajā spēlē, jo NBA 2006./07. gada regulārās sezonas vērtīgākais spēlētājs nav pieradis zaudēt. Protams, ka Vācija klusībā cerēja uz ko vairāk, taču ceturtdaļfinālā viņiem pretī stājās galvenie čempionāta favorīti Spānija un vācieši savas cerības varēja atlikt uz 2009. gada Eiropas meistarsacīkstēm. Vai varbūt uz Pekinas Olimpiskajām spēlēm... Arī Horvātija pēdējo čempionāta spēli vēlēsies aizvadīt godam, gūstot baudu no basketbola spēlēšanas, un mājās dodoties pacilātā noskaņojumā.

Spēle par 3. vietu.
20:00 Grieķija – Lietuva

Nu jau bijušie Eiropas čempioni grieķi pret lieliski nokomplektēto Lietuvas izlasi. Protams, ka abas komandas uz čempionātu brauca ar domu par spēlēšanu finālā, tomēr arī bronzas medaļas nebūs ne mazāk lielisks panākums. Grieķija savas Eiropas čempionu pilnvaras nolika pusfinālā pret Spāniju, savukārt Ramūna Butauta padotie – lietuvieši - pusfinālā piekāpās ne mazāk fantastiski spēlējošajai Krievijas izlasei. Arī spēle par bronzas medaļām solās būt ļoti aizraujoša.
Ekspertu viedoklis.
betway.com
1 Grieķijas uzvara 1.95
2 Lietuvas uzvara 1.85
Fināls.
22.30 Spānija – Krievija
(tiešraidē TV3 kanālā)
Spēle, kuru visi basketbola draugi gaida jau divas nedēļas – Eiropas čempionāta fināls. Ja Spānijas iekļūšana finālā šaubas īsti neradīja, tad krievi paveica nelielu brīnumu. Nevar noniecināt Deivida Blata paveiktos darbus ar Krievijas izlasi, taču, vērojot apakšgrupu spēles un arī otrās kārtas turnīra spēles, vietu finālā tomēr atvēlēja citiem – Lietuvai. Krievija savu īsto spēku parādīja tieši pusfinālā, it īpaši tās līderis Andrejs Kiriļenko. Vai nebūs izšauts viss pulveris, mēs redzēsim jau pavisam drīz. Spānija ir šīs spēles favorīti, turklāt viņu rokās ir viens liels trumpis – savas sienas un savi skatītāji, kuri ar skaļām ovācijām dzīs spāņus uz priekšu, sagādājot Krievijai ne mazums galvassāpes.

Ekspertu viedoklis.
betway.com
1 Spānijas uzvara 1.20
2 Krievijas uzvara 5.20

Izmantotie resursi:
www.eurobasket2007.org

1 2 50 komentāri

  -3 [+] [-]

, 2007-09-16 11:30, pirms 17 gadiem
ooooo jaaaa!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2007-09-16 11:36, pirms 17 gadiem
sloveenija, vaacija,lietuva, spaanija 99%!

 +37 [+] [-]

, 2007-09-16 11:36, pirms 17 gadiem
Paldies Tev, TV3, 3+!

