Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Kitijas Laksas kolēģe kļūst par "Unrivaled" līgas dibinātāju

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Kitijas Laksas kolēģe kļūst par "Unrivaled" līgas dibinātāju
Nafisa Koljera ar meitu 2024. gada 14. aprīlī Mersinā. Foto: EuroLeague Women

WNBA spēlētājas Breana Stjuarte un Nafisa Koljera dibinās profesionālu 3x3 basketbola līgu sievietēm, teikts dibinātāju ceturtdien, 30. maijā, izplatītajā paziņojumā. Jaunā līga sāks darbību 2025. gada janvārī.

“Unrivaled” būs spēlētājām piederoša līga ar augstāko vidējo algu sieviešu profesionālo sporta līgu vēsturē. Breana Stjuarte raidījumā “Good Morning America” izteicās, ka vidējais atalgojums būs rakstāms ar sešiem cipariem.

Līga izveidota ar mērķi labākajām spēlētājām dot papildus iespēju spēlēt mājās WNBA starpsezonā, īpaši tāpēc, ka W – pazīstama WNBA iesauka – ieviesusi striktākus noteikumus, liedzot sportistēm aizvadīt pilnas sezonas ārzemju klubos.

“Unrivaled” investoru grupā ir futbola leģendas Aleksa Morgana un Megana Rapino, NBA izcilnieki Karmelo Entonijs un Stīvs Nešs, golfa ikona Mišela Vesta, aktieris Eštons Kačers un “UConn” treneris Džīno Oriemma.

“Sievietes ilgu laiku balstījās uz ienākumiem, kurus guva ārpus laukuma,” paziņojumā teica “New York Liberty” superzvaigzne Stjuarte. “Ienākot “Unrivaled”, par prioritāti padarīsim ieguldījumus mūsu zvaigznēs un rūpēsimies, lai viņu sniegums laukumā atspoguļojas viņu atalgojumā.”

Kitijas Laksas kolēģe un Eirolīgas čempione Nafisa Koljera uzsvēra sieviešu basketbola augošo popularitāti. “Breana un es izveidosim līgu, kas mainīs skatījumu uz sieviešu sportu un to, kā darbojas sporta līgās. Tā nav tikai mūsu līga – tā pieder spēlētājām.”

Līgā būs sešas komandas ar piecām spēlētājām katrā. “Unrivaled” pievienosies vairākas pašreizējās “All Stars” spēlētājas. Pilns spēlētāju saraksts tiks izziņots vasaras gaitā. Sezona tiks izspēlēta 10 nedēļu laikā Maiami.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/wnba/story/_/i...