Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:377, Did:0, useCase: 3

Kambala: "Aprunāt komandas biedrus ir nožēlojami"

Jānis Pārums

Kambala: "Aprunāt komandas biedrus ir nožēlojami"
Uvis Helmanis un Kaspars Kambala
Foto: Romualds Vambuts, eSports.lv

Šodien Latvijas izlases līderis Kaspars Kambala video intervijā portālam Sportacentrs.com pastāstīja par aizvadīto Eiropas čempionātu, novērtējot notikumus gan laukumā, gan ārpus tā. Piedāvājam iepazīties ar basketbolista pārdomām teksta formātā.

"Domāju, ka ieņemtā vieta ir atbilstoša sniegumam, jo mēs nespēlējām tā kā protam. Esmu neapmierināts, ka netikām tālāk un būtībā čempionāts ir neizdevies. Bijām domājuši, ka spēlei pret Krieviju esmu gatavāki, taču patiesībā sākām diezgan haotiski. Pret Franciju sākums bija labs, taču beigās tik un tā zaudējām. Vāciju uzvarējām, bet ne ar tik punktu pārsvaru, cik vajadzēja. Pietrūka nianses, bet tās mums arī maksāja vietu nākamajā kārtā," čempionātu rezumēja Kaspars Kambala.

Basketbolists uzsvēra: "Labam sportistam vienmēr jābūt gatavam, ka būs cilvēki, kas apšaubīs tavas spējas, aprunās. Profesionālim ir jādomā par savu spēli, nevis to, ko runā cilvēki. Viņi vienmēr runās to sliktāko, īpaši pie mums Latvijā, kur bieži vien ir mode nevis just savējiem līdzi, bet aprunāt. Te es nedomāju par faniem, jo viņi bija lieliski. Polijā bija pilnas tribīnes."

Kambala izteica pārmetumus arī izlases kapteinim par interviju "Sporta Avīzē": "Uzskatu, ka nekad nedrīkst teikt neko sliktu par savējiem, ar kuriem tu cīnies kopā. Manās acīs ir ļoti nožēlojami, ka tu kā viens no komandas sāc aprunāt savus biedrus. Tā ir gandrīz kā nodevība pret savējiem. Komanda ir kā ģimene, katrai ir savas negatīvās un pozitīvās lietas. Tās mums ir jāatrisina savā starpā, jārunā. Komandas morāle sāka iet lejup pēc pārbaudes spēlēm Grieķijā un Turcijā. Zaudējot spēles tev nevar būt labi justies. Tas viss kaut kā aizgāja līdzi uz čempionātu."

Kambala arī pauda viedokli, ka sitiens Vācijas izlases spēlētājam Hamanam nebija vajadzīgs: "Tas bija mans lielākais mīnuss čempionātā. Protams, tā nevajadzēja rīkoties. Spēle bija agresīva un rupja un tas bija tāds kā spēles moments, lai gan spēle bija beigusies. Protams, tas neattaisno manu rīcību. Tas nebija vajadzīgs."

Basketbolists arī piebilda, ka ilgi valstsvienībā vairs nespēlēs: "Nekad nesaki nē, bet šī izlase varētu būt, ja ne pēdējā, tad vismaz viena no pēdējām reizēm."

1 2 3 72 komentāri

 +43 [+] [-]

, 2009-09-17 15:51, pirms 15 gadiem
daljeji var piekrist, bet Helmanja teiktaja bija ari daudz pareiza un tada par ko mums bija jauzin! Cerams ka Kambala pec iespejas ilgak palidzes izlasei!
Slēpts komentārs: sport_star
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Kalvinators

 +21 [+] [-]

, 2009-09-17 15:56, pirms 15 gadiem
Komanda ir kā ģimene, katrai ir savas negatīvās un pozitīvās lietas. Tās mums ir jāatrisina savā starpā, jārunā.