Tā nu iegājies, ka pēdējos gados tieši komerctelevīzijas ir uzņēmušās lomu būt par nozīmīgāko sporta forumu atainotājiem televizoru ekrānos. (Par nozīmīgākajiem es saucu komandu sporta spēļu translācijas – basketbols, hokejs, futbols). TV3 mums rāda (?!) Eiropas čempionātu basketbolā, Pasaules čempionātu hokejā, kādu laiku atpakaļ centās rādīt UEFA Čempionu līgu; LNT mums piedāvāja Baltijas Basketbola līgas spēles, Formulu 1, TV5 – Latvijas futbola klubu spēles). Masīvās pašreklāmas kā televīzijās tā citos masu medijos liek domāt, ka nu tik būs. Mēs Jums parādīsim, kā tas jādara! Diemžēl īlenu maisā nenoslēpsi – katram sporta līdzjutējam nu ir pilnīgi skaidrs, ka minētās telekompānijas sporta pārraides demonstrē tikai un vienīgi 1) lai no pārraižu sponsoriem paņemtu pēc iespējas lielāku naudu (kas būtībā ir pašsaprotami), 2) lai konkrētās sporta spēles nerādītu cita telekompānija. 3) pārdot pēc iespējas vairāk VIASAT komplektus, jo tikai Viasat 1 un Viasat Ekstra demonstrē spēles tiešraidēs. Sanāk „suns uz siena kaudzes”. Pašam tās rādīt nav liela interese (jo tiek uzskatīts, ka sporta līdzjutēji ir krietni mazāk, nekā „ziepju operu” skatītāju auditorija), taču citai TV raidīšanas tiesības arī pārdot negribas, kas konkrētās sacensības varētu parādīt pilnā apjomā.
Konkrēti piemēri no EČ basketbolā: Piektdienas vakars (14.09.2007). Plkst. 20:00 un 22:30 notiek basketbola čempionāta ceturtdaļfināla spēles. Vienā spēlē tiekas Lietuvas izlase, otrajā spēlē esošie Eiropas čempioni pret lielākā pārsteiguma autoriem šajā čempionātā - Slovēniju. (būtu lieki piebilst, ka šīs konkrētās spēles ieies basketbola vēsturē ar savu dramatismu un trilleru labāko paraugu cienīgo sižetu).
- TV3 mums piedāvā skatīties „Dziesmu dueli” un mākslas filmu „Ducis ir lētāk”, kam nākamajā dienā ir atkārtojums. 3+ mums savukārt demonstrē mākslas filmu „Stacija diviem” un 1991.gada filmu „Dieva bruņas” ar neatkārtojamo Dž.Čanu galvenajā lomā.
- Sestdienas vakars, kad Spānijā notiek pusfināli, TV3 mums demonstrē Šreku 2 (nez kuro reizi?!) un „Dejo ar zvaigzni” atkārtojumu, 3+ rāda mākslas filmu „Mīlas apreibinātie”.
Tas viss notiek laikā, kad basketbols Latvijā ir kļuvis par pārliecinošu sporta spēļu karali, galvenokārt pateicoties klubu startiem pērnajā sezonā, un lielo sabiedrības interesi izlases sagatavošanās cikla laikā.
Var jau pieciest, ka LNT BBL translācijas bieži vien rādija ierakstā un arī tad ar 20-25 minūšu kavēšanos pēc tā, kas rakstīts programmā, var jau pieciest, ka LNT gadījās vispār neparādīt plānotās spēles, tā vietā iepriecinot sporta līdzjutējus ar Mistera Bīna vecajām sērijām.
Tāpat sporta līdzjutējs Latvijā var pieciest, ka to reto reižu laikā, kad kāda komerctelevīzija rāda kādu spēli, reklāmas kopējais garums noteikti daudz neatpaliek no spēles laika garuma.
Tikai un vienīgi savā vārdā vēlos vērst sporta spēļu Atbalstītāju uzmanību, ka Latvijas sporta līdzjutējs savu iemīļoto sporta veidu skatīsies JEBKURĀ televīzijā, ja tā spēs kvalitatīvi un precīzi parādīt konkrēto sporta veidu. Tāpat esmu pārliecināts, ka piektdienas un sestdienas vakaros basketbolu skatītos VISI īstenie basketbola fani un līdzjutēji, kaut arī ne ceturtdaļfinālā, ne pusfinālā nespēlē Latvijas valstsvienība.
Nobeigumā ieteikums TV3, 3+ un LNT. Nebojājiet savu programmu ar lietām, par kurām Jums nav ne saprašanas, ne vēlmes to parādīt kvalitatīvi un pilnā apjomā. Ieteikums Atbalstītājiem: Izsveriet rūpīgi, vai nekvalitatīvi parādīts sports pret milzu līdzekļiem, kas tiek ieguldīti reklāmā, kas vairums gadījumu pēc pāris dienām jau izsauc refleksu aiziet pēc tējas, ir tā vērts. Pieprasiet televīzijām konkrētu apjomu, kvalitatīvu izpildi un iegūstiet Latvijas sporta līdzjutēju cieņu.

Sporta līdzjutējs, payton.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2007-09-16 11:42, pirms 17 gadiem
Payton - piekrītu Tev. Tas, ka neviena Latvijas televīzija nespēj parādīt EČ pusfināla spēles ir vienkārši nožēlojami!

