Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Vēstule no Stambulas: gaviles lidmašīnā un bruņota apsardze

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Vēstule no Stambulas: gaviles lidmašīnā un bruņota apsardze
Ketija Vihmane 2023. gada 26. maijā. Foto: Turcijas basketbola federācija

Latvijas basketbolistes 26.-28. maijā piedalās četru komandu pārbaudes turnīrā Stambulā, sacenšoties pret Turciju, Čehiju un Vāciju. Marta Miščenko un Ketija Vihmane dalījās iespaidos par ceļojuma pirmajām dienām.

“Pēc ceturtdienas treniņa saņēmām jaunās “Nike'' ceļojumu somas, kuras uzreiz kļuva par jokošanas objektu. Milzīgas – ieliec kreklus, bikses, botas un paliek vēl daudz brīvas vietas. Cauri sastrēgumiem devāmies uz lidostu, lai ar “Turkish Airlines'' lidmašīnu nokļūtu Stambulā.

Komandas direktors Edijs Eglītis un fizioterapeits Ansis Biedris apsēdās pēdējā rindā, lai skatītos spēli starp Latviju un Zviedriju. Kad latviešu hokejisti pirmo reizi iekļuva pasaules čempionāta pusfinālā, visi sauca ''Latvija, Latvija!''

Stambulas jaunajā lidostā ielidojām vienpadsmitos vakarā. Iznākot no bagāžas saņemšanas zonas, mūs sagaidīja divi policisti. Viņi aizveda mūs līdz autobusam, bet pie izejas stāvēja vīrs ar automātu. Ceļā uz viesnīcu pavadīja policijas autobuss – viss mūsu drošībai.

Galamērķī nokļuvām ap vieniem naktī. Viesnīcā gaidīja vakariņas – sviestmaize un smūtijs. Rīts sākās ar rutīnu – brokastis, metienu treniņš, taktiskās lietas, pusdienas, diendusa un gatavošanās vakara spēlei (to apmeklēja Eirolīgas kluba “Anadolu Efes'' galvenais treneris Ergins Atamans).

Stambulā ir milzīgi sastrēgumi – cauri pilsētai izbūvētas lielas šosejas. Pārsteidza apbūves blīvums. Dzīvojamās mājas Eiropas pusē sabūvētas cieši blakus viena otrai – izskatās diezgan traki. Vienā no centrālajām ielām izbūvēta atsevišķa josla ''Metrobus" autobusiem, lai cilvēkiem nebūtu jāstāv sastrēgumos.

Visur pilsētā ir prezidenta portreti – svētdien paredzēta vēlēšanu otrā kārta. Prezidenta portrets izkārts arī zālē – blakus modernās Turcijas dibinātājam Kemalam Ataturkam (šogad tiek atzīmēta Turcijas Republikas 100 gadu jubileja – Sportacentrs.com).

Vakariņās pēc spēles varējām pagaršot vistas filejas pudiņu. Jābūt svaigai vistai, kuru apcep un sasmalcina tik sīki, ka veidojas balta masa. Klāt pievieno garšvielas. Interesanta, salda garša – nevarēja pateikt, ka tā ir vista, izņemot stiegrainās daļas.

Turki ir ļoti viesmīlīgi. Viesmīļi ēdienreižu laikā cenšas parūpēties par visu. Ilze Jākobsone stāstīja, ka līdzīga pieredze viņai bijusi, spēlējot Stambulas ''Bešiktaš''. Ļoti jauki!''