Bļaviens, ko tad jūs darījāt 2 mēnešus, ka nevarējāt pat izrunāties??
Tagad vainīgais ir tas, kas par problēmām runā un grib tās atrisināt, nevis tas, kas tās problēmas rada???
Slēpts komentārs: Vidziņš
Slēpts komentārs: sport_star

  -3 [+] [-]

, 2009-09-17 15:58, pirms 15 gadiem
par to aprunasanu un noliksanu pec zaudejumiem nevar nepiekrist, tadi jau tie letini ir

 +15 [+] [-]

, 2009-09-17 15:58, pirms 15 gadiem
Ja visi rīkotos NEnožēlojami, ieskaitot Bērziņu, pārējos Turcijas pļēgurotājus, VV, sporta žurnālistus un visus citus, tad šobrīd par šādām emocijām nebūtu jārunā. Runa jau ir par sirdsapziņām, nevis krekliem šajā gadījumā. Kaut kam ir jāmainās un jācer, ka tā arī notiks. Galvenokārt attieksmes ziņā. Respect Kasparam, bet, ja kāds no ģimenes taisa sūdus, tad reizēm bez speciālista palīdzības neiztikt.

  +3 [+] [-]

, 2009-09-17 15:59, pirms 15 gadiem
sport_star rakstīja: Debiils esi ? viņš kādu tagad pieminēja?? Konkrēti sauca vārdā? kaa to darija Helmanis??
iemācies lasīt.
Nu viņs pateica komandas kapteinis (ja tekstā nav, tad video ir) un kapteinis ir viens!

  -1 [+] [-]

, 2009-09-17 16:00, pirms 15 gadiem
Kambi, tu mums eis vajadzigs, es ceru, ka tu izlae spelesi vel ilgi!!!

 +18 [+] [-]

, 2009-09-17 16:01, pirms 15 gadiem
Ko gan Uvim bija darit? Izlikties, ka neviens nedzer, netuse un ceret, ka komanda ka viena lieliska gimene ar KK prieksgala sedisies pie tejas tases un izrunasies par savam jutam?

Cik var nemties ar to bernudarzu baru, kas ir musu izlase?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: aldaris
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +18 [+] [-]

, 2009-09-17 16:03, pirms 15 gadiem
Un vēl nekoretkāk ir būt kā VV.. nolikt visus pēc kārtas aizstāvēt savu mazo dēliņu.. un pēc tam pateikt ka nevienu takš nav nolicis un nevienu takš neaizstāvu..

  +2 [+] [-]

, 2009-09-17 16:04, pirms 15 gadiem
tagad puse no tiem kas kliedza, ka vot Uvis ir vecis, teiks nē nu Kambala vot tas ir vecis!

Tā ir runga ar diviem galiem. No vienas puses vis grib zināt, kas tur notikās, kas par konfliktiem, visi gaida komentārus no spēlētājiem, ka tik ko pikantu un kompromitējošu kāds pasaka (kā jau Latvijas sabiedrībai patīk urķēties netīrajā veļā, labi varbūt parāk skarbi teikt, bet nu līdzīgi gan...) A no otras puses visi tagad sāks runāt, visi visu zinās, viens uz otru sāks kašķēties, atbildēt uz komentāriem utt (varbūt ļaut lai paši klusumā nokārto?) un izlase un vienotais gars?! kaut kur pazudīs šo pļāpu dēļ.

Tas ir tikai mans viedoklis, nav uzskatāms, kā tā tieši ir.

par mūsējiem!

  +1 [+] [-]

, 2009-09-17 16:05, pirms 15 gadiem
To gan viņš pareizi pateica,ka nav ko mētāt kulakus kad spēle jau beigusies-posļe draki kulakami ņemašet!

  +4 [+] [-]

, 2009-09-17 16:05, pirms 15 gadiem
Bet kaadam arii IR jaapasaka kaa iistenibaa ir bijus un taa... Taa kaa Helmanim neko nevar paarmest...

  +6 [+] [-]

, 2009-09-17 16:09, pirms 15 gadiem
1. kambis atzina savu vainu.+butu,ja vins vel atvainotos vacietim (varbut ir atvainojies)
2. publiski nebutu helmim jastasta tādas lietas,ja pec tām parbaudes spēlem butu ar tiem mazajiem želejā nosmeretiem speletajiem nevis runājusi,bet panemusi stingrak pie skausta un sapurinajusi (kambim un helmim tas bija jadara) .tad butu komanda..kā tas ir hokejā..
mazliet ģedovščinas nenāk par ļaunu komandā..

  -1 [+] [-]

, 2009-09-17 16:12, pirms 15 gadiem
polārlācēns rakstīja: Ko gan Uvim bija darit? Izlikties, ka neviens nedzer, netuse un ceret, ka komanda ka viena lieliska gimene ar KK prieksgala sedisies pie tejas tases un izrunasies par savam jutam?