  +6 [+] [-]

, 2007-09-16 11:45, pirms 17 gadiem
Arī pilnībā piekrītu Payton viedoklim. Manuprāt, LTV7 ir vienīgais kanāls, kas spēj parādīt normāli sportu, kā piedienās, tikai žēl, ka naudas viņiem nav tik daudz, lai spētu parādīt lielos finālturnīrus...

  +7 [+] [-]

, 2007-09-16 11:48, pirms 17 gadiem
es arī pievienojos citiem. jā, mūsu televīzijas ir līmenī. kur tad piemirsies daudzinātais LNT moto - basketbola televīzija? BANKROTU JŪS ESAT PELNĪJUŠAS - TV3 un LNT.

     [+] [-]

, 2007-09-16 11:49, pirms 17 gadiem
payton?! labs raksts! vienīgi cerība maza,ka Tavu rakstu izlasīs vajadzīgie prātu turētāji!

cerams ledus sakustēsies!?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2007-09-16 11:49, pirms 17 gadiem
Payton, Tev pluss no manis, vienīgā teleīzija, kas kaut cik normāla - LTV7. Viņi izvēlējušies regbiju, kas nebūt nav tas populārākais Latvijā, bet parāda tik daudz spēļu... žēl, ka arī basīti viņi neuzņemas

     [+] [-]

, 2007-09-16 11:52, pirms 17 gadiem
to junis: Diemžēl arī esports nevēlējās publicēt šo rakstu, jo "vārna vārnai" acī neknābj?! Citu izskaidrojumu man nav. Arī nekādu paskaidrojumu no esporta nesekoja, kapēc tas netiek publicēts...
To Nikestyle: LTV7 nevis neuzņemas, bet viņiem nav naudiņas priekš raidtiesībām. Viņi rāda tikai to, ko var atļauties (nopirkt)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2007-09-16 11:54, pirms 17 gadiem
Nu ko atliek tikai viens variants, pirms naakamaa eiropas chempja taiisit ziedojumu kontu un vaakt naudinju lai paraadiitu basi, tik laikam tas viss atdursies, pret kautkaadiem likumiem utt...

  +1 [+] [-]

, 2007-09-16 11:57, pirms 17 gadiem
patiesiibaa es to visat tikai tapeec i panjeemu augusta sakaumaa, jo gribeeju redzeet basi, savaadaakn nebuutu njeemis, jo principaa iznjemot rus un swe valodaa tur nekaa nav! gribeejaas aviraka kanaalu anglju vaoldaa!

  +1 [+] [-]

, 2007-09-16 12:00, pirms 17 gadiem
Vai tad neviens nepamana, ka mūsu valstī galvenais ir un paliek peļņa?! un tie raidījumi mājsaimniecēm EČ vietā!!! Latvijā nevienam nerūp, vai Tu spēlē futbolu vai basketbolu brīvdienās, vai saņem kārtējo narkotiku devu! Gandrīz nekur nav iespējams uzpēlēt futbolu Rīgā, vai arī savākt pietiekamu cilvēku skaitu, jo one.lv un pārējais tač ir svarīgāks!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2007-09-16 12:05, pirms 17 gadiem
Krievi tos spaanjus Samals kaaa ......


Kirelenko paraadiis Gasolam

  +3 [+] [-]

, 2007-09-16 12:06, pirms 17 gadiem
zhetons paytonam

skumji paliek, ka esporta rakstu autori konstanti un hroniski nemin vai neprecizi min atlasi olimpiadei 2008.gadaa, spele starp sloveniju un Franciju nebus "speele tikai par 7.vietu" - notiks cina par peedejo celazimi uz olimpiades atlases turniru.tapat Lietuvas un Griekijas spele tiks noskaidrota komanda kura automatiski tiks uz Olimpiadi. Ta ka shodien spele ar visemako likmi ir spele starp Vaciju un Horvatiju.

