Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

TTT personālā jauni treneri un menedžeri, Ivars Ikstens turpina darbu

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

TTT personālā jauni treneri un menedžeri, Ivars Ikstens turpina darbu
Andris Steļmahs. Foto: Basket.lv

Basketbola kluba "TTT Rīga" personālā notikušas vairākas izmaiņas. Komandai pievienojusies menedžere Vivita Morusa, fizioterapeite Sintija Priede un treneris Andris Steļmahs. Fiziskās sagatavotības treneris Ivars Ikstens klubā strādās otro sezonu.

Fizioterapeite Sintija Priede 2014. gadā absolvēja Latvijas Universitāti, iegūstot bakalaura grādu sporta pedagoģijā. Sekoja četrarpus gadu studijas neklātienē Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijā, padziļināti apgūstot fizioterapiju. Bijusi Ivara Ikstena asistente, palīdzot valstsvienībai sagatavoties Pasaules kausam – strādājusi ar Aiju Klakocku, Ievu Pulveri, Kitiju Laksu un Ilzi Jākobsoni.

Priede, sākot no 2011. gada, strādāja Latvijas Universitātes vīriešu basketbola komandā – sākumā kā praktikante, vēlāk asistente un galvenā fizioterapeite. No 2017. gada strādā medicīnas centrā “ProMed sporta medicīna”. Pēc LU absolvēšanas katru vasaru strādājusi Latvijas jaunatnes izlasēs. Piecus gadus bijusi fiziskās sagatavotības un vieglatlētikas trenere “Viktora Lāča sporta skolā”.

Menedžere Vivita Morusa pabeigusi TTP basketbola skolu. Ieguvusi bakalaura grādu sabiedrības vadībā – sabiedrisko attiecību menedžeres kvalifikāciju ar specializāciju “Pasākumu organizatore”. Zīmola “WIVI” radītāja un veidotāja.

Morusa ir Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes 3. kājnieku bataljona zemessargs un Nacionālo bruņoto spēku basketbola izlases spēlētāja. Lielākais sasniegums – 2019. gadā NATO pavēlniecības Eiropā (S.H.A.P.E) basketbola turnīrā izcīnīta otrā vieta un nopelnīta MVP balva.

Treneris Andris Steļmahs veic galvenā trenera Mārtiņa Gulbja palīga pienākumus. Iepriekšējā sezonā abi strādāja basketbola klubā “Jūrmala”. Steļmahs apvienoja darbu vīriešu komandā ar strādāšanu Jūrmalas sporta skolā. Viņa trenētā Jūrmalas meiteņu komanda pēc 24 gadu pārtraukuma atgriezās Latvijas sieviešu basketbola līgā.

Steļmahs no 2009. gada oktobra strādā Jūrmalas sporta skolā, audzinot 2001.-2004. gadā dzimušās meitenes. Nikola Ozola 19 gadu vecumā sasniedza 100 spēļu robežu jaunatnes izlasēs un kopā ar Aleksu Purmali spēlēja Pasaules U19 kausā Taizemē. Izsaukumus uz jaunatnes izlasēm regulāri saņem arī divus gadus jaunākā Ieva Korzāne. Steļmahs bijis Diānas Kuzinas un Ingūnas Markūnes palīgs U14 izlasēs, savukārt 2020. gadā kļuvis par Latvijas U15 meiteņu izlases galveno treneri.

Fiziskās sagatavotības treneris Ivars Ikstens klubā strādā no 2019. gada. Latvijas čempions (2020), Latvijas, Igaunijas un Lietuvas līgas uzvarētājs (2020). Palīdzējis TTT spēlētājām atgriezties sportā pēc savainojumiem. Sekmējis Kitijas Laksas sagatavošanos pirmajai sezonai profesionāles karjerā, iedrošinot pilnvērtīgu atjaunošanos, lai sekmīgi spēlētu FIBA Eirolīgā, valstsvienībā un WNBA.

Ikstens mācījās Madonas sporta skolā, spēlējot basketbolu pie trenera Agņa Beķera. Divpadsmitajā klasē nolēma studēt medicīnu Rīgas Stradiņa Universitātē. Trīs gadus nostrādājis Bērnu slimnīcā. Sākot no 2013. gada, strādājis Latvijas Universitātes basketbola sistēmā. Pirmā sadarbība ar treneri Mārtiņu Gulbi – kopīgs darbs Latvijas U16 puišu izlasē. Sākot no 2018. gada, strādā Latvijas sieviešu valstsvienībā – palīdzēja komandai sagatavoties debijai Pasaules kausā Tenerifē.

     [+] [-]

, 2020-09-25 16:04, pirms 4 gadiem
Gribu būt Štālbergs, pat kā menedžeris nevar pastrādāt , jāpieņem palīgs haha.

     [+] [-]

, 2020-09-25 16:46, pirms 4 gadiem
Skatījos, ka TTT mājas lapā beidzot veiktas izmaiņas, lai gan viss vel nav sakārtots. Iekrita acīs, ka no TTT spēletāju galerijas ir izņemtas visas tās, kas šogad vairāk komandā nespēlēs, tomēr komandas jaunpienācejas (Tomasa, ukrainiete, arī Ilze un Ieva) nav vēl pievienotas. Toties tur redzama Marinas Meibrijas fotogrāfija. Vai tas nozīmē, ka viņas parādīšanas TTT sastāvā ir iespējama arī šogad?