Cik var nemties ar to bernudarzu baru, kas ir musu izlase?
Nesaprotu vienu lietu..es piemeeram shim komentam gribeju ielikt plusu,bet man neljauj.

citreiz tapat gadas ar citiem komentariem..
?
Slēpts komentārs: gggg
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2009-09-17 16:18, pirms 15 gadiem
alchamons rakstīja: Nepiekrītu kasparam, nevienam No izlases nebija iekšā atklāti runāt par problēmām izlasee, par to kadam bija jarunaa un kurs cits, ja ne kapteinis, ja vaininieki pasi nespej atzities...
Berzins pec si bardaka ap sevi vareja atklat atzities un pateikt - jā, es parkapu noteikumus, es brivaja diena parkapu robezai un man pienakas sods. tas pats Biedrins vareja pateikt - Jā, es biju kopā ar puišiem un atszistu ka paršavam par stripu. sada visatlautiba neved uz rezultatiem bet gan uz regresu, vai tad NBA vecis nevar pateikt kadi ir augstas klases sportista principi? Kas jadara lai sasniegtu virsotnes? DISCIPLĪNA!
Pirmkārt tas bija iekšēnē jārisina, bez sabiedribas, bez cilvēkiem kas tur nav bijuši un neizprot visu. Bet kāpēc viņi to nedarīja vai nevēlējas - nepateikšu, laikam visi ātrāk šis neveiksmes grib aizmirst jeb nejūt ka tur vajadzētu ko atrisināt.

  +2 [+] [-]

, 2009-09-17 16:20, pirms 15 gadiem
Psihopāts un šņaucējs kā visi pārējie! Piekrītu Uvim. Un vispār tie basketbolisti kā bābas. Bet to ka VALDIS un CO tur visu čakarē tas ir vairāk kā skaidris.

  -2 [+] [-]

, 2009-09-17 16:21, pirms 15 gadiem
gggg rakstīja: Pidodie bet nu tads pimpis tiesam ,prieskam vins vispar atgriezas
Nu tu gan esi idiņš! Baidos, ka tas viņa impis TEV mutē nelien!
Slēpts komentārs: aigars076
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +15 [+] [-]

, 2009-09-17 16:27, pirms 15 gadiem
Un protams, ka KV skreeja zvaniit papucim tuulinj peec trenninja, un VV tuudalj to visu publiceeja Twiterrii, tas bija labi dariits???
Iesaku Kambalam padomaat par to, kas bija visas shiis jezgas aaraa neshanas pionieris!!!

  +2 [+] [-]

, 2009-09-17 16:30, pirms 15 gadiem
Kad es pie raksta par Helmaņa komentiem ierakstīju, ka ne viņam, ne ari VV nevajadzēja sakt to aizmugurisko apspriešanu, jo tam tāpat nav nekāda jēga, tad man visi salika mīnusus. Tagad KK apstiprina to pašu manu domu! Pilniba vinam piekritu - pēc čempja kaut ko caur mēdijiem nav jāapspriež. Viss šis bija vai nu janokarto treninnometnes laikā vai kā citādi, bet jāatstaj komandas iekšienē.
Slēpts komentārs: aigars076
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2009-09-17 16:34, pirms 15 gadiem
graic rakstīja: Pirmkārt tas bija iekšēnē jārisina, bez sabiedribas, bez cilvēkiem kas tur nav bijuši un neizprot visu. Bet kāpēc viņi to nedarīja vai nevēlējas - nepateikšu, laikam visi ātrāk šis neveiksmes grib aizmirst jeb nejūt ka tur vajadzētu ko atrisināt.
Noteikti. Iekšienē problēmas nebija iespējams atrisināt, piedevām vēl izskatījās, ka iekšienā šāda uzvedība tika akceptēta, nevis nosodīta. Šobrīd ir jāizanalizē šī situācija un jālabo kļūdas, gan mainot komandas komplektāciju, gan ar "publiska fui" palīdzību parādot dažiem spelētājiem, ka šāda attieksme pret izlasi netiks pieņemta. Tas tomēr nav noslēgts tusiņš, kur nevienam citam nav darīšana, kas tur notiek, bet tā ir valsts izlase, par kuru ir tiesības zināt visiem, kas jūt tai līdzi.

     [+] [-]

, 2009-09-17 16:35, pirms 15 gadiem
aigars076 = VV , muti tādiem aizlīmēt un uz pitalovu prom
1 2 3 72 komentāri