  -2 [+] [-]

, 2007-09-16 12:09, pirms 17 gadiem
nez kur palikushi tie krievijas nodirseji ? ka mani piedur 95 % sheit lasamo komentaro(maybe iznem bonus un an2), kas pec latvijas uzvaras par krieviem nolika vinjus zemak par zemi atklati sakot nedaudz parsteidza krievijas uzvara par leishiem, bet bija redzems, ka komandai ir potencials un visas izredzes spelet vismaz pusfinala. Domajams galvenais iemesls kapec lietuva zaudeja ir butauts. paskatijos paris speles un spriezhot pec inja komentariem speles laika un sejas izteixmem, brizhiem vinsh vispar nebija speles noteicejs. tad jau drizak jasikevicu varetu nosaukt par treneri. brizhiem vieksmigi izspeletie uzbrukumi vinjam bija parsteigums.

  -2 [+] [-]

, 2007-09-16 12:15, pirms 17 gadiem
prognoze !
1.Spaanija
2.Krievija
3.Griekjija
4.Lietuva
5.Vaacija
6.Horvaatija
7.Francija
8.Sloveenija

9.Italiija
10.Portugaale
11.Izraeela
12.Turcija
13.Latvija
14.Serbija
15.Polija
16.Chehija

     [+] [-]

, 2007-09-16 12:16, pirms 17 gadiem
Par shivakara speli: visi faktori ir pa labu Spanijai:uzvara apaksgrupaa,vairak speletaju kas spej unemties lidera lomu, Krievijai pedejas 2 speles varetu but atnemusas parak daudz speeka, Krievija problemas rodas lidz ko Kirilenko vai Hjarpa savac piezimes(pret spanju garajiem un Navarro caurgajieneim var buut gruuti), spanji protams kaa majniei,un protams tiesnesi....
vienigais - krievi visu turniru labi sadzivojusi ar underdog lomu un tikusi lidz finalam(piekritu amphik-pirms turnira daudzi paredzeja ka Krievija ciinisies ar Izraeku par 3.vietu grupaa), un Kirilenko ir vienigais kurs spej apstadinat Gasolu(bet vai krievi riskes Ka Kira atri savac piezimes)-ja speele nonaks lidz tam ka viss izkiras galotnee, shis ir ljoti svarigs faktors.

  -1 [+] [-]

, 2007-09-16 12:34, pirms 17 gadiem
cik tos spaanjus tv3 var raadiit? Veemiens jau naak!

  -1 [+] [-]

, 2007-09-16 12:50, pirms 17 gadiem
Krieviem šis čempis ir jau izdevies. Vai leiši saņemsies, lai izcīnītu bronzas medaļas vai salūzīs tāpat kā slovēņi pēc zaudējuma? Tā ir vienīgā intriga, kas mani interesē.

  -1 [+] [-]

, 2007-09-16 13:02, pirms 17 gadiem
spāņiem var gadīties nelaime,jo ir sajūta, ka fināls jau nospēlēts...pret grieķiem...a krievi -tā formalitāte....tā Latvija domāja par Portugāli...tagad šitā var iekrist spāņi...

  -1 [+] [-]

, 2007-09-16 13:34, pirms 17 gadiem
diemzheel buus neinteresants finaals, jo jau zinaams uzvareetaajs (
krievi uz haljavu tika tur, un tagad vinjus gaida sagraave, varees skatiities un jau otrajaa puslaikaa to4na buus daudz punktu paarsvars spaanjiem, diemzheel cik neitneresanti

     [+] [-]

, 2007-09-16 13:46, pirms 17 gadiem
es labprātāk gribētu redzēt spēli par trešo vietu. līdzīgākas spēkos komandas, turklāt leiši (kaimiņi) spēlē... finālā manuprāt tāpat viss jau ir skaidrs.

eh... nu neko. atkal būs jāmeklē internetā kāds sūdīgas kvalitātes online TV mistiskā valodā un jāskatās tur.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2007-09-16 14:05, pirms 17 gadiem
kur varēs redzēt LIETUVA-GRIEĶI'JA???

     [+] [-]

, 2007-09-16 14:09, pirms 17 gadiem
tv3 suck

  -1 [+] [-]

, 2007-09-16 14:10, pirms 17 gadiem
Vinnes Francija, Vacija, Lietuva un Krievija.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2007-09-16 14:57, pirms 17 gadiem
Viasat Sport 1 rada,pofig ka zviedriski bulduree galvenais redzet

     [+] [-]

, 2007-09-16 15:28, pirms 17 gadiem
slovēņi ar frančiem līdzīgi spēlē, 18-17 pēc 1qtr
1 2 50 komentāri